Propuneri de weekend: 8-9 aprilie 2017
Dacă nu ar fi şi vremea frumoasă în unele zone, am putea spune că s-a întors iarna! Ei bine, nu s-a întors, chiar dacă ne mai păcăleşte primăvara, aşa că haideţi să vedem pe unde putem să mergem în acest weekend.
La Timişoara are loc Cafékultour: Săptămâna cafenelelor 2017, un eveniment de promovare a multiculturalităţii şi a artei contemporane. Pe o perioadă de şapte zile, câteva cafenele şi spaţii neconvenţionale din Timişoara, vor găzdui proiecţii de filme, concerte, seri de lectură, piese de teatru. Intrarea este liberă la toate manifestările din program. Sâmbătă, 8 aprilie 2017 la ora 21.00 la Mansarda Bastionului Theresia: Răzvan Mazilu: “If Music Be the Blood of Love” şi duminică 9 aprilie 2017 la ora 19.00 la Casa Artelor: Proiecţie de filme de animaţie.
Expoziţie de pictură – ”Caractere” din Iaşi, ce poate fi vizitată la Galeria de Artă Grand Hotel Traian, are darul de a reda zbuciumul sufletesc prin tehnica colajului. Prin această expoziţie, artista Gianina Miron redă caracterul fizic al unor personalităţi şi caracterul sufletului uman, numitorul comun fiind portretul. Expoziţia poate fi vizitată până pe 30 aprilie 2017.
Cluj Shorts International Short Film Festival, Cluj-Napoca este singurul festival de film din Cluj-Napoca dedicat exclusiv scurtmetrajelor de orice tip. ClujShorts, Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj se află la cea de a cincea ediție, traversând întregul mapamond prin cele 158 scurtmetraje. Dintre acestea, 21 filme abordează teme de interes pentru vârsta adolescenței, fiecare scurtmetraj reprezintând o poveste. Programul aici.
Cel mai longeviv şi îndrăgit eveniment al Caravanei Gaudeamus, organizat de Radio România, revine în centrul Clujului, ocazie cu care vor fi cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă din ultima perioadă. Programul de vizitare este: sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 15.00.
Castelul Bran, prin evenimentul Luna tradițiilor pascale la Castelul Bran, îmbracă haine de sărbătoare, pentru a vesti Învierea. Până pe 23 aprilie 2017, în câteva încăperi, se vor reconstitui interioare țărănești din satul Mateiaș, vor fi prezentate costume populare din colecția etnografică Gabriel Boriceanu, precum și o expoziție de fotografii vechi care înfățișează datini și tradiții locale.
Flori de mină în culori și forme diferite, cu mare valoare estetică, vor fi expuse la Muzeul Național de Geologie din București în cadrul evenimentului “Târg de Florii”. O multitudine de colecții de minerale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase sau obiecte de decor din cristale vor fi expuse de către cei peste 30 de expozanți participanți, iar punctul de atracție il vor constitui geodele de ametist și citrin. Intervalul orar de vizitare: 10.00-18.30.
Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită, în perioada 8 – 9 aprilie, la evenimentul cultural Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, prilejuit de marea sărbătoare a creștinătății și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor. La Târgul de Florii ne putem întâlni cu meşterii populari și producătorii de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio si participa la ateliere interactive de încondeierea ouălor. Programul aici.
Un weekend minunat!