Știri turism: sinteza lunii ianuarie 2020
Paralela 45 împlinește 30 de ani de activitate. Pe lângă Israel, touroperatorul Meshek Wings o să aducă turiști în România și din alte țări. Începe o nouă ediție a Forumului National al Ghizilor de Turism
- În data de 25 ianuarie 2020 începe Forumul Național al Ghizilor de Turism. Ediția a VI-a a acestui eveniment organizat de InfoTravel România în parteneriat cu Asociația profesională a ghizilor de turism ProGuide va avea loc la Predeal, hotel Piemonte, începând cu ora 10.00. Scopul acestui forum este evidențierea problemelor cu care se confruntă ghizii de turism și găsirea unor soluții optime.
- Paralela 45, una dintre primele trei agenții de turism înființate după anul 1989, împlinește 30 de ani de activitate în 2020. De la vacanțele organizate în anii ’90 pe litoral, la Istanbul, în China și Grecia, portofoliul Paralela 45 s-a extins continuu și cuprinde în acest an sute de programe de vacanță. 1,8 milioane de turiști au călătorit în 30 de ani cu Paralela 45, care a ajuns la un rulaj de 70 milioane euro la finalul anului trecut și estimează o creștere de 12-15% în acest an. Mai multe amanunte aici.
- Compania Meshek Wings, unul dintre cei mai importanţi touroperatori din Israel, începe în premieră zborurile către Litoral din 25 iunie, practic cu 1-2 săptămâni mai devreme decât anii precedenți, când cursele Tel Aviv – Constanța debutau în preajma zilei de 5 iulie și se încheiau la sfârșitul lunii august. Ultimul zbor va fi pe 1 septembrie, iar cursele vor avea loc în fiecare marți și joi. Meshek Wings, care a lansat primele curse charter către țara noastră în 2013, a crescut foarte mult traficul către România comparativ cu alți ani, în 2019 aducând 40.000 de turiști iar în acest an estimarea fiind de 45.000 de turiști. Meshek Wings a înregistrat o creștere semnificativă a turiștilor din Israel pentru sezonul de iarnă, mai precis pentru perioada decembrie – ianuarie. În acest interval, turiștii au preferat destinațiile București și Valea Prahovei, cu Sinaia și Predeal. Pe de altă parte, vânzările pentru Litoralul românesc au început în acest an, în premieră pentru piața israeliană, în luna decembrie. Pe partea de evenimente și congrese, delegațiile din Israel preferă Poiana Brașov și București, datorită capacității mari de cazare. Pentru sezonul 2020, turiştii israelieni aleg, în continuare, pe Litoralul românesc, în special în stațiunile Mamaia şi Neptun. Pe Valea Prahovei, pe lângă Sinaia şi Predeal, Bran a început să atragă din ce în ce mai mulţi turişti din această țară.
- FlixMobility a oferit servicii de mobilitate pentru 62 de milioane de pasageri la nivel global în 2019, o creștere de 37% față de anul trecut. Conectând 30 țări, rețeaua FlixMobility acoperă acum 2.500 de destinații deservite de autocarele FlixBus, trenurile FlixTrain și noile companii achiziționate în 2019, Kamil Koç și Eurolines. În 2019, FlixBus a continuat să își extindă rețeaua verde din România și a lansat noi curse din zona de vest a țării spre Praga, Salzburg, Rosenheim și München. Astfel, pentru Timișoara, Praga a devenit cea de a treia capitală Europeană cu o conexiune directă alături de Viena și Budapesta. În 2019, cele mai populare destinații FlixBus din România au fost orașele București, Arad și Sibiu, care au înregistrat cel mai mai mare număr de călători. Deva, Cluj-Napoca și Timișoara completează topul orașelor cu cei mai mulți pasageri FlixBus din România. FlixBus a continuat să aducă inovații pieței de transport cu autocarul din România anunțând implementarea Apple Pay în aplicația proprie pentru a permite călătorilor români achiziționarea biletelor de autocar într-un mod sigur și convenabil. Încă de la început, tehnologia a fost un punct central pentru FlixMobility, propunându-și să integreze inovații precum Google și Apple Pay în platforma cât de curând posibil. Perfecțonarea procesului de rezervare și suportul digital oferit pasagerilor în timpul călătoriei sunte cheie, alături de o călătorie distractivă. În 2019, FlixMobility a adăugat un al patrulea hub tech alături de cele din Berlin, München și Kharkiv, Ucraina. La finalul anului 2020, aproape 50 de dezvoltatori software și designerii vor lucra din noul campus amplasat în Nuremberg.
Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.