Riga, capitala cu unele dintre cele mai frumoase clădiri Art-Nouveau din Europa

Multe sunt țările care au intrat pe lista verde, așa că avem de unde să alegem dacă dorim să mergem în vacanță, mai ales în destinațiile noastre preferate de vară. Totuși, am putea alege și alte țări, precum Letonia, o țară mai puțin vizitată, dar fascinantă. Fie că veți descoperi castele vechi, fie că veți leveni pe kilometri de plaje, Letonia vă va atrage negreșit. Cea mai mare și mai interesantă metropolă din Țările Baltice, Riga, capitala Letoniei, poate fi următoarea noastră destinație de vacanță.

Capitala Letoniei este o metropolă europeană interesantă la răscrucea de drumuri dintre estul și nordul Europei. Riga este un oraș plin de farmec și vă va convinge, în primul rand, centrul istoric intrat în patrimoniul mondial UNESCO, cu clădirile sale Art-Nouveau uimitoare, care sunt considerate cele mai frumoase din Europa. Acest stil plin de dinamism a fost inspirat în special de formele naturale, cum sunt curbele sinuoase ale florilor și plantelor. Primele case Art Nouveau și decorațiuni interioare au apărut în Bruxelles în anii 1890. Pornind din Belgia și Franța, stilul s-a răspândit în toată Europa, inclusiv în Letonia.

Atracții turistice în Riga

Puteți vizita Casa Mare a Breslelor, tipică stilului arhitectural englezesc și care găzduiește Orchestra Simfonica Națională, că să admirați picturile și sculpturile din interior, dar și întreagă panorama a orașului din turnul sau de 5 metri înălțime. În Piața Primăriei, care era odată loc de execuție, veți avea ocazia să admirați ceasul orașului, care datează tocmai din 1334. Nu puteți omite Catedrala din Riga, cu turnul său de 15 metri, un lăcaș religios luteran, construită în 1211, care vă va uimi cu vitraliile sale colorate care înfățișează viață Sfinților Apostoli. Și Biserica Ortodoxă Buna Vestire este impresionantă cu stilul său baroc.

Pe malul râului Daugava vă va întâmpina Castelul ridicat în 1330 și care este reședință oficială a Președintelui Letoniei, dar care include și câteva muzee, pe care le putei vizita.

Se spune despre Riga și că este capitala wi-fi a Europei, așa că nu pierdeți ocazia să savurați o bere locală într-unul din cele peste 1000 de locuri în care internetul este gratuit și conexiunea foarte bună. Neapărat să încercați delicioșii cârnați și peștele afumat într-unul din restaurantele sau bistrourile care împânzesc orașul.

Riga este un oraș potrivit și pentru vacanțele cu copiii care se pot bucura de o vizită la gradina zoologică din Mežaparks, un cartier verde care se afla pe țărmul vestic al lacului Kisezers.

La nici 40 km distanță de Riga, veți avea ocazia să stați întinși la soare pe plaja din Jūrmala, o vestită stațiune balneară la Marea Baltică situată în Golful Riga, unde se afla și cel mai mare aquaparc acoperit din Letonia și unul dintre cele mai mari din Europa de Est. Aici este raiul toboganelor cu apă, nu mai puțin de 20 la număr!

O mulțime de persoane faimoase au vizitat Riga și au fost fascinate de acest oraș cosmopolit, ca să enumer doar câteva, precum regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și prințul Charles, Akihito, Împăratul Japoniei ori Elton John și alte vedete, de ce nu ați fi și voi următoarele pe listă?…

De reținut:

Toate persoanele care sosesc în Letonia trebuie să prezinte dovada unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Letonia. Persoanele care, în ultimele 3 luni anterioare sosirii, s-au vindecat de infecția cu virusul SARS-CoV-2, pot prezenta o scrisoare medicală care să confirme că au fost testate pozitiv pentru COVID-19 și că, în prezent, sunt vindecate. Persoanele care sosesc în Letonia venind din România nu mai trebuie să se autoizoleze.

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

1 Response

  1. Nicoleta says:

    Un oras superb intr-adevar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture