Știri turism: sinteza lunii mai 2018

A început programul “Litoralul pentru toți”. S-a lansat Dubai Pass. TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference revine cu o nouă ediție

  1. În mini-vacanţa de Rusalii aproape toate dintre cele aproximativ 17.500 de locuri de cazare disponibile in Prahova vor fi ocupate. Pentru această perioadă, staţiuni precum Azuga şi Buşteni au deja gradul de ocupare de peste 95%, iar în Sinaia nu mai sunt locuri disponibile. În top rămân şi Breaza cu un grad de ocupare de peste 90% şi Campina – peste 85%. Noutatea o reprezintă recenta asfaltare a Văii Cerbului până la cabana Gura Diham. Turiştii pot ajunge mai uşor în zona de campare cât şi la cabană, unde sunt invitați sa se plimbe cu bicicletele în mijlocul munților. Preţurile pentru aceasta mini-vacanţă pornesc de la 425 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare cu Mic Dejun şi cina barbeque incluse la o vilă de 3 stele, la peste 900 lei/persoană cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele (ADTP Prahova).

  2. TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference, cel mai important eveniment dedicat industriei hoteliere, a turismului și a ospitalității din România, revine în București în perioada 24-25 mai 2018, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel cu soluții relevante, studii de caz concrete și sfaturi utile pentru participanți. Amănunte aici.
  3. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit în data de 16.05.2018, la sediul Ministerului Turismului, cu  E.S. Yariv Levin, ministrul Turismului din Israel. Cei doi oficiali au discutat despre consolidarea parteneriatului dintre cele două țări în domeniul turismului prin realizarea unor evenimente de promovare a României ca destinație turistică în Israel. Printre acestea, se numără și organizarea unui seminar la care vor participa reprezentanți ai autorităților centrale, precum și cei mai importanți turoperatori israelieni. Întrunirea va avea ca obiectiv creșterea notorietății României în Israel, una dintre piețele prioritare pentru ministerul Turismului.

  4. Departamentul de Comerț și Turism din Dubai (Dubai Tourism) a lansat o nouă modalitate de a-i ajuta pe vizitatori să se bucure de gama variată de atracții, experiențe și tururi din oraș. Anunțat la Arabian Travel Market (ATM), Dubai Pass, un card preplătit all-inclusive, permite accesul fără numerar la 33 de evenimente și locuri cheie din Dubai, fiind modalitatea perfectă de a explora atracțiile turistice de clasă mondială ale orașului. Acesta este disponibil începând cu data de 16 mai 2018. Decizia vine firesc, cu atât mai mult cu cât Raportul emis pentru primele 3 luni ale acestui an demonstrează ca Dubai a înregistrat în perioada Ianuarie – Februarie 2018 un număr de 4,7 milioane de turiști (cazați peste noapte), având o creștere de 2 procente a traficului față de perioada similară a anului trecut. Țările din Europa au contribuit mult la această cifră. Față de restul care au avut o constanță relativă, numărul de turtiști din anumite țări a crescut seminficativ. Astfel: Germania – 194.000, cu o creștere de 13% față de anul trecut, Franța – 103.000 turiști (17% creștere), Italia – 80.000 (20 de procente mai mult). Abonamentul Dubai Pass disponibil pe toată durata anului a fost introdus în urma succesului abonamentelor sezoniere DSS și DSF. Acesta este o modalitate mai simplă de a descoperi Dubaiul, de a economisi bani și de a profita la maximum de călătorie împreună cu familia și prietenii. Pentru mai multe detalii, turiștii pot accesa www.dubaipass.ae; Dubai Pass va fi disponibil începând cu data de 16 mai 2018.
  5. Programul “Litoralul pentru toți”, cu tarife între 159 și 605 de lei pe săptămână, a început în data de 14 mai și se va încheia în 14 iunie 2018. Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat programul “Litoralul pentru toţi” prin care turiștii beneficiază de cazare la mare plătind între 150 și 600 de lei pentru o săptămână de cazare în perioada 14 mai – 14 iunie 2018. Acest program social este destinat turiștilor care își doresc o vacanță la malul mării la începutul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ  cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie și august. Tarifele practicate în programul special ‘’Litoralul pentru toți” sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon. Pana în prezent s-au înscris în program 36 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție un număr de 2200 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agențiile de turism partenere și revânzătorii lor, sau direct de către hotel, tariful fiind același, în funcție de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 15.000 de turiști sunt așteptați pe litoral sa beneficieze de vacante cu tarife reduse.
  6. Peste 1.500 vizitatori și 35 expozanți la salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair. În perioada 12-14 mai 2018 a avut loc cea de-a treia ediție a salonului de vinuri – ReVino Bucharest Wine Fair care a adus la aceeași masă proprietari de crame, somelieri cu experiență, reprezentanți HoReCa și pasionați de vinuri sau doritori să descopere secretele licorii lui Bacchus. Astfel, la hotelul Novotel din inima Bucureștiului s-au strâns peste 1.500 oameni în cele trei zile de eveniment. Aceștia au avut șansa să deguste peste 230 de vinuri premium de la 35 de crame, dintre care 33 din România. Doar doi expozanți au fost prezenți cu vinuri premium de import. Salonul de vinuri ReVino Bucharest Wine Fair este un eveniment aflat la a treia ediție, care crește de la an la an și care are obiectivul de a atrage românii către vizitarea cramelor de la noi din țară, dar și de a-i determina pe cât mai mulți să deguste și să aprecieze vinurile premium produse pe piața internă. Pe lângă salonul de vinuri, ReVino.ro mai realizează tururi ghidate la crame, analize cu privire la consumul de vinuri și oferă informații utile despre crame și etichete. CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă (română și engleză) cu toate informațiile despre cramele din România.
  7. Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil, care a aut loc  în perioada 10-11 mai 2018, la Muzeul Național de Istorie a României, a abordat în 2018 tema „Atracția locală și dezvoltarea prin turism responsabil”.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture