Știri turism: sinteza lunii decembrie 2017

Anul 2018 declarat Anul European al Patrimoniului Cultural. Noi localități vor fi declarate staţiuni turistice de interes naţional: Borşa, Dâmbovicioara, Mamaia Nord, Peştera-Padina
  1.  UNESCO a fost informată că statul Israel se retrage din 31 decembrie 2018. Israelul este membru al UNESCO din 1949.

  2. Brașov și Sighișoara sunt două orașe recomandate de Lonely Planet în Top 10 destinații de iarnă de vizitat în anul 2018!

  3. Salariații din instituțiile și autoritățile publice vor beneficia, până la 30 noiembrie 2018, de indemnizație de vacanță, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare salariat, potrivit unei hotărâri de aprobare a normelelor metodologice de aplicare a ordonanței de urgență privind acordarea voucherelor de vacanță, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Turismului. În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază sau, după caz, de fiecare angajator, proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
  4. 2018 se anunţă a fi un an turistic foarte bun atât pentru judeţul Neamţ în general, cât şi pentru hotelul Roman Plaza din municipiul Roman şi pentru Hanu Ancuţei din Tupilaţi, în particular. Partea operaţională a Hotelului Roman Plaza tocmai a fost preluată în management, timp de un an, de o echipă de profesionişti cu o mare experienţă în domeniul ospitalităţii. Una din surprizele oferite de noul management este cooptarea cunoscutului chef Henrik Sebok, care va superviza partea culinară a hotelului, iar Alecsandru Blându este noul manager general.

  5. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova organizează cea de-a V-a ediție a evenimentului Criteriul Primei Zăpezi, stabilită pentru perioada 11-14 decembrie 2017. Aceasta va avea loc în stațiunile Sinaia, Bușteni și Azuga, participând circa 100 de specialiști în turism, români și străini.
  6. Forumul de Incoming, ediția a V-a, va avea loc la Hotel Ramada Plaza, București în data de 13 decembrie 2017. Evenimentul este organizat de InfoTravelRomania.ro.  La forum vor participa 130 de persoane, din care 50 sunt reprezentanți ai agențiilor de turism.  Scopul principal al acestui forum este dezbaterea incoming-ului, în vederea încurajării agențiilor de turism să dezvolte un departament de INCOMING. Moderatori: Florin Popescu și Raluca Mureșan. Parteneri: Clubul Presei de Turism – FIJET Romania. Sponsori principali la eveniment: KARPATEN TURISM și TravelMaker. 
  7. Ministerul Turismului intenționează să ateste localităţile Borşa din judeţul Maramureş şi Dâmbovicioara din Argeş ca staţiuni turistice de interes naţional, precum şi zonele Mamaia Nord și Peştera-Padina, dupa cum se arată într-un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului. 
  8. Anul 2018 a fost declarat Anul European al Patrimoniului Cultural. România dispune de un patrimoniu cultural deosebit, turismul cultural fiind inclus în cele 6 produse turistice cheie promovate prin brandul turistic. Și pentru a ilustra că țara noastră se bucură de un patrimoniu cultural semnificativ, în data de 6 decembrie 2017, Mărțișorul a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitătiii UNESCO, alături de Ritualul Căluşului (2005), Doina (2009), Ceramica de Horezu (2012), Colindatul în ceată bărbătească (2013), Dansul Fecioresc din Ardeal / Feciorescul de Ticuș (2015), Tradiția românească a țesutului covoarelor (scoarțelor) populare românești (2016).

  9. Conform unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc, cei peste 88.000 de turiști români care au plecat în diverse destinații din țară în mini-vacanța de 1 Decembrie au cheltuit circa 9,4 milioane de euro pe cazare și servicii de masă. Pachetele de city break interne au fost mai bine vândute decât cele din străinătate, fapt care conturează o nouă tendință în turismul românesc.

Pe măsură ce se anunţă evenimente, articolul va fi actualizat.

Nota bene:

Toate informaţiile (plus o parte din fotografii) sunt primite direct de la sursă, iar evenimentele de mai sus pot fi cele la care am participat/voi participa şi/ori sunt partener media.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture