Propuneri de weekend: 6-7 mai 2017

Muzica de fanfară va răsuna în acest weekend în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, aducând nostalgia şi amintirea vremurilor de odinioară a promenadelor.

Astfel, duminică 7 mai 2017, suntem invitaţi să ne plimbam şi să simţim aerul istoriei pe ritmuri de fanfară. În Piaţa Cetăţii din Alba Iulia este programat începând cu ora 13,00 un recital extraordinar al Fanfarei „Augustin Bena” a Judeţului Alba, alături de fanfarele din Petreşti şi Cugir. Evenimentul marchează sărbătorirea Zilei Europei dar şi Zilei Independenţei României, ambele sărbătorite în data de 9 mai.

În Bucureşti se desfăşoară evenimentul Revino – Descoperă Vinurile din România, dedicat promovării vinurilor şi turismului viticol din România, aflat la a doua ediţie. Iubitorii de vinuri şi persoanele interesate să le descopere vor putea degusta peste 200 vinuri premium de la cei 32 de expozanţi, crame naţionale şi internaţionale. Mai mult, ziua de 8 mai este dedicată în exclusivitate sectoarelor HoReCa şi turism.

Totodată, suntem invitaţi la festivalul de explorare spaţială şi astronomie ASTROFEST 2017, care are loc în data de 6 mai, începând cu ora 15:00, în faţa Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti. În cadrul ASTROFEST 2017 avem şansa de a ne întâlni cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic acum 36 de ani. De asemenea, în cadrul festivalului are loc o expoziţie cu super telescoape automatizate, concursuri cu premii şi se pot face observaţii astronomice cu telescoape profesionale şi astrofotografii.

PetExpo, unul dintre cele mai importante târguri dedicate animalelor de companie, are loc la Romexpo. Pet Expo oferă soluții inclusiv celor care au animale şi doresc să plece în vacanță, dar nu găsesc soluții pentru îngrijirea lor cât timp sunt plecați — cum ar fi “pet-hotelurile”. Ediția din acest an a Pet Expo se va desfășura la Romexpo, în pavilionul C6. Programul de desfășurare al târgului este, zilnic, între orele 10.00 și 19.00 iar duminică între 10.00 și 17.00. Prețul biletului este 10 lei/adult și 5 lei/copil.

Din 6 mai au loc competiţii de fotbal, volei, baschet şi handbal în Piaţa George Enescu din Bucureşti, cu ocazia Festivalului Sportului. Competiţia de fotbal masculin începe sâmbătă, iar competiţiile de fotbal feminin, volei, baschet şi handbal, atât masculin cât şi feminin, vor avea loc duminică şi luni. Concursurile se vor desfăşura pe terenurile special amenajate din Piaţă.

Citeşte şi Muzeul Sportului – o radiografie a sportului românesc

În acest weekend are loc şi evenimentul Zilele Horticulturii Bucureştene (ediţia a XIV-a), dar şi expoziţia şi târgul cu vânzare HORTUS FLORSHOW ROMÂNIA, pentru iubitorii de natură şi frumos. Dacă ajungem la aceste evenimente, vom găsi cele mai bune soluţii şi produse horticole pentru casă şi grădină: seminţe şi răsaduri de legume şi flori, plante ornamentale, unelte, accesorii pentru horticultură şi produse agricole tradiţionale, precum şi soluţii pentru a ne amenaja balconul, terasa sau grădina. Accesul este gratuit şi se face între orele 10.00-18.0, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Sărbătoarea liliacului de la Ponoarele (judeţul Mehedinţi) se va desfăşura în acest an pe scena amplasată în Pădurea de liliac şi începe sâmbătă 6 mai la ora 20.00 cu o horă a satului şi un foc de tabără. Duminică 7 mai, la ora 12.00 are loc deschiderea festivităţii, la care sunt invitate diferite ansambluri folclorice.

Duminică 7 mai, de la ora 12:00, se organizează cea de-a LXI- a ediție a Festivalului „Sâmbra Oilor” pe dealul de la Huta Certeze și Moișeni. „Sâmbra Oilor” este cea mai mare serbare câmpenească, legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, serbare ce se desfăşoară anual în luna mai, simbolizând venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture