Propuneri de weekend: 9-11 noiembrie 2018
Unde putem ieși din casă în acest sfârșit de săptămână? Fie că sunteți gurmanzi, cinefili sau melomani, aveți ocazia de a vă bucura din plin de un weekend interesant și relaxant.
În acest weekend suntem invitați la EzotericFest TIMIȘOARA, care va avea loc la Casa Tineretului din Timișoara între orele 10.00 și 21.00. Festivalul va include un târg de carte, cosmetice, bijuterii, cristale, artizanat, produse apicole, uleiuri, dar și diferite cursuri, consiliere astrologie, consultantă în terapii complementare, sesiuni de conferințe, workshop, demonstrații, muzică, dans, concerte, spectacole, video proiecții. Totodată, în cadrul târgului se poate experimenta bucătăria vegetariană și se vor vinde produse naturale, bio, dulciuri.
Diferite spectacole interactive de planetariu despre formarea eclipselor și ciclul anotimpurilor vor avea loc la Centrul Lux Divina din Braşov, până în data e 9 noiembrie. Reprezentațiile show-ului educațional vor include explicații proiecții live și informații referitoare la fenomenele cosmice care determină clima și ne influențează viața în fiecare clipă. Spectacolele se vor desfășura într-un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri. Spectacolele se vor desfășura între orele 9:00 și 18:00, din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 15 RON. Centrul Lux Divina –Sala Parc, se află pe strada 13 decembrie la numărul 96. Accesul la eveniment se poate face cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.
Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Operei din Brașov, suntem așteptați la spectacolul cu opera buffă „Don Pasquale” de G. Donizetti, o capodoperă a genului. În distribuția spectacolului de sâmbătă, îi vom regăsi pe artiștii Operei Brașov: Dan Popescu – Don Pasquale, Valentin Marele – Dr. Malatesta, Mihai Irimia – Ernesto, Valentina Mărgăraș – Norina, Aurel Aron – Notarul, Mihaela Pop – Statuia. Preț bilete: 30 lei; 20 lei. În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 an.! Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.
Sărbătoarea Breslei 2018 va avea loc la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București. Expoziția va evoca contribuția artiștilor în plan cultural, într-o notă personală specifică fiecăruia. Expoziția va fi deschisă până pe 15 noiembrie 2018, de miercuri pană duminică, între orele 10.00 – 18.00.
Începând de joi, 08 Noiembrie, în Parcul Național din București are loc a 6-a ediție a “Festivalului Haiducilor“, unde suntem așteptați până duminică la un ospăț haiducesc, cu preparate în toate felurile: tocănițe de mistreț, oaie, cărnuri aromate de vânat și pastrame în unt, grătare cu pastramă, cârnați și coaste haiducești, pulpe de miel la cuptor, purcei de lapte, gâște și rațe, berbecuți lăsați la baiț și alte bunătăți care “lasă gura apă” oricărui gurmand. Spectacolul gastronomic va fi desăvârșit de Plăcinta Gigant cu specific de toamnă, Plăcinta cu Dovleac, de Cârnatul Tradițional Românesc care va atinge dimensiuni record și de un Ceaun cu Vânat care va fi și el pregătit pentru masa de prânz haiducească.
La Catedrala Sfântul Iosif din București va avea loc un concert de vioară și orgă susținut de ArsDuo. duminică de la ora 19.30. În program: Josef Rheinberger – Suita op. 166, Enrico Bossi – Adagio , Alfred Mendelsohn – Sonata Brevis, Antonin Dvořák – Romanța op. 11, Tomaso Antonio Vitali – Ciaconna în sol minor.
Spectacolul de balet “Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski va fi prezentat în premieră pe 10, 11 şi 14 noiembrie, la Opera Naţională Bucureşti. Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti.
În perioada 8 – 11 noiembrie 2018, la ora 15.00, la evenimentul Școala Planetelor, cei mici au ocazia să exploreze sistemul nostru solar la Centrul Comercial Auchan Titan din București.
Cafeaua proaspăt râșnită, preparată turcește, la nisip ne face cu ochiul în weekend, în parcul IOR din București, pe platoul de la Biserica Maramureșeana, pentru a încerca peste 20 de tipuri de cafea la Târgul La Năică care are loc în cadrul Festivalului pastramei stropită cu vin și al micilor boierești.
Primăria Capitalei, prin Teatrul Dramaturgilor Români organizează Festivalul Dramaturgiei Românești Contemporane, ediția a-II-a. La Festival participă spectacole cu piese românești contemporane ale unor teatre profesioniste naționale, municipale sau companii teatrale private. A doua ediție a Festivalului reunește 12 spectacole din 9 teatre din București și din țară: Teatrul de Comedie, Teatrul ACT, Teatrul Mic (premiera oficială a spectacolului Scrisori de pe front), Teatrul Nottara, Teatrul Național „Marin Sorescu” (Craiova), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Brașov), Teatrul Municipal „Matei Vișniec” (Suceava), Teatrul „Tudor Vianu” (Giurgiu) și nu în ultimul rând spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români. Programul îl puteti vedea aici.
Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie 2018. Filme de lungmetraj, dar și calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate la Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, Cinema PRO, Muzeul Antipa dar și în mai multe școli din Sectorul 3. Detalii despre filme aici.
În perioada 7-11 noiembrie, București își deschide porțile și la UrbanEye Film Festival pentru a-i cunoaște poveștile și a-l privi din noi perspective la Cinema Elvire Popesco și Apollo 111. Ediția curentă are ca temă principală locuirea, explorată sub diversele ei forme. Pe lângă acestea vor putea fi văzute filme despre arhitecți contemporani semnificativi, despre noi abordări ale orașelor prin intermediul jocurilor, precum și alte subiecte relevante despre mediul construit.
Târgul gastro-cultural Ozosep revine în București. Produsele tradiționale din zona Harghita și împrejurimi ne ispitesc, alături de gulaș iar kürtős-ul va fi și el de nelipsit. Atmosfera specifică a micului târg Ozosep va putea fi simțită sâmbătă și duminică intre orele 10.00-18.00, la Cafe Verona.
UNIFEST, cel mai mare festival studențesc din țară va da viață orașului Cluj-Napoca până pe 13 noiembrie 2018. Traininguri, seri de film și de teatru, petreceri tematice, conferințe și dezbateri, un concurs de cultură generală, campionate sportive, un treasure hunt și un tur ghidat sunt numai câteva dintre activitățile pregătite de către voluntarii Uniunii Studenților din România.
Dacă iubim umorul, ar trebui sa ajungem la Festivalul Internaţional de Stand-up Comedy FISC, un festival care îşi doreşte să aducă zâmbete largi pe buzele oamenilor prin unele dintre cele mai bune momente umoristice ale momentului. FISC-ul, aflat deja la a 6-a ediţie, a devenit un eveniment cunoscut pe scena festivalurilor din Cluj-Napoca.
Ediția a 13-a a Festivalului Tiberius se va desfăşura între 11 şi 18 noiembrie 2018. Evenimentele vor avea loc în Palatul Culturii din Târgu Mureş. Festivalul dedicat muzicii camerale se bucură de invitați de renume mondial din Noua Zeelandă, Canada, Statele Unite, Olanda, Germania, Norvegia, Ungaria şi România. Pe lângă concertele organizate se va susține şi un curs de măiestrie de specialitate, unde vor participa atât formații profesioniste, precum şi cei amatori ale muzicii camerale. Melomanii târgumureşeni se pot bucura zilnic de evenimentele festivalului cu intrarea liberă, concertele din fiecare seară începând de la orele 19.00.
Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE, un eveniment ce se desfăşoară anual, va avea loc tot în Târgu Mureş până pe 11. Noiembrie 2018 şi este cel mai vechi festival internaţional de film de scurt-metraj din România. Preţul unui bilet valabil pentru 1 zi este 15 lei. Accesați programul aici.
Un weekend minunat!
Citește și Top atracții turistice în Târgu Mureș, un oraș intrat în Cartea Recordurilor
Foarte tentante propunerile din articolul tău!
Nici nu știu ce să aleg. De la Festivalul dramaturgiei Românești contemporane, Târg la Năică sau Festivalul Haiducilor la Școala planetelor și Sărbătoarea breslei, toate merită puțin din timpul nostru.
Felicitări!
🙂
Multumesc!