Propuneri de weekend: 5-6 noiembrie 2016

Nu aş putea să afirm că mă încântă vremea de afară, dar iată-mă că am pornit la drum într-un infotrip prin Moldova unde urmează să (re)văd câteva obiective turistice interesante, cum ar fi Palatul lui Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa, Palatul Sturdza de la Miclauseni, Cetatea Neamţului, Mănăstirea Agapia  cu satul monahal, casa lui Alexandru Vlahuţă şi Schitul Vovidenia.

cupadelteiEu vă recomand să ajungeti în zona satului Crișan din Delta Dunării, unde se va desfășura Cupa Deltei la Știucă, pe brațul Sulina, eveniment ce va include concursuri de pescuit știucă, pe parcursul a trei manșe. Pescuitul se va face în zona unora dintre lacurile Bogdaproste, Trei Iezere și Căzănel, iar peștii prinși vor fi aruncați în apă. Cred că este una dintre ultimele ocazii în care putem admira în 2016 acest paradis unic în lume, ținând cont că ne bate iarna la ușă…Și dacă ajungeți în Delta Dunării, vizitați Schitul Stipoc. Programul complet aici.

bilete-festivalul-filmului-francez-2016-fatimaÎn acest weekend a început și Festivalul Filmului Francez care se desfășoară în mai multe locații din țară, precum precum Timișoara, Iaşi, Bucureşti, Constanța, așa că avem motive suficiente să nu stăm în casă. Organizat de Institutul Francez şi de Ambasada Franţei în România, Festivalul se desfăşoară în acelaşi timp în şapte oraşe, între 3 şi 13 noiembrie.

art-img1-1433961-slide-site1La Iaşi, deschiderea a avut loc vineri, 4 noiembrie, la ora 16.30, în Galeria Fondane a Institutului Francez. Intrarea este liberă, iar filmele au subtitrare în limba română. Locații: în sala Fondane a Institutului Francez și la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.

A început şi ediţia cu numărul 42 a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului, serie organizată la Constanţa, ce  se desfăşoară la Teatrul “Oleg Danovski” până în 29 noiembrie. Programul complet al festivalului îl regăsi pe site-ul oficial al teatrului.

caragialeÎn acest prim weekend de noiembrie suntm invitaţi la o plimbare pe străzile Micului Paris, la braţ cu cele mai îndrăgite personaje ale lui Caragiale, deoarece a început Festivalul “Bucureştii lui Caragiale pe scena din Parcul Izvor un regal de teatru, muzică şi film, oferit de Teatrul de Comedie, Studio Amena, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis şi Teatrul Evreiesc de Stat. Sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 19.00, putem urmări O scrisoare pierdută, în regia Victor Ioan Frunză.

mihailTot în Bucureşti avem două Târguri de Sf. Mihail şi Gavril, unul este organizat la Muzeul Naţional de Geologie şi al doilea la Muzeul Ţăranului Român.  Meşteri şi artişti iconari vin la MŢR cu diferite produse artizanale Alături de meşteri, Galeria de Artă Ţărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare. Vizavi, la Muzeul de Geologie ne aşteaptă cu o expoziţie de bijuterii, cristale, pietre preţioase şi semipreţioase.

ziua-piteiŞi pentru că am amintit de Muzeul Ţăranului din Bucureşti, sâmbătă, 5 noiembrie, la orele 17.00, suntem aşteptaţi la Clubul Ţăranului, cu cântece, anecdote şi poveşti, imagini din viaţa comunităţii aromâne din România şi din Balcani şi cu nelipsitele plăcintele armâneşti la Ziua Pitei.

vinDacă vrem să învăţăm arta degustării vinului si tipul de pahare folosite la diferitele sortimente putem participa la Expo Drink & Wine 2016, un târg de vinuri și băuturi alcoolice și non-alcoolice organizat de Romexpo și Asociația degustătorilor autorizati din România, în pavilionul central. Avem posibilitatea de a degusta şi achiziţiona produse din categorii diverse, cuprinzând sortimente de vinuri, băuturi răcoritoare şi energizante, băuturi spirtoase sau bere. Programul de vizitare este între orele 10.00-16.00.

zilele-filmului-germanŞi iubitorii filmului german se pot bucura de un weekend cinefil, deoarece (până pe 10 noiembrie 2016) au ocazia să vizioneze nu mai puţin de 23 de filme recente (12 lungmetraje şi 11 scurtmetraje) cu ocazia Zilelor Filmului German la Cinemateca Eforie.

Vă urez un weekend plăcut şi vă incit să ajungeţi şi voi la Hanul Ancuţei (27 km de Roman), unde urmează o seară de sâmbătă de excepţie cu Ovidiu Lipan “Ţăndărică” şi formaţia Bosquito! Dacă e weekend, să ne bucurăm de el!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture