Știri turism: sinteza lunii iunie 2019

FIJET a acordat trofeul “Mărul de Aur” orașului Oradea. FlixBus și-a extins rețeaua în Ucraina. S-a inaugurat ansamblul rezidențial Club Lac Snagov

  1. Ceremonia publică de înălțare a drapelului Românie va avea loc miercuri, 26 iunie, la 9.30, în Piața Tricolorului (în fața Cercului Militar Național) din București. Ziua Drapelului Naţional, instituită prin Legea 96/1998, este celebrata în fiecare an, la 26 iunie. Cu această ocazie, autorităţile publice şi instituţiile statului organizează acțiuni cu caracter evocator sau  ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi ceremonii militare, în întreaga țară. În cadrul manifestărilor din acest an din Capitală, Compania Municipală Turistica București va expune Drapelul de luptă Avram Iancu, precum și o colecție de alte drapele din istoria României. Evenimentul va avea loc în prezența veteranilor din Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități.

  2. Ziua universală a Iei – cămașa tradițională românească” a fost sărbătorită luni, 24 iunie 2019, la Alba Iulia, printr-un eveniment inedit – o șezătoare a cusătoarelor de cămeși moțești din județul Alba.
  3. S-a inaugurat ansamblul rezidențial Club Lac Snagov, care este amplasat în apropierea Palatului Snagov, la numai câteva minute de podul care duce la Insula Snagov. Locația este accesibilă atât de pe DN1 – aproximativ 4,5 km, cât și de pe autostrada București – Ploiești (care este la doar 4 km de Club Lac Snagov). Adresă exactă a complexului – Strada Sitarului nr. 9A. Investiția este realizată de către Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45. Ansamblul este singurul proiect rezidențial construit de acest gen în Snagov și include 3 blocuri cu 78 de apartamente cu regim de inăltime P+3E+4E retras, impărtite în garsoniere, două, trei camere și un penthouse cu cinci camere, destinate ca locuințe de vacanță. Terenul are aproximativ 6.500 de metri pătrati, iar prețurile de vânzare a apartamentelor sunt cuprinse între 45.000 și 140.000 de euro, în funcție de suprafață și poziționare. În prețul fiecărui apartament sunt incluse un loc de parcare suprateran, cota indiviză de teren și facilitătile comune ale complexului: piscină interioară, club de socializare, debarcader, ponton, teren de sport multifuncțional. Principalul punct de atracție al zonei este Mănăstirea Snagov. Situată pe unica insulă a Lacului Snagov,. Proiectul rezidențial Club Lac Sanagov reprezintă o investiție de 7 milioane euro. Paralela 45 Investiții a fost prima care a construit cu succes un complex rezidențial cu 180 de apartamente de vacantă în stațiunea Neptun și Vilele Residence, Agat și Onix. În perioada următoare au fost construite în Predeal, la bază pârtiei Clăbucet, un complex cu 52 de apartamente, mai multe case cu structuri de lemn, Vila Alina, Hotel Atelier și Club de Munte. În total 252 de apartamente, camere de hotel și trei vile. Locuința perfectă de weekend o puteți vedea pe www.clublacsnagov.ro .
  4. FIJET a acordat trofeul “Mărul de Aur” orașului Oradea, în cursul unei ceremonii organizate în cetatea medievală. În Sala cu grifoni (animale înaripate din mitologia greacă), președintele Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, Tijani Haddad, a oferit trofeul directorului executiv al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Mihai Jurcă. La această ceremonie au participat membri FIJET din Bulgaria, Croația, Franța, Italia, Serbia, Tunisia și România. Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusă pentru a se alătura galeriei de destinaţii din întreaga lume, premiate cu Mărul de Aur este atractivitatea sa turistică în creştere. Sunt remarcabile clădirile din stilul arhitectural Art Nouveau Secession, motiv pentru care este supranumită şi “Capitala Art Nouveau”. Cea mai reprezentativă clădire în stil Art Nouveau este Palatul Vulturul Negru, aflat în principala piaţă din Oradea, o clădire prin al cărei pasaj a trecut şi delegaţia FIJET în turul pietonal care a urmat ceremoniei de acordare a trofeului “Mărul de Aur”. Acest trofeu reprezintă o recompensă pentru intensa activitate a municipalităţii şi, totodată, o încurajare pentru continuarea restaurării şi conservării clădirilor de patrimoniu, de creare şi de promovare a unor evenimente culturale, turistice şi sportive care să pună în evidenţă tot ce are mai frumos Oradea.
  5. FlixBus, unul dintre cele mai importante startup-uri de mobilitate din Europa, și-a extins rețeaua în Ucraina și a deschis un birou propriu în Kiev. FlixBus are cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa, cu 350.000 de conexiuni zilnice către 2.000 de destinaţii din 29 de ţări. Din 2013, FlixBus a transportat 100 de milioane de pasageri la nivel global.

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture