Propuneri de weekend: 6-7 octombrie 2018
Chiar dacă perioada vacanțelor s-a încheiat, ne rămân weekendurile să ne bucurăm de ieșirile în natură sau la evenimentele specifice toamnei care ne aduc aminte că fiecare anotimp are farmecul său.
În București se desfășoară un târg pentru iubitorii animalelor de companie. Cine dorește să își ia un prieten acasă, este așteptat la Pet Fest, la cea de-a doua ediție a festivalului dedicat acestor patrupede. Evenimentul se desfășoară în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), pe Insula Câinilor. Accesul este gratuit.
Duminică, 7 octombrie, suntem invitați să cunoaștem fascinanta lume a albinelor, chiar la ele acasă, în parcul natural Văcărești din București. Micul târg de apicultură urbană este dedicat tuturor vârstelor, iar programul include: un tur ghidat cu rangerii în parc, dedicat polenizatorilor; o xpoziție cu vânzare de produse apicole: miere, polen, propolis și alte minunății produse în stup; degustări de diverse tipuri de miere; experimente pentru diferențierea mierii naturale de cea falsificată; discuții cu apicultorii: povești, întrebări și răspunsuri; gustări și deserturi cu miere, pregătite în casă, de prieteni ai parcului. Ora incepere: 10.00, la intrarea din parc de pe strada Glădiței (complex Asmita Gardens).
Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din București ne invită la expoziția “Transparenţe” a artistei Elena Cioclu. Expoziția include creații plastic realizate în tehnica picturii pe sticlă, cu inserții de plumb și acuarelă pe diverse suporturi de hârtie, hârtie de China și pânză. Tema este “Transparența”, transpusă în diferite subiecte, pornind de la studiul structurilor natural și transpunerea lor în forme plastice.
Sâmbătă, 6 octombrie 2018, debutează la Opera Brașov cea de-a XVI-a ediție a Festivalului de Operă, Operetă și Balet 2018. Anul acesta, festivalul are loc sub semnul aniversării a 65 de ani de la înființarea Operei Brașov, precum și a marcării celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. De la ora 18.30, în Sala Operei, Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2018 se deschide cu o lucrare românească îndrăgită și populară: „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri.
În acest weekend, vinul, muzica și cultura Republicii Moldova își dau întâlnire la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfășura la Snagov. Vor susține concerte artiști din muzica pop, rock, indie-folk și jazz din Republica Moldova și din România: Carla’s Dreams, Zdob și Zdub, Cuibul, Byron, Irina Sârbu Band, Valeria Stoica și Nadia Trohin. În fiecare zi, de la ora 12:00, suntem așteptați cu întreaga familie la diferite activități diverse și numeroase surprize.
La Cluj-Napoca, se organizează în premieră Târgul „Produs de România”, eveniment care se va desfășura în parcarea complexului comercial VIVO. Desfășurat sub genericul „Produs de Cluj unește România”, târgul va aduce la Cluj artizani și producători din toate regiunile țării, precum și din Republica Moldova – Raionul Hînceşti care ne vor încânta simțurile cu cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină, preparate tătărăşti și brânzeturi, precum caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf, dar și cu vinuri, inclusiv din Basarabia. Nu vor lipsi produsele tradiționale, ceramica de Corund, de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile, zacusca, prăjiturile și ciocolata de casă. La eveniment vor evolua pe scena special amplasată, interpreți și ansambluri folclorice.
Festivalul Internațional al Viei și Vinului ”Bachus”, ajuns în acest an la ediția a XXVI-a va avea loc la Focșani în Piața Unirii și reprezintă cel mai mare eveniment de profil din România, având în vedere acțiunile programate: Concursul Național de Vinuri, Lecții de degustare de vinuri, Expoziția de vinuri. Evenimentul promovează podgorenii, producătorii locali și vinurile vrâncene, care reprezintă o adevărată emblemă pentru județul Vrancea.
Un weekend minunat!