Știri turism: sinteza lunii aprilie 2020

S-a înființat Alianța Pentru Turism. Unele țări europene se pregătesc pentru redeschiderea sezonului turistic. Tarom anunță primele zboruri înternaționale. Conferința TopHotel se reprogramează pentru 30 septembrie
 1. Tarom anunță primele zboruri înternaționale care vor începe în 2 mai. Destinațiile vor fi Amsterdam și Paris. Prima destinaţie spre care se va putea zbura este Amsterdam, iar în următoarele zile vor fi zboruri și spre Atena, Paris şi Frankfurt, conform Digi24.
 2. Deși nu există nicio declarație oficială, s-ar părea că turismul croat va fi deschis în mai multe faze, în primul rând turismul intern, urmat de turismul din țările europene apropiate care se află într-o situație similară COVID-19 și au reușit să reducă răspândirea virusului. Din 11 mai, se va redeschide transportul aerian intern în Croația, măsură care a fost anunțată pentru cea de-a treia fază a eliminării restricțiilor COVID-19. De mentionat este faptul ca aproximativ 20% din PIB-ul Croației provine direct din turism. Sursa aici.
 3. Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, a declarat că autoritățile grecești se gândesc la introducerea unui „pașaport de sănătate”, care va servi drept dovadă că o persoană nu suferă de infectarea cu COVID-19. Deschiderea sezonului turistic în Grecia va începe din luna iulie a acestui an și va dura doar până în septembrie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire până în noiembrie. Sursa aici.
 4. AirAsia, una dintre cele mai mari companii aeriene din Malaezia, intenționează să reia zborurile interne începând cu 29 aprilie. Detalii pe Airlinestravel.ro.
 5. Spania, a doua cea mai afectată țară din cauza epidemiei de coronavirus, va redeschide sectorul turistic abia spre finele anului, conform Mediafax.
 6. Philippine Airlines a dezvăluit un echipament de protecție personală special conceput pentru echipajul de cabină, ca parte a unui “nou normal” pentru a preveni răspândirea COVID-19 în viitor. Sursa: News.abs-cbn.com.
 7. Comisia Europeană va prezenta luna viitoare o serie de reguli, precum respectarea distanțării sociale în aeroporturi și avioane, pentru redeschiderea în siguranță a transportului aerian atunci când carantinele impuse in vederea combaterii pandemiei vor fi ridicate, a anunțat miercuri comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, potrivit Reuters.
 8. Conferința TopHotel se reprogrameaza pentru 30 septembrie 2020, iar Gala TopHotel Awards pentru anul viitor. De mai bine de 13 ani, TopHotel Tourism & Leisure Investment Conference este mai mult decât un eveniment. Este o platformă de învățare ce reunește anual experți locali și internaționali din industria hotelieră, a turismului & a ospitalității, alegând cel mai relevant conținut și cele mai bune condiții de desfășurare. Conferința TopHotel va aborda subiecte adecvate situației, iar alături de experții din domeniu se vor identifica noi strategii și soluții pentru provocările actuale.
 9. Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism, realizează o cercetare care își propune să analizeze cum se modifica caracteristicile comportamentale ale turiștilor în perioada post criză COVID-19, prin intermediul unui chestionar online, disponibil aici. Prin acest demers, se fac demersuri pentru a veni în sprijinul industriei de turism din România, în contextul provocărilor sociale și economice fără echivalent cauzate de starea de urgență determinată de COVID-19.
 10. Mai multe organizații patronale din industia ospitalității au înființat Alianța Pentru Turism (APT), o structură informală deschisă și constituită voluntar, care a lansat și un prim proiect, S.O.S. Turismul Românesc – Soluții de Organizare și Susținere a Turismului Românesc. Până la acest moment au aderat la acest grup 15 organizații importante ale turismului românesc.
 11. Ediţia din acest an a festivalului berii Oktoberfest, desfăşurat în oraşul german Munchen, a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat Markus Soder, prim-ministrul landului Bavaria.

Citește și Informații utile referitoare la reprogramarea sau anularea călătoriilor

Update 28 aprilie 20020, în conformitate cu dispozițiile art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 10/2020, care limitează anumite zboruri, chiar dacă au fost anunțate de diferte companii aeriene:
(1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 aprilie 2020, până la data de 11 mai 2020, inclusiv.

(2) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(3) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 12 zile, începând cu data de 3 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(4) Se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv.

(5) Măsurile prevăzute la alin. (1) – (4) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture