Propuneri de weekend: 9-10 iunie 2018

Nene Iancule, e rost de multe festivaluri și evenimente în acest weekend însorit! Ne plimbăm, dar și degustăm, pentru că asa trebuie la sfârșit de săptămână, să ne relaxăm și să ne simțim bine.

Primăria Capitalei și Universitatea Populară Ioan I. Dalles ne invită la Festivalul “Caragiale și Comedii la DALLES”! Festivalul aduce pe scena Sălii Dalles doua dintre cele mai apreciate spectacole de teatru ale Teatrului Principal și un spectacol interactiv de teatru cu păpuși pentru copii. Dintre spectacolele la care putem participa: “O noapte furtunoasă” (sâmbătă, 9 Iunie 2018, ora 19.00) și “Eu dau banu’, eu dau ora exactă! (duminică, 10 Iunie 2018, ora 19.00)”.

Ne vom răcori cu înghețată delicioasă și vom savura, clătite pufoase, napolitane cu cremă, vată de zahăr și limonade multicolore din fructe la ParkLake la Ice Cream Festival, organizat în intervalul orar 10.00 – 20.00, în grădina centrului comercial din București. Începând cu ora 16.00, ateliere de modelat baloane colorate, face & body painting, mascote norocoase, workshop-uri de confecționat flori prin tehnica colaj, ateliere de pictura pe figurine de ipsos și multe, multe poze sunt doar câteva dintre activitățile care îi așteaptă pe cei mici la ParkLake Ice Cream Festival.

A.R.C.E.N. organizează la finalul acestei săptămâni un traseu cultural pietonal prin „Cartierul Cotroceni”, în cadrul proiectului „Cu bastonul prin București” | ediția a 9-a (sâmbătă, 9 iunie, ora 18.00). Traseul prin „Cartierul Cotroceni” are ca punct de plecare: Biserica Sf. Elefterie Nou (str. Sf. Elefterie nr. 3) și va surprinde povești ale locuitorilor din casele cartierului construite la jumătatea perioadei interbelice, explicații arhitecturale, istorii despre primari celebri care au influențat dezvoltarea zonei și multe amintiri despre viața și moravurile bucureștene de la începutul anilor `30.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne invită la Expoziţia „EXERCIŢII CARTOGRAFICE. MANUALE, ATLASE ŞI CAIETE DE GEOGRAFIE DIN PERIOADA 1873 – 1947”, deschisă în perioada 8 iunie – 8 iulie 2018. Expoziţia ne propune o călătorie în timp, prin intermediul câtorva atlase, manuale şi caiete vechi de geografie aflate în colecţii particulare, într-o selecţie realizată de curatorul Ramona Caramelea. Intrarea este liberă.

Picnic Fonic revine pentru al 3-lea an în uimitoarea pădure din cadrul Federației Romane de Tir Sportiv cu Music, Arts & Fun in the Wilds of Bucharest (Pădurea Băneasa). Detalii: www.facebook.com/PicnicFonic .

Echipe din România şi Ungaria participă la prima ediţie a Festivalului Transylvanian Barbeque din Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia se vor prepara şi specialităţi din carne de vânat. Festivalul are loc în Piaţa Libertăţii, iar concurenţii vor trebui să prepare barbeque din carne de pui, coaste şi spată de porc, piept de vită, dar şi din carne de mistreţ şi urs. Premierea câştigătorilor va avea loc duminică, în cadrul Festivalului Agrofest, care va avea loc tot în Piaţa Libertăţii.

Braşovenii și nu numai, sunt aşteptaţi la Serbările Cetăţii de pe dealul Straja, unde se află cetăţuia. Vor fi organizate ateliere cu activităţi tradiţionale, recitaluri de muzică folclorică, precum şi o paradă a junilor pe traseul Piaţa Sfatului-Dealul Straja. Pe toată durata evenimentului vor fi ateliere pentru copii şi adulţi: echitaţie şi aruncatul buzduganului, iniţiere în Hora Junilor.

Cei care ajungem în Brașov putem participa și la Expoziția de fotografie ”It’s time for Africa” care se va desfășura până pe data de 17 iunie 2018, și care va încerca să răspundă prin imagini cel mai colorat, mai autentic și mai cald continent de pe glob, la Centrului Cultural „Reduta”.

“Festivalul Artelor Timișorene” este un eveniment în care suntem invitați la spectacole de muzică, dans, film, sculptură, pictură, modă, teatru, literatură, fotografie, ateliere de creaţie. Festivalul se va derula şi în zona Cetate, în 4 spaţii publice, dar şi locaţii culturale indoor. Piaţa Victoriei va găzdui în fiecare seară concerte şi programe coregrafice; Piaţa Sfântul Gheorghe se va dovedi o a doua casă a teatrelor timişorene, dar şi un spaţiu pentru iniţiere în cântec, dans, etc.; Piaţa Libertăţii va fi lăcaşul artiştilor plastici şi a producţiilor din zona audio-vizualului. Piaţa Unirii va însemna spaţiul întrecerilor şi petrecerilor s, dar şi locul de întâlnire cu teatrul senzorial.

Tot în Timișoara se va desfășura “Festivalul Etniilor”, care își propune să celebreze multiculturalitatea zonei Banatului, prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor specifice diferitelor etnii: sârbă, bulgară, germană, maghiară, slovacă, ucraineană, rromă, evreiască, cehă și aromână. Acestea își vor etala costumele populare, preparatele gastronomice de altădată și vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri.

A VI-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi desenate va avea loc la Complexul Național Muzeal ASTRA în Pavilionul Muzeal Multicultural. Accesul gratuit, expozițiile, atelierele de grafică conduse de artiști profesioniști, lansările de carte, colțurile educative de lectură și joacă, dedicate nu doar copiilor, board-games sau oportunitatea de a testa o tabletă grafică de ultimă generație, sunt doar câteva dintre atracțiile oferite.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture