Propuneri de weekend: 5-7 decembrie 2014

Decembrie este o lună a bucuriei și cred că este singura lună friguroasă pe care o și agreăm, dacă ne gândim numai la faptul că reprezintă luna cadourilor, ce ne aduce mai aproape de magia Crăciunului…O lună în care evenimentele de weekend sunt foarte dese, un motiv în plus ca să ne bucurăm cum se cuvine de sărbătorile de iarnă.

Târguri de Moș Nicolae și Târguri de Crăciun

AfisAmbasadaÎn sfârșit, sâmbătă, 6 decembrie la ora 17.30, are loc deschiderea Ambasadei lui Moş Crăciun în Parcul Mogoşoaia, chiar în ziua de Moș Nicolae. Colindele de Crăciun și muzica de fanfară vor răsuna în parc. Moşul şi elfii ne aşteapă zilnic până pe data de 24 decembrie să-i vizităm şi să le spunem dorinţele de Crăciun.

Acasă la Moș Crăciun vom fi și în Orășelul Copiilor din București, până pe 15 ianuarie 2015, parc ce se umple de personaje din basm, ca zâne și spiriduși.

dallesBucureştenii au din 28 noiembrie și până în seara zilei de 23 decembrie și de un “Crăciun ales la Sala Dalles”. Târgul cadourilor de Crăciun de la Galeria Dalles şi-a deschis porţile cu cea de-a 20-a ediţie, având un program zilnic de la ora 10 la ora 20 şi cu intrare liberă.

targ-de-mo-nicolae-i105735Un târg de Moș Nicolae are loc la Oradea (Galeria Arcade Oradea Sud – Auchan, Calea Aradului),  eveniment în care se regăsesc jucării, cadouri, obiecte handmade, piese vestimentare, accesorii de tot felul, produse cosmetice, bio, eco, naturale, produse tradiționale, dar și dulciuri și delicatese.

targ-de-craciun-4-23-decembrie-2014-i106125S-a deschis și un Târg de Crăciun în Timișoara. Astfel, în perioada 4-23 decembrie 2014 (în holul Cinema Timiș din centrul orașului, Piața Victoriei), se vor putea cumpăra articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii cu pietre semiprețioase, artizanat, produse culinare, dulciuri, jucării, mic mobilier, decorațiuni de iarnă, sticlărie, hand-made, cosmetice, anticariat, etc.

Iubitorii literaturii pot participa la cea de a VII-a editie a Festivalului Internațional de Literatură de la București, evenimentele din cadrul acestuia desfășurându-se la Clubul Țăranului, British Council, Institutul Maghiar și Cărturești (Verona), în fiecare zi de la ora 19.00, iar împătimiții modei pot participa la Bucharest Fashion Week, cel mai mare festival de modă din România (la Ambasad’or Events).

expozitie fotoNici pasionații de fotografie nu sunt uitați, la Palatul Parlamentului având loc expoziția România – 2014, în cadrul căreia este expusă o adevărată radiografie a României, timp de o lună, în sala de Expoziții Constantin Brâncuși. Veți recunoaște peisaje din mediul urban ori pescari din Delta Dunării, dar și meșteri populari.

ciocoȘi pentru noi toți, mari dependenți de ciocolată, ne așteaptă tot în București, unul dintre cele mai rafinate târguri de Crăciun: Christmas at The Grand Chocolate Factory! Ciocolata cea mai fină, un castel imens din turtă dulce, vin fiert cu mirodenii și jucării fistichii ne aduc mai aproape de magia sărbătorilor.

Interesantă este transpunerea în atmosfera de Crăciun a cunoscutului film Charlie și fabrica de ciocolată, evenimentul desfășurându-se în incinta JW Marriot (grădină și lobby), în perioada 5-21 decembrie, între orele 14.00-21.00 în cursul săptămânii și 11.00-21.00, în weekend.

BUCHAREST-CHRISTMAS-SHOPPING-BLOGUn tort gigant de 100 metri lungime ne oferă Moș Nicolae la Bucharest Christmas Shopping la Romexpo, chiar în 6 decembrie la ora 15.00! Weekend-ul va continua cu un concert al baietilor de la 3 Sud-Est, ce va avea loc pe 7 decembrie, la ora 16.00, iar o oră mai târziu, Catalin Botezatu va prezenta o colecție de rochii de seară. La plecare (dar și la sosire 🙂 ), putem trece pe la Salonul de vinuri Goodwine! Sărbători de iarnă fără vin?…

Să nu uităm să ne bucurăm și de celelalte Târguri și Piețele de Crăciun deschise în țară, precum Piața de Crăciun din București.

Un weekend frumos să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 12 December, 2014

    […] avem parte și de toate Târgurile și Piețele de Crăciun deschise în țară, dar și de alte evenimente care continuă și în acest weekend. Timp și bani să avem pentru toate minunățiile pe care le găsim în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture