Restaurantul ”Obiceiuri și Tradiții” te îmbie cu preparate românești într-o atmosferă de sărbătoare

Aș putea spune că nu există român care să nu adore bucătăria tradițională românească și mă refer nu numai la obiceiurile și tradițiile noastre culinare specifice, cât și a celor provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradițiile altor popoare.

De curând, am descoperit în București un restaurant cu specific românesc foarte atrăgător. De afară nici nu ți-ai închipui cât de interesant este înăuntru. Într-o atmosferă caldă și decor inedit pentru un restaurant din București, dar perfect pentru a exprima tradițiile gastronomice ale românilor, în Restaurantul Obiceiuri și Tradiții ai parte de o mâncare pur românească, în acorduri muzicale de taraf.

Am ajuns la restaurant într-o seară friguroasă de martie, când zăpada ce se așternea grăbită anunța, mai degrabă, un început de iarnă decât primăvara care încă nu dorea sa își intre în drepturi după echinocțiu. Fost ”Casa Florescu”, rebranduit Restaurantul ”Obiceiuri și Tradiții”, nu mi-a reținut prea mult atenția până nu am intrat înăuntru, unde avea să ne întâmpine un adevărat muzeu cu câteva mii de obiecte tradiționale expuse. Toți pereții sunt tapetați cu obiecte din ceramică și lemn, încât ai putea spune fără a da greș că restaurantul este un muzeu de etnografie românească decorat cu mare suflet și drag de însuși proprietarul acestuia, Ștefan Florescu.

Cred că aveam nevoie de un astfel de restaurant în București, în contextul în care numărul turiștilor străini care vizitează capitala a crescut de la an la an, Traian Bădulescu, specialist în turism și Managing Partner la Innovation Travel România, apreciind o creștere cu 10% a acestora în ultimul an.

De la aperitivele precum zacusca, salata de vinete, fasolea bătută, brânzeturile și mezelurile delicioase ori preparatele din carne de toate felurile și până la gogoșile pufoase și plăcintele cu brânză și cu mere, toate mâncărurile îți lăsau gura apa.

În mod sigur vom ajunge destul de des la acest restaurant, cu atât mai mult cu cât ambianța prietenoasă dinăuntru te face să te simți ca la mama acasă!

De reținut:

  • Adresa: București, Bulevardul Timișoarei nr. 82, sector 6
  • Pagina de facebook: https://www.facebook.com/obiceiurisitraditii/

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture