Știri turism: sinteza lunii ianuarie 2021

Prima „White Arrow” a Greciei va călători cu pasageri de la Atena la Salonic pe 25 martie. Romexpo va organiza Târgul de Turism al României din primăvara 2021 pe o platformă virtuală. Carnavalul de la Veneția din acest an se va desfășura digital
  1. Sub sloganul #CarnevaleVenezia2021 – tradițional, emoțional, digital, Carnavalul de la Veneția din acest an se va desfășura prin opt evenimente de streaming în perioada 6 – 7 februarie și 11 – 16 februarie 2021, la ora 17.00. O explozie de distracție, improvizații, deghizări, muzică și divertisment, transmisă live pe canalele sociale de carnaval și pe Televenezia din Veneția Palazzo Ca ‘Vendramin Calergi, sediul cazinoului din Veneția. Evenimente digitale cu înregistrare, în direct din camerele Ca ‘Vendramin Calergi, sunt dedicate copiilor (ateliere, spectacole, povești interactive, concursuri), adolescenților (deghizări, tutoriale, concursuri, întâlniri și întâmpinări cu influenceri) și seniorilor (concurs al celei mai frumoase măști, cu interviuri și divertisment). Detalii aici. Pentru cei care doresc să călătorească în Italia, trebuie să știe că guvernul Italiei a prelungit măsurile de urgență sanitară până pe data de 5 martie 2021. Romania continuă să fie pe lista C a țărilor împreună cu toate țările Uniunii Europene. În acest caz, călătorii din România pot intra în Italia dacă prezintă un test PCR sau antigen negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 făcut cu 48 ore înainte de a ajunge pe teritoriul Republicii, ca să evitați autoizolarea. MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză. În Italia, este interzisă circulația între regiunile țării și este perimisa doar din motive esențiale, precum muncă, urgențe medicale
  2. Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridorssunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile. La acest moment, România nu face parte din lista statelor exceptate de la măsura obligatorie privind izolarea la domiciliu. Începând cu data de 18 ianuarie 2021, ora 4:00 a.m. (oră locală), toți pasagerii care sosesc în Anglia din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior intrării în Anglia. Sursa: MAE.
  3. Grecia urmează să primească primul din cele cinci trenuri de pasageri de mare viteză pe 18 ianuarie, conform anunțului operatorului feroviar grec TrainOSE. Prima „White Arrow” a Greciei va călători cu pasageri de la Atena la Salonic pe 25 martie 2021, Ziua Independenței Greciei. Călătoria de la Atena la Salonic va dura circa patru ore, dar după finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelei feroviare, va fi de trei ore și 15 minute. Sursa aici.
  4. Având în vedere contextul actual, Romexpo va organiza Târgul de Turism al României din primăvară 2021 în perioada 18-21 februarie pe o platforma virtuală, care conține zona expo, dar și o zona de Conferințe Live. Conferința Târgului de Turism a ajuns anul acesta la cea de-a VI-a ediție. Anul acesta conferința va fi organizată online, pe platforma virtuală a târgului, în data de 20 februarie 2021, începând cu ora 10.30 și va avea ca temă: Marketing Turistic Online – Viitorul promovării turismului românesc. Platforma este dedicată atât agențiilor de turism, touroperatorilor, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România prin intermediul: Unitatilor Administrativ Teritoriale, Consiliilor Județene, Primăriior, Asociațiilor de Turism, Oficiilor de Turism.
  5. Civil Aviation Administration of China, a emis un ghid de siguranță, pentru industria aviatică, pentru protejarea sănătații personalului aviatic și a pasagerilor. Documentul intitulat ”Ghiduri tehnice pentru prevenirea și controlul epidemiei pentru companiile aeriene”, conține sfaturi despre cele mai bune practici de igienă la bordul aeronavelor. O secțiune  recomandă echipajului de cabină pe zborurile către și din țările cu risc ridicat să poarte „măști medicale, mănuși medicale de unică folosință, ochelari de protecție, pălării de unică folosință, îmbrăcăminte de protecție de unică folosință și huse de încălțăminte de unică folosință”. De asemenea, „Se recomandă ca membrii echipajului de cabină să poarte scutece de unică folosință și să evite utilizarea toaletelor cu excepția circumstanțelor speciale pentru a evita riscurile de infecție”. Citiți articolul integral aici.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture