Propuneri de weekend: 8-9 februarie 2014

Cele mai frumoase zile sunt cele de weekend, nu-i aşa?…Iarna s-a mai domolit, prin urmare, avem liber la plimbare!

Pastrengo

Începem sfârșitul de săptămână cu un festival gustos, respectiv Festivalul Internațional de Pomana Porcului, ce a început încă de ieri, desfășurându-se la Complex Cetate, în Băile Balvanyos, județul Covasna.

Scopul festivalului este să prezinte și să promoveze tradițiile gastronomice, culturale, dar și folclorice specifice sezonului de iarnă, atât din România, cât și din străinătate. Există și un concurs culinar, dar și o defilare de costume populare. Ziua de sâmbătă se încheie cu un foc de artificii.

slana-fest-2014-la-cluj-napoca-i95347Tot un târg apetisant are loc la Cluj Napoca, denumit sugestiv Slană Fest! Târgul preparatelor de casă se desfășoară în două locații din oraș și se laudă cu un concurs al slăninelor…Vedete sunt și cârnații, dar și șuncile transilvănene.

Sfârșitul târgului aduce în prim plan un recital de Jazz. Târgul este organitzat de Breasla Meșteșugarilor din Transilvania și se desfășoară până pe data de 9 februarie 2014.

sureanuΎntre 8 – 9 februarie iubitorii sporturilor de iarnムsunt așteptați la cea de-a treia ediție a Serbăƒrilor Zăƒpezii pe Domeniul Schiabil Şureanu.

Turiștii vor fi întâmpinați cu jocuri multiple, demonstrații de snowkiting, concursuri de schi şi snowmobil, foc de tabăƒrăƒ, dar și concerte live și foc de artificii.

Tot în judeţul Alba, de data aceasta chiar în Alba Iulia are loc un Târg Handmade şi Vintage la Alba Mall. Artizanii care expun până duminică articolele de handmade, antichităţi şi ale obiecte vintage, unele fiind chiar unicat, sunt veniţi din toată ţara. 

Să vedem, însă, pe unde ne plimbăm prin capitală…

natura conceptAstfel, bucureștenii pot merge la expoziția de pictură și grafică a pictorului Teodor Răducan, intitulată De la natură la concept, la Muzeul Țăranului Român, care ne oferă în secțiunea Aproape de Soare lucrări interesante inspirate din călătoriile artistului în Grecia, Italia, Israel, Algeria și România. Din expoziție nu lipsesc portretele, pe lângă peisajele scăldate în lumini mediteraneene și venețiene.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 9 februarie 2014, la Sala Tancred Banateanu, între orele 10.00-18.00.

lipovenicopyO altă expoziție, Rușii lipoveni în România, aduce în prim plan obiecte cu caracter religios, dar și obiecte de uz casnic ori unelte de pescuit, precum și fotografii ce sugerează viața și portul rușilor ortodocși de rit vechi ce locuiesc în special în județul Tulcea. La vernisajul acesteia, am văzut icoane lipoveneşti, plase de peşte, costume tradiţionale şi psaltire.

Expoziția s-a deschis chiar în ziua în care s-au împlinit 24 de ani de la (re)înființarea Muzeului Țăranului Român și poate fi vizitată până pe 27 aprilie, la Sala Laolaltă.

Săptămâna viitoare va aștept cu un târg dulce! Un weekend frumos să aveți!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

1 Response

  1. Weekend bogat în evenimente și în județul Alba… Ca de obicei evenimentele propuse sunt atent selectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture