Propuneri de weekend pentru iunie 2019

Chiar dacă luna lui Ciresar este mai ploioasă, a venit vara, asa că ne putem bucura de multe evenimente care au loc în fiecare weekend, cel putin sa ne țină de urat pana la o vacanță mult așteptată.

Propuneri de weekend: 14-16 iunie 2019

“Festivalul Cireșelor”, un eveniment savuros și răcoros al trufandalelor verii … cireșe, vișine, caise, căpșuni, pepeni și multe alte fructe de sezon, aromate și gustoase, va avea loc weekend-ul acesta, în Parcul Național din București, de joi 13 iunie până luni 17 iunie, manifestare care coincide și cu marea sărbătoare a Rusaliilor, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox. La festival se va prepara cea mai mare tartă cu cremă de vanilie și cu cireșe din fructe proaspete de sezon. Recordurile culinare continuă cu o cantitate de compot dintr-o tonă de cireșe..

Compania Municipală Turistica București organizează, în colaborare cu Teatrul Elisabeta, expoziția de pictură „Rooftops in Bucharest”. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 11-15 iunie 2019, în intervalul orar 10:00-19:30, la Teatrul Elisabeta – Sala Oglinzilor (Bd. Regina Elisabeta nr. 45).

În premieră în Ploiești ajunge fanfara otomană. În perioada 14-17 iunie, putem să vedem dervişii rotitori și să ne delectăm cu delicatese turcești la Festivalul Turcesc din parcarea Griviței.

Fundaţia Calea Victoriei ne invită la O plimbare La Şosea ca să descoperim somptuoasele clădiri şi interesantele istorii ale uneia dintre cele mai elegante artere bucureştene, în data de 15 iunie, la ora 11.00. Şoseaua Kiseleff este strada pe care, la 8 februarie 1859, a trecut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, când a intrat în Bucureşti iar în 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen (Carol I) primeşte, din partea primarului de atunci al Capitalei, Dumitru I. Brătianu, cheia oraşului. Detalii aici.

Festivalul Internațional de Statui Vivante, cel mai mare eveniment de profil din tară, va avea loc între 14-17 iunie la București. FISV 2019 se va deschide pe 14 iunie la ora 17.30 în Grădina Casei Filipescu-Cesianu. Următoarele zile ale festivalului se vor desfăsura în: 15 iunie, ora 17.30-Parcul Al. I Cuza , 16-17 iunie, ora 17.30-Parcul Regele Mihai I ( intrarea dinspre sos Nordului-Roata mare). Intrarea la eveniment este liberă.

Observatorul Astronomic ne invită sâmbătă, 15 iunie 2019, ora 19.00, la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”. Prezentarea are loc la Palatul Suțu din București (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2).

Propuneri de weekend: 21-23 iunie 2019

În miez de vară, în preajma Sânzienelor, peste 40 de colecționari din toată țara vin la Târgul de antichități de la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, nelipsite înainte vreme din gospodăria țărănească sau de la oraș. Între 21 și 23 iunie 2019, de la orele 10 dimineața și până la 6 seara, puteți admira și târgui fel de fel de obiecte vechi. De asemenea, suntem îmbiati cu prăjituri, turtă dulce, cozonaci, miere, dar și bragă sau țuică.

Primăria Capitalei, prin creart, ne invită între 21 și 23 iunie la cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București, în Parcul Izvor. Pe scenele din Parcul Izvor vor urca: artiști consacrați, ansambluri din țară și din străinătate, minorități și comunități naționale! Ansamblurile invitate din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord și Ucraina își vor prezenta costumele, coregrafia și ritmurile într-un spectacol de neuitat, alături de nume sonore ale folclorului românesc. Vor fi inclusiv o paradă a costumelor populare, spectacole tradiționale de muzică și dans, târg și demonstrații meșteșugărești, zone gastronomice, ateliere de creație și concerte de folclor reinterpretat.

Fundația Calea Victoriei ne invită pe data de 22 iunie 2019, la ora 09.30, să descoperim elegantul conac al familiei Bellu de la Urlaţi, în compania doamnei Georgeta Filitti. Istoricul G. Filitti ne va spune povestea acestei familii boiereşti, precum şi contextul în care Conacul Bellu a fost construit. Amănunte aici.

Tot în București, În Grădina Icoanei, va avea loc un Târg de Sânziene, de sâmbătă până duminică, începând cu orele 10.00.

Fundația Michael Schmidt, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, organizează concertul Trobairitz at Church, o călătorie prin intermediul muzicii, care va avea loc în 23 iunie, la ora 15.00, în Biserica Fortificată din Crit, județul Brașov. Biserica a fost de-a lungul timpului gazdă a numeroase concerte excepționale, de la fado, pană la concerte de orgă sau recitaluri susținute de nume importante în domeniul muzicii, totul datorită acusticii sale inconfundabile. După concert suntem așteptați la un brunch cu preparate tradiționale pregătite special pentru a întregi această experiență autentică. Amănunte puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

Cel mai vechi festival dacic din Romania – Festivalul Cetăților Dacice a ajuns la a XIII-a ediție. Anul acesta se va desfășura în perioada 21-23 iunie pe tărâmul dacilor liberi de la Cricău, județul Alba, în vechiul Apoulon.

Propuneri de weekend: 28-30 iunie 2019

Happy Cinema București prezintă documentarul Tintoretto. Un rebel în Veneția, pe 28, 29 iunie de la ora 19:00 și pe 30 iunie de la ora 18:00. Pentru a marca 500 de ani de la nașterea sa, Tintoretto. Un rebel în Veneția va rula în cinematografe în peste 60 de țări. În România, vizionările vor avea loc la Happy Cinema București pe 28, 29 și 30 iunie. Filmul, creat și scris de Melania G. Mazzucco, avându-l ca invitat special pe regizorul Peter Greenaway, este narat de Helena Bonham Carter, nominalizată de două ori la Premiul Oscar. Filmul prezintă contextul socio-politic al Veneției din secolul al XVI-lea prin povestea de viață a pictorului Tintoretto, un artist neconvențional, neliniștit, mereu în căutarea libertății.

In data de 29.06.2019, începând cu ora 16.00, în București, în parcul Herăstrău suntem invitați la cea de-a doua ediție a Troc Travel, un eveniment dedicat pasionaților de călătorii. Troc Travel este un eveniment unde poți schimba sau vinde lucrurile aduse din călătorii de care nu mai ai nevoie. Vino la Troc Travel și adu cu tine lucrurile de/din călătorie. Adu magneții, hărțile, ghidurile, kitch-urile, cărțile de călătorie, busola, cortul ( glumim ) și fa fericit un alt călător. In cadrul evenimentului, la final – ora 18.00, pentru cei care se vor înscrie se va desfășura o tombolă cu premii (excursii si vouchere). Intrarea este liberă.

La finele lui Iunie (29-30), suntem invitați în generoasa grădină a Casei Universitarilor din București, unde Bounty Fair devine o oază revigorantă de inspirație si relaxare numai bune de purtat cu noi în valiza de vacanță. Creații românești pline de poveste, cu drag și atent lucrate într-un eveniment care oferă, pentru mici și mari, mult mai mult decât shopping. Program: 10:00- 20:00.

Muzeul Antipa din București ne invită la o călătorie imaginară, care pornește din însoritele ținuturi ale unor zone geografice extrem de îndepărtate – Costa Rica, Malaezia, India sau Filipine, acolo unde, la un moment dat, o mică și plăpândă omidă a ieșit din ou, s-a înfășurat într-un cocon și s-a transformat în pupă. Micuța vietate a fost apoi purtată mii de kilometri în zbor în burta unei păsări din oțel, și, după un drum lung și obositor, a poposit în curtea unui muzeu îndrăgit de copii. Expoziţia tropical de fluturi vii poate fi vizitată până pe 8 septembrie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00 ultimii vizitatori putând să intre în seră la ora 17:30.

Între 28 și 30 iunie 2019, de la ora 9.00, va avea loc Târgul de Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” la Muzeul Satului din București. Evenimentul face parte din  seria acţiunilor dedicate “Anului omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari”. Cu această ocazie, sub titlul “Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, va fi vernisată o expoziție realizată în parteneriat cu Patriarhia Română, iar dr. Ana Dumitran, muzeograf coordonator la Museikon, Alba Iulia, specialist în arta icoanei transilvănene va susține o prelegere. De asemenea, va fi prezentat filmul documentar dedicat satului românesc, “Zidiri de timp”, produs de Trinitas TV. Vor fi prezenți la eveniment artiști de muzică populară din întreaga țară și ansambluri folclorice care vor evolua pe scenă “Dumitra”.

Vă doresc o lună minunată și vreme bună!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Gabriela says:

    A fost foarte frumos, multumesc pentru recomandari 🙂 De abia astept sa vina si urmatoarele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture