Restaurantul Crama Sibiană
Sibiu, dragoste mai veche, virtuală ce-i drept, un oraș curtat de nenumărate ori, dar pe care nu l-am explorat cum se cuvine nici când am ajuns să îi calc străzile ude de ploaia ce parcă se ambiționa să ne gonească doar pentru că am îndrăznit să ne oprim în el pentru un scurt popas, chiar dacă nu oriunde, ci la Restaurantul Crama Sibiană pentru a ne astâmpăra foamea de lup.
Alesesem Sibiul ca popas de masă, Crama Sibiană reprezentând una dintre opțiunile noastre, pe care am și preferat-o, știind că aici găsim bucate tradiționale care să ne dezmorțească după un drum cu mașina.
Restaurantul Crama Sibiană se află chiar în Piața Mare a orașului, nu departe de Podul Minciunilor. Deși inițial ne-am așezat pe terasa micuță a acestuia, am decis să coborâm efectiv în cramă pentru că era mai cald și era mai primitoare, întâmpinându-ne cu o ambianță și decoruri rustice cu cărămidă, lemn, vase din ceramică, ulcele, ștergare, blănuri chiar, deși vara pusese demult stăpânire pe noi.
Din meniul diversificat am ales ciorbă de perișoare, ciorbă de fasole cu costiță și ciorbă ardelenească de porc, adică acele ciorbe românești ce au darul de a te drege indifirent cât de dărâmat ai fi și pe care noi românii avem un dar aparte a le înțelege…Dacă sufăr după ceva atunci când plec din România, duc dorul ciorbelor noastre gustoase și pot spune că reprezintă prima opțiune culinară atunci când mă întorc în țară!
Le recomand cu căldură și poftă pe toate, le-am încercat pentru că nu m-am putut opri doar la să le privesc!
Cu regret recunosc că nu am încercat felul doi, dar vizita noastră urmă să fie scurtă și am preferat să ne îndulcim cu niște deserturi fabuloase care să ne rămână în suflet: papanași, măr copt și plăcintă cu mere…Aromate toate, delicioase și senzuale…, iar limonada era perfecta pentru a ne stinge setea.
Am plecat satisfăcuți și am vizitat apoi Turnul Sfatului, simbol definitoriu al Sibiului, ce ne-a oferit o imagine de adio și ne-a lăsat cu dor de a-l gusta într-o zi pe îndelete!
De reţinut:
Adresa: Sibiu, Strada Avram Iancu 1-3
Program: zilnic intre orele 12:00 – 24:00
Preţuri: sunt specifice unui restaurant de trei stele (am plătit 80 de lei pentru 3 ciorbe, 3 deserturi, apă si limonadă)
Ar trebui sa incercati pe viitor ciorba de fasole in paine;recomand restaurantele La Dobrun si La Turn 🙂
De asemenea,de vizitat turnul bisericii Evanghelice,in speranta ca lucrarile de reamenajare s-au terminat.
Multumesc pentru sugestii!