Propuneri de weekend: 6-8 februarie 2015

În fiecare weekend au loc tot felul de evenimente, de la expoziții, târguri și festivaluri, până la…baluri!

10943074_917576194919699_108700304455237396_nAșa că, dacă e weekend, bal să fie! Unde? La Băile Herculane, stațiune ce ne așteaptă cu Balul Portului Popular, un eveniment cultural artistic ajuns la cea de-a VI-a ediție, ce va avea loc în data de 7 februarie 2015, la restaurantul Afrodita.

La bal participanții vor purta musai costume populare! Așa că, ia-ți o ie și o fustă sau ițari și hai la bal, începând cu ora 19.00.

1cd9218ace08bf2f1628a367c86c8cf6_viewO expozitie inedita are loc la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), care expune pana in 15 februarie a.c., în cadrul micro-expoziţiei „Exponatul lunii”, instrumente de măsură – greutăți de 20, 10 şi 2 ocale (măsură etalon de jumătate decalitru pentru materii uscate, metru etalon, măsură etalon pentru lichide).

Ocaua lui Cuza, are la baza tradiția populară conform căreia domnitorul Alexandru Ioan Cuza descoperă, mergând deghizat prin cârciumi sau târguri, negustori care foloseau, ocale mai mici, în loc de „ocaua lui Cuza”, motiv pentru care îi pedepsea și amenda. Expoziția va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 9.00 – 17.00.

expo-mineraliaLa Galați ne asteaptă Târgul Internațional de Minerale, Roci și Bijuterii ”Expomineralia” (Galeria ”Arcade”, Bulevardul Galati nr. 3 A, între orele 9.00-21.00). In cadrul târgului pot fi admirate pietre preţioase şi semipreţioase, minerale din ametist si o nestemată rară de peste 3 kg provenind din Munții Urali. Vizitatorii vor afla care sunt proprietăţile fiecărei pietre, ce se potriveşte zodiilor sau cum le pot influenţa starea de sănătate.

targ-de-iarna-piata-taraneasca-si-mester-esti-la-galati-i108641Tot la Galați ne așteaptă și Piața Țărănească și Meșter(ești), bogată în bunătăți tradiționale cu producători din toate colțurile țării (pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor).

Nu ratați nici cea de a II-a ediție a Târgului Apicol din Craiova (la Centrul Multifuncțional Craiova, strada Târgului nr. 26) ce ne îmbie cu o varietate de produse apicole, dar nici Slană Fest din Cluj Napoca, ce ne incită cu binecunoscuta slănină sau şuncă din Ardeal (pe strada Universităţii nr. 2).

Love-Sweet-fest-5Fiți pe fază și în weekend-ul următor deoarece vor fi Festivalul Pereților de Gheață, Festivalul Clătitelor de la Prejmer și Târgurile de Sf. Valentin!

Un astfel de târg a început încă de pe 1 februarie: Târg de Valentine’s Day la Strip Mall, la căsuțe, în Voluntari, Pipera, ce ține până pe 28 februarie, un altul fiind în plină desfășurare la Liberty Mall din București, dar si la Sala Dalles, respectiv “Valentine`s Day Fair” (în perioada 6 – 14 februarie, între orele 10.00 si 20.00).

Un weekend minunat vă doresc!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 7 February, 2015

    […] Pentru Târgurile de Sfântul Valentin din 2015 urmăriţi Propunerile de weekend! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture