Știri turism: sinteza lunii iulie 2018

Înscrierea Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO s-a amânat. Clădirile Art Deco din Mumbai, India, au fost incluse pe Lista UNESCO. S-a lansat prima aplicația mobilă Piatra Neamț City App

  1.  Între 27 iulie și 5 august 2018, la Capidava, județul Constanța, se va desfăsura Academia de Vară pentru Tineret, Stiintă, Viitorologie și Science Fiction ATLANTYKRON – ediția cu numărul 29. Având genericul „Centenarium”, Atlantykron este singurul eveniment de acest gen din România și, potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume. Inedită Academie, organizată în natură și departe de civilizația urbană, are ca scop accesul la cunoaștere al tinerilor și reunește experți de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel și predau gratuit cursuri tinerilor interesați) și tehnologie de ultimă generație, pe o insulă care are mai puțin de 1 km2. În timpul evenimentului se desfășoară demonstrații științifice și cursuri de artă sau de comunicare așa cum în nicio scoală nu se predau, participanții stând pe iarbă, sub cerul liber, sub stele. Organizatorii actualei ediții sunt Fundația World Genesis din SUA, revista Stiintă și Tehnică și Asociația pentru Tineret și Evoluție în parteneriat cu Asociația pentru Inovație, Asociația de Studii Esoterice, Feng Shui și Terapii Complementare – Club UNESCO, Asociația Natională de Hipnoză Clinică Eriksoniană și Terapii Scurte, Centrul European de Educație Medicală și Asociația Culturală Adsum. La  ATLANTYKRON sunt așteptați aproximativ 500 de tineri participanți, lectori, invitați din toate zonele tării. Amănunte despre atelierele care se vor desfășura pe insula, puteți citi pe pagina de facebook a Academiei ATLANTYKRON .

  2. despreSpa.ro și Travelle își unesc forțele în prima agenție de turism specializată pe wellness din România. In proiectul Travelle – Wellness Escapes și-au reunit forțele doi pioni importanți ai pieței stării de bine. Dacă Travelle vine cu peste 3 ani de activitate în călătorii și experiențe personalizate, despreSpa.ro inseamnă o infuzie de informații complexe din domeniu, acumulate în peste 8 ani de existență și reprezentând un portal legat de nume grele ale industriei, precum: Asociația Spa România, Eastern European Inițiative, Wellness Tourism Inițiative, Global Wellness Institute sau Global Wellness Day. Vacanțele și evenimentele Travelle se bazează pe câteva ingrediente – cheie: locația, care trebuie să fie cât mai aproape de natură și să aibă componente spa / wellness; trainerii, care își oferă know-how-ul prețios sub formă de informații utile, trucuri practice, dar și rețete; structură trup-minte-suflet care se respectă în fiecare vacantă, astfel încât participanții să aibă parte de o experiență completă și cu totul relaxantă.Toate evenimentele la care ne invită organizatorii acestui proiect inedit vor fi anunțate în timp util pe www.travelle.ro și pe rețelele sociale.

  3. Municipiul Piatra-Neamţ a lansat pe 4 iulie 2018, prima aplicația mobilă Piatra Neamț City App și website-ul www.piatraneamtcity.ro. Ghidul turistic digital vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul, oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee și rute turistice, cazări, servicii și activități de petrecere a timpului liber. 
  4. Comitetul Patrimoniului Mondial a decis în data de 2 iulie 2018, la Manama, în Bahrain, că propunerea Guvernului României, de amânare a înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este întemeiată și rațională. Potrivit deciziei adoptate în unanimitate, s-a impus amânarea dosarului ”datorită arbitrajului internațional în curs”, în conformitate cu art. 159 al Ghidului Operațional. In perioada 25 iunie – 5 iulie 2018, a avut loc cea de-a 42-a sesiune a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, în Bahrain, Manama. Comisia se întâlnește o data pe an și este formată din 21 de state partenere. În timpul sesiunii Comitetului Patrimoniului Mondial, Comitetul examinează starea de conservare a siturilor Patrimoniului Mondial, inscripționează noi situri pe Listă și participă la alte chestiuni implicate în implementarea Convenției Patrimoniului Mondial. Printre candidaturile avute în vedere anul acesta s-au numărat oaza Al-Ahsa din Arabia Saudită, din Belgia şi Franţa, terenurile de vânătoare inuite Aasivissuit-Nipisat din Danemarca, dar și peisajul minier Roşia Montană. Clădirile Art Deco din Mumbai, India, au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO împreună cu arhitectura victoriană a orașului.
  5. Pentru sezonul 2018, turiștii israelieni aleg Litoralul românesc, pe lângă stațiunile deja consacrate Mamaia și Neptun și stațiunea Costinești, dar și Valea Prahovei. Pe lângă Sinaia și Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulți turiști israelieni, potrivit consultanților Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, care continuă tradiția de a aduce turiști israelieni în Bucureşti tot timpul anului, oferindu-le și circuite opționale, iar pe Litoral, în perioada iunie-septembrie. În acest sezon, Meshek Wings operează pe Litoralul românesc trei curse charter săptămânal dinspre Tel Aviv, care vor fi derulate până în luna septembrie. „La ora actuală, city break-urile pentru București, cu zboruri pe relația Tel Aviv – București, se bucură de un mare succes. Ca să vă ofer un singur exemplu, doar o singură firmă din Israel a rezervat prin noi 2.850 de locuri”, subliniază Meidan Butnaru, directorul comercial al Meshek Wings. 

  6. În perioada iunie 2018 – noiembrie 2019 Ministerul Turismului derulează al treilea proiect pentru dezvoltarea Rutei Împăraților Romani și Dunărene a Vinului, alături de parteneri din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Olanda și Germania. Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin Programul COSME. Ruta Împăraților Romani și Dunăreană a Vinului este o rută culturală europeană certificată de Consiliul Europei, care include situri romane și zone viticole din 5 țări: Bulgaria, Croația, Serbia, România și Ungaria. Din România sunt incluse următoarele situri romane: Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Apulum, Roşia Montană, Adamclisi, Histria și zone viticole: Dealurile Dobrogei, Dealurile Munteniei și Olteniei și Terasele Dunării (sursa Ministerul Turismului).

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informațiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture