Propuneri de weekend: 7-8 noiembrie 2015

În acest weekend vremea nu ţine cu noi, este destul de rece şi ceaţa nu ne dă pace în unele locuri. Hai să vedem, totuşi, care ar fi evenimentele care ne-ar putea scoate din casă chiar şi pe o astfel de vreme.

Simpzion-National-Artistic-2015-e1445858461772Cel mai vechi festival de folclor din Transilvania – Festivalul Concurs de Interpretare a Cântecului Popular – „Mureş pe marginea ta”, şi-a deschis porţile la Ocna Mureş, festival la care participă zeci de tineri interpreţi de folclor din întreagă ţară (pe scena Casei de Cultură „Ion Sangereanu”). Mâine, începând cu ora 17.00, are loc Gala Laureaţilor.

targ-de-sfin-ii-mihail-i-gavril-i118941Un “Târg de Sfinții Mihail și Gavriil” are loc în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucuresti (Str. Monetăriei, nr. 3, program între orele 10:00-18:00). Târgul ne oferă produse tradiţionale, dar şi obiecte realizate de meşteri populari şi tineri artizani, precum ceramică de Horezu, Corund sau Marginea, costume brodate cu motive tradiţionale de la Gornovita-Gorj, ii cusute cu mătase, icoane, măşti populare, obiecte de decor din sticlă pictată, gravuri, bijuterii din porţelan sau din alamă.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează ateliere  interactive destinate copiilor şi adolescenţilor, în cadrul proiectului educativ  „Săptămâna fără calculator. Atelierele se desfăşoară între orele 10.00 – 11.30 şi 12.00-13.30. Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi are ca scop valorificarea timpului liber, în cel mai plăcut mod, prin creativitate.

targ-traditional-romanesc-targoviste-6-8-noiembrie-i118977Şi Târgovişte ne aşteaptă la un târg tradiţional românesc de Sf. Mihail şi Gavril: „Din cămara lui Mihail şi pivniţa lui Gavril“ (Platoul central). Pe lângă produsele tradiţionale precum plăcintele boiereşti şi plăcinte ardeleneşti, cine ajunge la acest târg poate achiziţiona exponate lucrate manual şi produse de artizanat şi marochinărie realizate de meşteri populari. Târgul promite şi prezentari de costum popular.

transylvania-wine-fair-editia-a-iii-a-i115142La Brașov a început „Transylvania Wine Fair”, târgul brașovean destinat industriei vinurilor, eveniment care a ajuns la a doua ediție (la Brașov Business Park, program între orele 10:00-18:00/19.00). La târg sunt prezenți 35 de expozanți, producători, importatori și distribuitori de vinuri. Organizatorii au pregătit pentru vizitatori o serie de programe speciale, tombole, degustări şi demonstraţii.

festivalul-filmului-francez-uvt-timisoara-i118224Cinefilii sunt aşteptaţi la o nouă ediţie a Festivalului de Film Francez, ce se desfăşoară până pe 7 noiembrie inclusiv, la Timişoara. Proiecţiile au loc în Aula Magna a Universităţii de Vest Timişoara. Intrarea este liberă, iar filmele sunt subtitrate în limba română.  Filmele rulează de la orele 16.00, 18.00 şi 20.00.

Evenimentele ce se desfăşoară în aceste zile sunt mai liniştite, organizatorii renunţând la evenutalele manifestări muzicale, având în vedere tragedia ce a avut loc în Bucureşti, la Clubul “Colectiv”, exprimându-şi compasiunea pentru victimele acestei tragedii. O parte dintre evenimente, cum sunt concursurile, stabilite cu mult timp în urmă, se vor ţine conform programului iniţial, altele au fost anulate, cum ar fi Festivalul Vinului de la Vaslui.

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture