Știri turism: sinteza lunii noiembrie 2016

Black Friday în turism: Vola.ro vinde bilete de avion, dus-întors, de la 1 euro, city break în Europa de la 9.99 euro de persoană şi Ryanair lansează o promoție cu 2.99€

Luna noiembrie 2016 se desfăşoară sub auspiciile Târgului de Turism al României, ocazie cu care au loc o multitudine de evenimente, în principal ale agenţiilor de turism ce îşi prezintă ofertele, mai ales cele pentru Crăciun şi Revelion.

 • Concursul de fotografie „Salonul Național de Fotografie Turistică” ajuns la ediția cu numărul XX s-a încheiat. Juriul de specialitate a selectat din peste 900 de fotografii înscrise la concurs cele mai bune 300 de fotografii, acestea fiind apreciate pentru noutate, creativitate, originalitate, dar și valoare artistică. Fotografiile alese urmează fie expuse prin intermediul unor expoziții, prima desfășurându-se în cadrul Târgului de Turism al României, în perioada 17-20 noiembrie 2016, la Romexpo, pavilion C1, la etaj. Expoziția va putea fi vizitată între orele 10.00 și 18.00 de joi până sâmbătă, iar duminică între 10.00 și 16.00. Această primă expoziție este realizată cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism. Vernisaj şi alte detalii aici.
 • Afacerile Paravion, cea mai mare agentie de turism online din Romania si una dintre cele mai importante din Europa Centrala si de Est, au crescut cu peste 30% in primele noua luni ale anului, fata de perioada similara a lui 2015. Vanzarile raportate de agentie in primele trei trimestre, in valoare de peste 40 mil. euro, reprezinta 93% din cifra de afaceri integrala realizata in 2015.
 • Grupul Carlson Rezidor Hotel şi TresorCom au semnat pe 2 noiembrie 2016, contractul de franciză pentru dezvoltarea şi operarea în Braşov a primului hotel afiliat la brandul Radisson BLU din zona Transilvania. Hotelul Radisson BLU Braşov va fi situat în zona centrului istoric, pe strada  Eroilor nr. 23, vis-à-vis de Parcul Central, în apropierea principalelor atracţii turistice ale oraşului şi a zonei de business.
 • Ryanair a publicat pe 2 noiembrie, statistica privind traficul de pasageri înregistrat în luna octombrie, după cum urmează: traficul a crescut cu 13% până la 10.9m clienţi, gradul de ocupare a crescut cu 1% până la 95%, iar traficul anual general creşte cu 16% până la 114.4m clienţi. Clienţii trebuie să se aştepte la tarife şi mai mici atunci când îşi rezervă zborurile pentru vara 2017. Aşadar, fiţi cu ochii pe Ryanair!
 • Ryanair a deschis, oficial, pe 3 noiembrie, noua sa bază de la Aeroportul București și a lansat cel de-al doilea serviciu zilnic către Timișoara. Cele 4 rute noi către Berlin, Bristol, Palermo și Timișoara, dar și frecvențele mărite pentru Bruxelles, Dublin și Milano, sunt parte a calendarului Vara 2017 București, care va aduce 1.9 milioane de clienți p.a. și va susține 1,400 de locuri de muncă la Aeroportul București. Pentru a sărbători noua bază din București, au fost scoase la vânzare locuri promoționale, începând de la doar 9.99€. Calendarul Vara 2017 București va aduce:
  • 3 aeronave alocate (investiție de 300m$)
  • 4 noi rute de vară: Berlin (2 x zi), Bristol (2 x zi), Palermo (3 x săpt.) & Timișoara (2 x zi)
  • Mai multe zboruri către: Bruxelles Charleroi (9 x săpt.), Dublin (5 x săpt.) & Milano Malpensa (zilnic)
  • 13 rute în total
  • Peste 100 de zboruri săptămânale
 • În perioada 4-6 noiembrie a avut loc un infotrip în judeţele Neamţ şi Iaşi organizat de hotelul Român Plaza (4 stele) din Roman, Hanu Ancuţei şi Innovation Travel. Programul a inclus vizitarea unor obiective turistice şi culturale precum Schitul Vovidenia, Curtea Domnească de la Piatra Neamţ cu Muzeul de Artă Eneolitică, Cetatea Neamţului, Mănastirea Agapia, Palatul Sturdza de la Miclauseni, Cheile Bicazului şi Lacul Roşu. De asemenea, a avut loc o cină festivă tradiţională la vestitul Han al Ancuţei din Tupilaţi, în cadrul căreia am asistat şi la un concert susţinut de Ovidiu Lipan “Ţăndărică” şi de formaţia Bosquito.
 • Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, vineri 10 noiembrie, la Alba Iulia şi transformă „Cealaltă Capitală” în capitala muzicii folk româneşti. Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a XII-a ediţie, se va desfăşura  în perioada 11 – 13 noiembrie şi aduce la Alba Iulia nume mari ale folkului românesc precum   Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi Emeric Imre  Sorin Minghiat, ca invitat special. Festivalul cuprinde şi o secţiune de concurs pentru tineri interpreţi care vor să se lanseze în muzica folk şi se va desfăşura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

 • Autoritatea Națională pentru Turism a anunțat participarea României la Târgul Internațional de Turism World Travel Market London 2016 (7 – 9 noiembrie). Aflat la cea de-a 37-a ediție, World Travel Market London este cel mai mare târg din lume pentru specialiști (Business2Business), România participând încă de la prima ediție. România a fost prezentă la World Travel Market London 2016 cu un stand de o suprafață de 198 de mp. Fiecare dintre cei 46 de co-expozanți a avut câte un desk propriu, iar în stand s-au mai aflat și 12 meeting-tables, acolo unde co-expozanții au primit invitații.

 • În 2016 ediţia de toamna a Târgului de Turism al României va fi organizată în perioada 17-20 noiembrie 2016, în Pavilioanele C1 – C3 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte şi atracţii turistice, atât din România, cât şi din străinătate, incluzând: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Din ofertele companiilor expozante nu lipsesc nici accesoriile şi gadget-urile necesare în orice călătorie. Astfel, în standul Autorității Naționale pentru Turism, aflat în pavilionul C3, vizitatorii sunt invitați să trăiască o experiență hi-tech multisenzorială, fiind create zone speciale, în care, prin intermediul mai multor gadgeturi, aceștia vor putea reconstitui imaginea unor castele celebre din România sau pot interacționa cu decorul virtual interactiv al standului.
 • Între 11 şi 13 noiembrie 2016 va avea loc la Romexpo Bucureşti (Pavilionul E2 – Sala Sadoveanu şi Sala Eminescu), cea de-a IV-a ediţie a festivalului care revarsă peste Bucureşti energia şi frumuseţea ţărilor asiatice. De la sărbătoarea culturilor nu vor lipsi ţările care au făcut mereu, la ASIA FEST, parada cu porturile, demonstraţiile de artă culinară, muzică şi dansurile minunate: Coreea de Sud, Japonia, China, India, Turcia, Vietnam, Thailanda sau Iran. Coreea de Sud va fi, însă, invitată de onoare, întreagă ediţie de anul acesta fiindu-i dedicată. Pentru că zona de food şi restaurante va fi mai mare anul acesta decât la toate ediţiile precedente, ASIA FEST se anunţă a fi destinaţia ideală a celor care adoră mâncarea asiatică. Programul festivalului: vineri, 11 noiembrie – 15:00-21:00, sâmbătă, 12 noiembrie- 10:00-21:00, duminică, 13 noiembrie- 10:00-20:00.
 • Fundația Amfiteatru, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, organizează cea de a IX-a ediție a Forumului  Internațional pentru Turismul de Sănătate care se va desfășura sub egida Clusterului Medical ”Sănătate România” (15-17 NOIEMBRIE 2016, LEV OR BALLROOM-HOTEL LEV OR Str. Occidentului nr. 25, sector 1 București). Printre subiecte:  Avantaje ale destinației de turism de sănătate “România”, Avantaje și constrângeri pentru turismul de sănătate, 1. Identificarea avantajelor competitive pe care România, ca destinație de sănătate, le deține în contextul Directivei 2011/24/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 9 martie 2011,  Clusterele ca suport pentru competitivitatea destinatiilor turistice si a comunitatilor – Identitati si experiente locale.
 • Pe 18 noiembrie 2016 se deschide una dintre cele mai frumoase Pieţe de Crăciun din Londra, sărbătorind 10 ani de la prima deschidere: Hyde Park Winter Wonderland. Iată aici cât de frumos poate fi acolo, iar amănunte despre ceea ce pregătesc organizatorii cu această ocazie, vedem în articolul dedicat. Faţă de pieţele noastre de Crăciun, atenţia este canalizată pe distracţie, pe gustări, pe băut de bere şi vin fiert şi mai puţin pe cumpăratul de suveniruri specifice sărbătorilor de iarnă.
 • Pentru Black Friday 2016 Vola.ro pune la bătaie peste 600 de bilete de avion și vacanțe în destinații europene, cu reduceri de până la 90%. Pentru ziua de 18 Noiembrie, Vola.ro își propune să atingă vânzări similare cu cele înregistrate pe parcursul unei luni întregi, luna Noiembrie transformându-se astfel în vârful de vânzări pentru agenția online. Pe scurt, sunt 6 destinaţii cu bilete de avion de la 1 euro, city break-uri de la 9,99 euro şi vacanţe de vara de la 49 euro / persoană, astfel, Vola.ro lansează cea mai mare campanie de Black Friday din turismul românesc.
 • Ryanair, lansează o promoție extraordinară de “Vinerea Neagră” în România (18 noiembrie), cu locuri la vânzare de la doar 2.99€ pe rute selectate din București, Craiova și Timișoara, pentru călătorii de Luni până Joi, în perioada 1– 15 decembrie, asigurându-le clienților români economii și mai mari în această iarnă. Aceste locuri promoționale incredibile, de la doar 2.99€, sunt acum disponibile și pot fi rezervate numai până la miezul nopții, astăzi (18 noiembrie), doar de pe pagina web Ryanair.com.
 • În perioada 25-27 Noiembrie, la Cluj-Napoca – Polus Center (VIVO), se desfăşoară Târgul de Turism Touristica, unde avem ocazia de a ne informa, cunoaşte, interacţiona şi rezerva pe loc vacanţă dorită într-o singură zi – din cele trei în care are loc. Amănunte aici.
 • Blue Air lansează un discount de 20% pentru toate zborurile (18-20 noiembrie 2016).

promo_20161117_en

 • În contextul în care piața de turism intern a crescut în ultimii cinci ani cu peste 65%, iar anul 2016 va fi anul cu cea mai mare dezvoltare din ultimul deceniu, Bibi Touring Touroperator, singurul touroperator specializat pe vacanțe în România, a lansat la Târgul Național de Turism, prima enciclopedie a turismului românesc în limba engleză: „The Big Book of Romanian Travel”. Lansarea a fost susținută de ambasadorii turismului românesc prezenți la eveniment: Octavian Bellu – Ambasador al Turismului Românesc, Grigore Lese – Ambasadorul Turismului Rural, Ovidiu Lipan Tandarica – Ambasador Onorific al Turismului Românesc, Anca Nedea – Președintele Autorității Naționale pentru Turism și Corina Martin – Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării.
 • Ryanair lansează pe 21 noiembrie ‘Săptămâna Cyber’, cea mai mare promoție a sa din toate timpurile, oferind 8 zile de vânzări promoționale fantastice pe pagina web Ryanair.com și aplicația pentru mobil Ryanair.  Dând startul cu o promoție uriașă de Anul Nou, Ryanair a scos la vânzare 250,000 de locuri de la 9.99€ din peste 400 de rute, pentru călătorii în ianuarie și februarie 2017, care pot fi rezervate până la miezul nopții pe 21 noiembrie 2016 (ora 24:00 GMT, Luni). 

 • În perioada 24 – 26 noiembrie 2016, se va desfășura, la Varșovia, în Polonia, cea de-a 24 – ediție a târgului internațional de turism TTWarsaw. Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.) va participa la ediția de anul acesta în calitate de Țară Parteneră. Prin urmare, România, prin intermediul Autoritații Naționale pentru Turism, va avea un stand amenajat de 200 mp, în care își vor prezenta produsele și ofertele turistice toți operatorii de turism interesați de colaborarea cu omologii din Polonia și din celelalte țări participante la expoziție. În același timp, o delegaţie comună a Asociaţiei Litoral – Delta Dunării şi Consiliului Judeţean Tulcea se află la Varşovia, pentru a convinge touroperatorii polonezi că Litoralul Românesc şi Delta Dunării reprezintă destinaţii turistice foarte atractive, atât ca tarife, cât mai ales ca şi evenimente şi atracţii. Tradiţiile dobrogene vor fi prezentate la târgul de la Varşovia de ansamblul de dansuri populare „Danubius”, care va susţine două reprezentaţii vineri după-amiază şi încă una sâmbătă dimineaţă. În aceeaşi perioadă, la invitaţia organizatorilor celei de-a treia ediţii a târgului internaţional de turism “Greek Tourism Expo”, a Ambasadei Greciei la Bucureşti, precum şi a reprezentantului Blue Air la Atena (agenţia Top Kinisis Hellas) Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, doamna Corina Martin se va afla la Atena pentru a promova  staţiunea Mamaia – Sat Vacanţă la “Greek Tourism Expo 2016”.
 • Vineri, 25 noiembrie 2016, ora 17.00, în Galeria de Artă Veche Românească va avea loc prezentarea uneia dintre cele mai spectaculoase descoperiri realizate recent în urma cercetării Colecției de Artă Veche Românească – un fond de țesături medievale purtând sigiliul sultanului Suleyman Mangnificul. Conferința se va desfășura în cadrul programului Nocturnă Muzeală al MNAR când programul de vizitare a sediului central și muzeelor-satelit se prelungește până la ora 22.00. Pentru a participa la eveniment, utilizați butonul “Înscrie-te online” (http://seeker23.0fees.us/MuseumRegistration/Registration.php) de pe site-ul www.mnar.arts.ro sau sunați la 021.314.81.19.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus sunt cele la care am participat şi/ori am fost partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

 1. 19 November, 2016

  […] Citeşte şi Știri turism: sinteza lunii noiembrie 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture