S-a lansat Baza Operaţională a Blue Air la Constanţa!

Pe 26 aprilie 2017, a fost lansată baza operaţională a Blue Air pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa

Cred că este foarte clar pentru noi toţi că nu mai putem concepe călătoria fără a include zborul către o anumită destinaţie, care se dovedeşte a fi mult mai confortabilă, dar, mai ales, mult mai scurtă.

Companiile aeriene care oferă cât mai multe variante de zbor către destinaţii diverse, vor avea numai de câştigat, pe termen lung.

Proiectul “Vacanţă în ţara mea”, al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) şi companiei aeriene BLUE AIR de a uni destinaţiile româneşti, proiect iniţiat şi condus de Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi Aeroporul Constanţa încă din 2014, s-a concretizat miercuri, 26 aprilie, odată cu lansarea bazei operaţionale a Blue Air la Constanţa.

Citeste si Cum trebuie să fie bagajul de mână în avion?

Blue Air a transformat România într-un sat, prin cursele sale interne, astfel încât, în maxim 6 ore eşti de acasă pe plajă, din Timişoara, Iaşi, Cluj sau Oradea. Este datoria noastră, a dobrogenilor să promovăm aceste curse indiferent dacă suntem din Sulina, Vama Veche, Mahmudia sau Cernavodă, pentru a menţine tot timpul anului aceste curse interne, dar şi pe cele externe. (Cristian Bărhălescu, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării)

Nu trebuie uitat că, în toamna 2015 Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România a reluat negocierile cu compania TAROM şi a atras şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România. Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar proiectul s-a finalizat cu succes, tot cu o companie românească.

Baza noastră din Constanţa capătă conotaţia de obiectiv strategic, din perspectiva completării ofertei turistice a litoralului românesc cu componenta de transport, adaptată aşteptărilor consumatorului. Astăzi, mai mult decât oricând, sunt create premizele pentru exploatarea potenţialului regiunii. Blue Air şi-a asumat primul pas, rămâne în sarcina operatorilor de turism şi a autorităţilor să îşi coordoneze activitatea de promovare şi vânzare a capacităţilor disponibile. Numai în acest mod destinaţiile deschise astăzi vor rămâne şi sezonul următor sau chiar altele noi li se vor alătura. Concomitent, litoralul românesc şi Delta Dunării sunt repuse pe harta destinaţiilor turistice la nivel internaţional, astăzi fiind uşor accesibile la preţuri competitive. (Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air)

În urma Parteneriatului strategic încheiat cu Blue Air, miercuri, 26 aprilie 2017, a fost lansată baza operaţională Blue Air pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa. La ora 14.00 a avut loc la aeroport conferinţa de presă, în prezenţa domnului Tudor Constantinescu – Director Comercial Blue Air, a Preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România – doamna Corina Martin, a domnului Costin Răsăuţeanu – Viceprimarul Municipiului Constanţa, a reprezentantului Consiliului Judeţean Constanţa – doamna Mirela Matichescu, a reprezentantului Aeroportului – domnul Director General, Bogdan Artagea si a preşedintelui Asociaţiei Litoral-Delta Dunării – domnul Cristian Bărhălescu.

Citeste si Cum alegem şi cum împachetăm eficient bagajul pentru vacanţă?

Astăzi este O ZI ISTORICĂ, pentru care am luptat personal şi cu determinare direct în linia întâi. Cel mai mare obiectiv din cele pe care mi le-am propus pentru Dobrogea a fost atins! Privesc cu mândrie în urmă, şi cu încredere înainte! De astăzi, visul  meu şi al sute de mii de dobrogeni se împlineşte! După ani de eforturi, am reuşit ca, împreună cu conducerea Aeroportului Constanţa şi celelalte Asociaţii din Federaţia de Promovare Turistică din România, să unim Dobrogea cu România şi să aducem 4 noi zboruri dinspre Europa spre Litoralul Românesc şi Delta Dunării! Au trecut 27 de ani de cand îmbarcam, chiar eu, charterul Constanţa-Paris, pentru Nouvelles Frontieres-Simpaturism, în primul meu an de muncă, de pe băncile ASE Bucureşti. Parisul se apropie din nou de Constanţa, la fel Bruxelles, Roma şi Milano! Dedic această zi sutelor de mii de oameni care au sperat şi au crezut până la capăt, alături de mine! Colegi şi prieteni din toată ţara, constănţeni şi tulceni, parteneri şi autorităţi locale şi naţionale, în numele cărora am slujit cu credinţă, în total voluntariat, promovarea de turism românesc! Federaţia de Promovare Turistică din România continuă astfel promovarea destinaţiilor româneşti de vacanţă, alături de un Partener Strategic – BLUE AIR! (Corina Martin, Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România)

Citeste si Ce facem când ni s-au pierdut bagajele în aeroport? Soluţii şi sfaturi utile

Cursele regulate lansate includ 8 destinaţii interne şi externe, astfel:

 • din 27 aprilie 2017: Constanța – Roma Fiumicino – marti, joi, sambată
 • din 29 aprilie 2017: Constanța – Paris Beauvais – miercuri, sambată
 • din 30 aprilie 2017: Constanta – Milano Bergamo – miercuri, duminică
 • din 19 mai 2017: Constanta Bruxelles – vineri
 • din 15 iunie 2017: Constanța – Cluj-Napoca – joi, duminicăa
 • din 15 iunie 2017: Constanța – Timișoara – vineri, duminică
 • din 19 iunie 2017: Constanța – IAȘI – luni
 • din 19 iunie 2017: Constanța – Oradea – luni

Recepţia de inaugurare a bazei aeriene a avut loc seara, în staţiunea Mamaia, eveniment la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Constanţa, Consiliului Judeţean Constanţa, Blue Air, Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, agenţii de turism şi reprezentanţi ai presei.

Citeste  si Care este cel mai sigur loc în avion? Dar cel mai bun?

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

 1. ion says:

  sa vedem cand o sa inaugureze si prima aeronava mai noua de 15 ani. varsta flotei este de 24 ani cu avione care au si peste 30 ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture