Romanian Travel Forum, la prima ediție

Restaurantul Elisabeta găzduiește prima ediție a Romanian Travel Forum și Innovation Travel Gala

Evenimentele din sfera turismului se succed cu repeziciune și se pare că de fiecare dată organizatorii încearcă să aducă în fața publicului ceea ce este nou în această industrie și să prezinte soluții și oportunități de dezvoltare.

afis nouAstfel, luna mai vine cu o primă ediție a Romanian Travel Forum, un eveniment organizat de Innovation Travel şi de Restaurantul Elisabeta, unde se va și desfășura în data de 15 mai 2014, în parteneriat cu Clubul Presei de Turism – FIJET Romania, eveniment ce îşi propune să reunească peste 100 de touroperatori, de profesionişti în turism şi de reprezentanţi ai mass-media.

Tema evenimentului este una interesantă, respectiv Importanţa turismului de incoming şi a MICE  (Meetings, Incentives, Congresses & Exhibitions) / Industria de evenimente pentru economia României.

Evenimentul încearcă să asigure o mai bună comunicare între touroperatorii specializaţi pe incoming şi MICE, hotelierii români şi reprezentanţii mass-media, pentru conştientizarea importanţei turismului pentru dezvoltarea economică a României. Și, evident, dezbaterile din timpul Forumului urmăresc identificarea unor soluţii de promovare şi valorificare a potenţialului turismului românesc, iar “România poate câştiga foarte mult din turism”, după cum a declarat chiar Traian Bădulescu, consultant în turism şi Managing Partner Innovation Travel.

În sfârșit voi avea prilejul să ascult concret ceea ce se poate face pentru promovarea turistică a României și ceea ce mi se pare o abordare nouă este faptul că se aduce în discuție rolul pe care îl are presa de turism în această ecuație.

Ca urmare, subiectele care se vor dezbate acoperă câteva domenii de interes, din care unele chiar spinoase, precum:

 • turismul românesc şi infrastructura de transport
 • importanţa industriei de evenimente (MICE) pentru România
 • circuitele culturale
 • turismul de masă (munte, litoral) şi valorificarea acestuia pe pieţele externe
 • presa de turism de la offline la online
 • strategii de relaţii publice pentru promovarea turistică a României
 • potenţialul turistic al Bucureştiului şi al marilor oraşe din România
 • promovarea României prin evenimente sportive precum şi colaborarea dintre touroperatori şi hotelieri (și aici aș aminti, de exemplu, Campionatul European de Snooker la București, care s-a desfășurat la hotel Caro).

Printre invitaţii speciali şi speakeri se vor număra:

 • Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism
 • Rudolf Lukavsky, Ataşatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti
 • Christian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Braşov
 • Eduard Schneider, fotograf, artist
 • Alexandru Mironov, jurnalist de ştiinţă, fost ministru al Tineretului şi Sporturilor
 • Dumitru Graur, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România
 • Gheorghe Fodoreanu, director general Invitation Romania, fost preşedinte ANAT
 • Radu Cimponeriu, consultant MICE, fondator Romanian Convention Bureau
 • Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings (Israel)
 • Călin Ile, vicepreşedinte FIHR, director general Ibis Nord
 • Ioan Mircea Drăghici, consultant hotelărie, Managing Director Est Hospitality Consulting
 • Mihai Zamfir, director operaţional hotel Caro, Managing Partner Alfa Hospitality Consulting
 • Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Turistică Prahova, director general Bibi Touring Touroperator

Baner online - Forum Turism - 500 x 90 pixeli

Ulterior prezentărilor din cursul zilei, ce se vor desfășura în sala de conferințe, va urma o Gală dedicată turismului – Innovation Travel Gala – în care vom avea prilejul de a-l avea invitat special pe Constantin Moscovici, naist, artist al Republicii Moldova, ce va veni însoţit de violonistul Igor Himici.

Vom avea și o prezentare de modă, aceea a designerului Alin Dinică, care ne va încânta cu o colecție de accesorii primăvară-vară, intitulată „Precious”.

Evenimentul va fi unul interactiv, ce aduce la un loc, faţă în faţă, experţii din turism şi mass-media de specialitate, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale.

Având în vedere că voi fi prezentă în calitate de blogger oficial la eveniment, vă voi ține la curent cu desfășurarea acestuia atât pe pagina de facebook, twitter, cât și pe  google plus.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

 1. Speram ca si turismul rural sa fie inclus pe lista vorbitorilor. Si ne mai intrebam de ce nu vand agentiile ruralul de la noi. Pentru cei din agentii e bine de stiut ca in Transilvania mai mult de 50% din capacitatile de cazare sunt in zona rurala…

 1. 20 May, 2014

  […] data de 15 mai a avut loc prima ediție a Romanian Travel Forum, organizat de Innovation Travel la Restaurantul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture