Ştiri turism: sinteza lunii martie 2017

România participă la Târgul de turism „Utazas´2017” din Budapesta. Sezonul pe Litoral şi în Delta Dunării se deschide pe 15 aprilie

Luna martie 2017 este dedicată multor târguri din industria de turism, ce aduc şi câteva premiere în acest domeniu. Haideţi să vedem care sunt.

 1. Innovation Travel organizează în data de 30 martie 2017 “Bulgarian-Romanian Travel Forum”, conferinţă ce va reuni peste 100 de touroperatori, agenţii de turism, hotelieri, jurnalişti şi bloggeri de turism. Evenimentul se desfăşoară între orele 13.30-17.00. Locaţia: Le Château (strada Turturelelor, nr. 11 – Sector 3, Bucureşti). Cei care doresc să se înscrie o pot face la adresa de email office@innovationromania.com.
 2. Centul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu şi cu sprijinul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, un extraordinar concert de pricesne. Evenimentul este programat sambată, 25 martie, începând cu ora 12,00, în Biserica Pogorârea „Sfântului Duh” din Alba Iulia (Catedrala de la Schit). 
 3. În perioada 16-19 martie 2017 are loc la Paris cea de-a 42-a ediție a Salonului Mondial de Turism, MAP, iar România va participa în acest an ca țară invitată de onoare. Conform datelor statistice oficiale, francezii sunt din ce mai interesați de România, în 2016 înregistrându-se o creștere de 56% față de anul precedent a intrărilor de turiști pe această piață în țara noastră.
 4. Fundaţia Calea Victoriei ne propune să descoperim Arhitecţii Bucureştiului şi clădirile de patrimoniu ale oraşului. În plimbarea virtuală prin Micul Paris, vom afla poveşti despre arhitecţii francezi sau români care au transformat oraşul dintr-unul cu iz oriental într-unul cu adevărat european. Amănunte aici.
 5. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova oragnizeaza în perioada 10-12 martie 2017 cea de-a X a ediţie a Târgului de Turism ExpoVacanta. Evenimentul este găzduit de Ploieşti Shopping City. La târgul ExpoVacanta vor participa agenţii de turism, hoteluri, centre de informare turistică, asociaţii de promovare, unităţi de agrement, turism de sănătate şi de restauraţie, asociaţii şi cluburi montane şi de fotografie, emitenţi de tichete de vacanţă.
 6. Ministerul Turismului va promova România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), organizat în perioada 8-12 martie 2017 la Berlin, Germania.
 7. În intervalul 8-12 martie 2017, Asociaţia Litoral – Delta Dunării participa la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB), care reprezintă cea mai mare manifestare de profil, cu o medie de peste 200.000 de vizitatori, şi peste 10.000 expozanţi din 180 de ţări.
 8. În acest an, sezonul pe Litoral şi în Delta Dunării se deschide pe 15 aprilie. Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării, declară: ”În premieră, în acest an deschidem sezonul estival pe 15 aprilie, când luăm Lumină de la malul mării (Sărbătoarea Pascală) şi intrăm apoi în forţă în sezon cu FedCup (competiţie de tenis feminin între România şi Anglia), în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis (17-23 aprilie 2017). Din nou in premieră, din acest an vom organiza şi o Deschidere oficială a sezonului în Delta Dunării (aprilie 2017), eveniment ce va fi sărbătorit în fiecare an. Weekend-ul de 1 mai va începe pe 27 aprilie, când lansăm ediţia 20 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care atragem peste 7000 turişti străini din vestul Europei şi mii de participanţi din România. Deschidem sezonul la Vama Veche sâmbătă 29 aprilie şi continuăm duminică la Mamaia cu Show de maşini de drift şi mega Concert pe plajă cu trupele Provincialii, Vunk şi îndrăgitul Ionuţ Galani, după care lansăm alături de turiştii noştri sute de lampioane între Mamaia, Vama Veche şi Delta Dunării!”.
 9. În perioada 2-5 martie 2017, România va participa cu un stand naţional la Târgul de turism „Utazas´2017” din Budapesta în Complexul expoziţional (Messegelände) Prater, în cadrul acestuia fiind prezenţi 32 de expozanţi reprezentând agenţii de incoming, destinaţii turistice şi furnizori de servicii turistice. Regiunea parteneră în standul României va fi în acest an Bihorul, care se va prezenta cu oferta turistică, meşteri populari şi produse gastronomice tradiţionale. În premieră, la stand işi va prezenta oferta turistică şi regiunea Bucovina, care va aduce un încondeietor de ouă de Paşti. Staţiunea Borsec va reprezenta turismul de sănătate. De asemenea, se va promova Litoralul şi Delta Dunării. Pe durata târgului, la standul României vor fi organizate zilnic degustări de vinuri româneşti.
 10. Ediția 2017 a „Târgului de Turism Vacanţa” se va desfașura în incinta Centrul Regional de Afaceri Timişoara (CRAFT), în perioada 3 – 5 martie 2017, între orele 10:00–18:00, eveniment expozițional organizat de A.N.A.T. la Timișoara, fiind cel mai mare târg de turism din regiunea de vest, care reunește agenții de turism, touroperatori, unități de cazare, centre de informare și promovare turistică, asociaţii de turism, companii aeriene, firme de transport, companii rent-a-car, unități balneo-climaterice și de tratament, din țară și din străinătate. Pe toată perioada târgului, vor avea loc prezentări de destinații tutistice, de produse de hobby și timp liber, degustări de produse, momente artistice, concursul “Miss Turism 2017”, o tombolă pentru vizitatori cu premii. Intrarea este liberă.
 11. La Social Media Summit Bucureşti 2017, ediţia a 7-a, ce va avea loc pe 1 martie, se va lansa Biz Digital Report, la un an de la publicarea în premieră a listelor cu cele mai relevante nume din blogosfera românească. Digital Report reunește informații despre cele mai importante agenții de digital din România, tendințe și evoluții ale pieței de digital, top cei mai urmăriți vloggeri / bloggeri, top conturi de Instagram, dar și top bloggeri cu care au colaborat agențiile și top agenții cu care au colaborat bloggerii în 2016. Evenimentul este organizat de Revista Biz la Hotel Radisson Blue din Bucuresti. Update: pentru al doilea an consecutiv, Povestidecalatorie.ro este în Topul celor mai influente bloguri de turism din România. La Social Media Summit Bucureşti 2017, ediţia a 7-a, s-a lansat Biz Digital Report, la un an de la publicarea în premieră a listelor cu cele mai relevante nume din blogosfera românească.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture