Știri turism: sinteza lunii ianuarie 2019

Reduceri la biletele de avion spre Asia, America, Africa și Caraibe de până la 40% cu AIR FRANCE și KLM. Iașiul a devenit capitala istorică a României. Forumul National al Ghizilor de Turism revine cu ediția a V-a

  1. A V-a ediție a Forumului National al Ghizilor de Turism va avea loc în data de 26 ianuarie la Predeal.
  2. Târgul de Turism internațional FITUR Madrid 2019, una dintre cele mai importante manifestări expoziționale de turism la nivel mondial pentru profesioniștii din domeniul turismului, are loc în perioada 23-27 ianuarie 2019. Acest târg reprezintă și cel mai important târg de turism pentru piețele iberice. O listă cu toate târgurile de turism la care participă România în 2019 găsiți aici.
  3. Cu prilejul sărbătoririi Micii Uniri din 1859, la Florenţa, a fost ridicată o placă comemorativă dedicată domnitorului Alexandru Ioan Cuza, lângă vila în care locuia în frumoasa provincie toscană.  “Instalarea unei plăci pe terenul de lângă vila în care locuia Alexandru Ioan Cuza are o importanță deosebită pentru comunitatea românească care trăiește în Florența”, a spus Andrea Vannucci, consilier pentru Toponomastică, cu referire la celebrarea centenarului Marii Uniuni a României și 2019, anul în care se aniversează 160 de ani de la prima Unire. Sursa aici. Ceremonia de dezvelire va avea loc pe data de 26 ianuarie 2019.
  4. Iașiul a devenit capitala istorică a României. Ceremonia de înmânare a unei copii a Decretului de promulgare a Legii prin care municipiul Iaşi este declarat capitală istorică a avut loc la Palatul Culturii din Iași, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Evenimentul s-a desfăşurat cu o zi înaintea marcării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. 
  5. Chiar dacă de această dată nu s-a făcut punte pentru angajaţii de la stat între 24 şi 27 ianuarie 2018, pârtiile şi staţiunile din Prahova vor fi pline de turiştii care vor profita de stratul mare de zăpadă de pe pârtii. Vremea se anunţă a fi numai bună pentru schi, snowboard sau săniuţă. În acest moment există un grad de ocupare de 98% în Sinaia, Azuga şi Buşteni, în timp ce în Breaza şi Câmpina turiştii mai pot găsi locuri de cazare, gradul de ocupare fiind peste 60%. Pe pârtii stratul de zăpadă este între 85 şi 125 cm la Sinaia, iar la Azuga şi Buşteni este un strat de peste 55 cm. Toate instalaţiile de transport pe cablu funcţionează iar pârtiile au fost pregătite pentru schiori, iar magazinele de închirieri echipamente şi monitorii de schi aşteaptă turiştii. Pentru această perioadă turiştii au achitat 700 lei/noapte/camera dublă cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele, în jur de 300 lei/noapte/camera dublă cu mic dejun la un hotel de 3 stele, în timp ce la o vilă de 3 stele tariful a fost de aproximativ 230 lei/noapte/camera dublă. Următoarea perioadă pentru care se pregătesc hotelierii este vacanţa intersemestrială a copiilor – între 4 şi 10 februarie. Pentru această vacanţă spaţiile de cazare din judeţ au început să se umple şi este recomandat ca doritorii să se grăbească pentru că unele unităţi sunt deja complet ocupate (Asociaţia pentru Promovarea Turismului Prahova).
  6. GRECIA PANORAMA – un eveniment internațional unic, care promovează turismul grecesc, gastronomia și cultura, a revenit și în 2019. La acesta au participat agenții de turism din Grecia și din România, producători greci cu diverse produse tradiționale, evenimentul fiind însoțit de muzică și dansuri grecești live. Evenimentul a fost organizat de Grecia Panorama Bucharest şi Uniunea Elena Din Romania la World Trade Center, in perioada 19-20 ianuarie 2019.
  7. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) dorește să transmită public detalii relevante pe tema anunțului Consiliului Concurenței privitor la amenda de 53.304,02 lei (11.439,12 euro) aplicată asociației ca urmare a investigației Consiliului privind coordonarea comportamentului pe piața comercializării produselor turistice prin agenți de turism. În primul rând, ANAT respectă decizia Consiliului Concurenței și va onora toate obligațiile impuse. Totodată, precizăm că ANAT a colaborat cu instituția pe toată durata investigației. ANAT își va respecta obligația de a organiza și derula acțiuni de instruire pentru agențiile membre și angajații acestora, pentru a cunoaște reglementările din domeniul concurenței, nu doar în spiritul, ci și în litera legii.
  8. AIR FRANCE și KLM a lansat una dintrele cele mai importante campanii promoționale ale anului, cu reduceri la biletele de avion de până la 40%. Pasagerii AIR FRANCE KLM vor putea alege dintr-o lista extinsă de destinații din aproape toată lumea, cu peste 100 de destinații intercontinentale. Campania promoțională este valabilă până pe 29 ianuarie 2019, cu prețuri speciale pentru destinații din America de Nord, America de Sud, Asia, Africa, dar și din zonă Caraibelor și a Oceanului Indian. Detalii pe www.airfrance.ro si https://dream.klm.com.

Pe măsură ce se anunță evenimente, articolul va fi actualizat.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture