Propuneri de weekend: 5-7 septembrie 2014

A venit toamna, dar vacanțele încă nu s-au terminat! Primele zile ale lui septembrie încă sunt preferate pentru vacanțele la mare. De ce nu și în Delta Dunării? Și vă spun și de ce!

Delta Dunarii 2 (774)În acest weekend are loc Festivalul Borșului de Pește, organizat de ANTREC Tulcea în Crișan. Cu acest prilej, veți putea descoperi gastronomia și arta culinară din Delta Dunării, nemijlocit influențată de diferitele culturi ale etniilor ce conviețuiesc în Deltă, precum și tradițiile și obiceiurile folclorice și culturale atât de frumoase. Programul de desfășurare îl puteți afla aici.

Targul National de Turism Rural Albac (699)Urcăm în nordul țării, în Albac, o zonă deosebit de pitorească, unde are loc Târgul Național de Turism Rural, ajuns la cea de-a X-a ediție. Am participat și eu la un astfel de târg anul trecut,  în care am stat în mijlocul inimoșilor moți, bucurându-ne de ospitalitatea acestora și de minunile care ies din mâinile lor la târgul meșterilor populari.

La târg vin artizani din mai multe sate apusene (și nu numai), dar și pensiuni dornice să își prezinte ofertele din zonă. Iar în Apuseni aveți ce vedea!

Congres International Culinar (29)Tot sus, în comuna Vorona din județul Botoșani, are loc Festivalul Folcloric Serbările Pădurii.

Festivalul Tămâioasei dă startul la mustit la Pietroasele, județul Buzău, ocazie cu care se prezintă cele mai bune vinuri. știut fiind că podgoria Dealul Mare este renumită la nivel național pentru producerea celui mai aromat vin de tămâioasă din țară. Tradiția spune că cel mai bun vin iese atunci când strugurii sunt zdrobiți de picioarele goale ale fetelor de măritat! Festivalul se va desfășura chiar în incinta Stațiunii de cercetare dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa.

fest folcloricÎn Otopeni, se desfășoară  Festivalul folcloric de artă și tradiție populară românească, în cadrul cărora vor evolua ansambluri de muzică populară din toată țara și vor fi și recitaluri de poezie. Manifestările încep zilnic la ora 17.00 și vor ține până la 24.00.

Programul complet cu momentele ce se vor desfășura îl puteți vedea aici.

Sighisoara-Film-Festival-editia-6Un alt eveniment interesant este Sighișoara Film Festival, ce se organizează în cetatea medievală și reprezintă o sărbătoare a filmelor românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale. Poveștile cinematografice vor prinde viață în spațiul feeric al Pieței Centrale din Sighișoara. Intrarea la festival este liberă. Și în Piatra Neamț are loc Festivalul Filmul de Piatră.

DSC_0605Tot un festival de film, dar și de muzică este Alba Iulia Music & Film FestivalTimp de patru zile, chiar de joi, spectatorii au parte de proiecţii de filme în sală, dar şi în aer liber, concerte de muzică, ateliere de imagine și cursuri pentru copii.

web-afisSEC2014-finalFestivalul de Fotografie Secvențe deschide porțile celei de-a doua ediții.  Festivalul se va desfășura la Ploiești și Câmpina și presupune expoziții stradale, în muzee sau teatre, până la ateliere, conferințe, dezbateri, lansări de lampioane, vizionare filme documentare, concerte de jazz sau turul expozițiilor.

Ediția din 2014 prezintă circa 30 de artiști fotografi din 7 țări.

Zilele-orasului-Targoviste-2014Pe Platoul Cornești din Târgu Mureș are loc Festivalul Handmade, la Câmpulung Muscel Festivalul Posada Rock 2014, în județul Arad mâncăm Folk pe Pâine în Pecica.

Florești serbează Zilele Orașului, ca și Târgoviște, cu un program ce cuprinde concerte de muzică uşoară si folclorică, evenimente sportive, piese de teatru și târguri meştesugăreşti, iar Cetatea Cisnădioara își deschide porțile sâmbătă, pentru a descoperi sufletul Transilvaniei.

sfÎn premieră, cu o zi înainte de această sărbătoare, avem un Târg de Sfânta Maria la Muzeul Satului din București. Demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, momente muzical – coregrafice, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională, toate pentru a reînvia tradițiile și a reface atmosfera vechilor târguri.

Zile minunate să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture