Propuneri de weekend: 9-10 mai 2015

Cu așa primăvară capricioasă nu putem decât să ne dorim să vină vara cât mai repede, să ne bronzăm și să ne bălăcim în mare!

Aventura 185 x 185 cmO dorință pertinentă, pentru că weekendul acesta este dedicat inclusiv vacanțelor și ofertelor de turism, ținând cont că la Sibiu are loc la Târgul de Turism „Aventura”. În aceste zile, Shopping City Sibiu este împânzit de turoperatori, agenții de turism și hoteluri cu oferte variante și promoții diverse. Specialiștii prezintă turiștilor oferte last minute sau standard însoțite de cele mai bune sfaturi privind destinațiile de relaxare pentru sibieni.

ozosepÎn București revine Târgul gastronomic Ozosep, ce aduce câteva surprize, una muzicală (sâmbătă concert Szirtes Edina Mokus din Ungaria, ora 12.00) și o degustare de vinuri cu Mircea Dinescu (sâmbătă și duminică la ora 15.00). În cadrul târgului se desfasoară și ateliere de creație în aer liber pentru copii. Expoziția gastro-culturală Ozosep are loc în curtea Insitutului Balassi – Insitutul Maghiar, str. Gina Partichi (fosta Orlando) nr.8.

pizzaMai puteți ajunge și la Târgul cu Meșteri și Produse Tradiționale de la Muzeul Național al Țăranului Român  și la Campionatul Internațional de Pizza cu degustări la fiecare oră, în intervalul 10.00-19.00 (la Palazzo Italia, şoseaua Fundeni, nr. 39). În cadrul competiţiei participă concurenţi din următoarele ţări: România, Italia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Malta.

La Târgușorul Brancovenilor din parcul Mogoșoaia avem jazz și fanfară (sâmbătă de la 14.00 și duminică de la 13.00, iar de la 17.00 teatru pentru copii). La Palatul Brâncovenesc are loc Mogoșoaia ClasicFest (sâmbătă și duminică de la 12.00).

narcise1De la Simfonia Lalelelor și Sărbătoarea Liliacului trecem la narcisele de la Negrileasa, care devin “vedetele Apusenilor”.  Tradiţionala “Serbare a Narciselor”, la care participa sute de oameni din zona Apusenilor şi din ţară vin să se bucure de frumuseţea delicată şi parfumată a Poienii Narciselor de la Negrileasa, din județul Alba.

Cetatea Alba CarolinaSărbătoarea este deschisă sâmbătă cu dansuri populare (ora 16.00) și continuă cu muzică populară, ce va umple și ziua de duminică (începând cu ora 10.30). Poiana Narciselor a fost declarată din anul 1995 arie protejată.

Tot în Alba avem Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” la Sebeș-Lancrăm și Festivalul Internațional de Literatură Umoristică și Grafică Satirică și Târgul de Carte ”Alba Transilvana în Alba Iulia.

Un weekend minunat!  Și nu uitați că pe 9 mai se sărbătorește Ziua Europei! În București, staţiile de metrou Eroilor, Izvor, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Grozăveşti, Ştefan cel Mare, Crângaşi, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor şi Pipera sunt marcate cu însemne ale statelor membre UE și găzduiesc o serie de activități, de la recitaluri muzicale, la proiecţii de videoclipuri şi spectacole de dansuri tradiţionale.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture