Record de turiști așteptați la Alba Iulia cu ocazia zilei de 1 Decembrie!

1 Decembrie – Sărbătoarea Spiritului Românesc la Alba Iulia

În data de 1 decembrie 2014, Alba Iulia așteaptă un record de turiști, ținând cont că peste 20.000 de persoane vor lua parte la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Alba Iulia 05

Concerte, focuri de artificii și vizite la nivel înalt vor transforma Alba Iulia într-un oraș magic, ce va fi în centrul atenției în aceste zile de început al sărbătorilor de iarnă. La ce vor lua parte albaiulienii?

  • Trei zile de evenimente la Alba Iulia din 29 Noiembrie și până pe 1 Decembrie 2014
  • Investiții de peste 100.000 euro din partea Primăriei Alba Iulia și a Consiliului Județean Alba
  • Concerte și focuri de artificii în spirit românesc
  • Participarea la evenimentele de 1 Decembrie a președintelui ales al României, dl. Klaus Iohannis

Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, hotelierii și proprietarii de pensiuni din Alba Iulia au anunțat un grad de ocupare de peste 90% pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, ocazionată de prelungirea weekend-ului. Anul acesta, autoritățile din Alba Iulia au pregătit un eveniment care va include 3 zile de spectacole, ziua cea mai importantă fiind 1 Decembrie.

Cetatea Alba Carolina

Ca semnificație istorică, 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege după înlăturarea regimului comunist. La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor (prin unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România).

Cu acest prilej, autoritățile din Alba Iulia au pregătit cele 3 zile de spectacole și evenimente, atât pentru albaiulieni, cât și pentru turiștii care deja și-au anunțat vizita în “Cealalta Capitală a României”. Conform estimărilor autorităților, circa 20.000 de persoane vor asista la evenimentele de 1 Decembrie.

Pe lângă momentele solemne de depunere de coroane, o paradă militară și slujba Te Deum ținută la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, ziua va include și o defilare cu steaguri tricolore. Festivitățile se vor încheia cu un spectacol de lasere, concertul unor artiști precum Andra și Delia iar, la sfârșit, va avea loc un foc de artificii tricolore a căror temă principală este “spiritul românesc”.

Cetatea Alba Carolina

Despre Alba Iulia

Oraș al Unirii Principatelor Române și “Cealaltă Capitală a României”, Alba Iulia și-a început călătoria ca “destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Centrul Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea renovată din fonduri europene, iar anual, noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip Vauban din România au ajuns la 150 milioane de euro, bani ce au provenit din fonduri europene nerambursabile și au echivalat cu 2500 euro pe cap de locuitor al orașului, fiind create 1500 de noi locuri de muncă în ultimii 7 ani, rata a șomajului coborând sub 4%.

Cetatea Alba Carolina

Cei care ajung în alba Iulia pot vizita, pe langa Cetatea Alba Carolina și alte atracții turistice aflate pe raza județului Alba. Astfel, recomand:

Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina Cetatea Alba Carolina DSC_0992 DSC_0942 DSC_0960 DSC_0968

Notă: O parte din informații și foto 1 au fost transmise de Travel Communication Romania, printr-un comunicat de presă.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 28 November, 2014

    […] Trei zile de sărbătoare îi aşteaptă și pe albaiulieni, dar şi pe românii din toată ţara care vor să sărbătorească 1 Decembrie în Capitala Marii Uniri, Alba Iulia, de Ziua Naţională a României. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture