Propuneri de weekend: 5-6 august 2017

Într-adevăr, este extrem de cald afară și cu greu putem face față temperaturilor uriașe, singura dorință fiind aceea de a fugi de căldură și a ne adăposti acolo unde este răcoare și bine. Voi încerca să vă fac câteva propuneri indoor în acest weekend, dar vă voi recomanda și unele evenimente în aer liber, în cazul în care vă gândiți să participați la ele.

Evenimente în țară

În București ne așteaptă Minunata lume nouă – Case ale migrantilor români, o expoziție de filme documentare ce are loc la Muzeul Național al Tăranului Român, până pe data de 27 septembrie, la Sala Tancred Bănăteanu. Expozitia prezintă exemple de case din trei regiuni din nordul României – Țara Oasului, Maramureș și Bucovina – precum și contextul lor economic și social. Expoziția include și proiecții de filme documentare la Cinema Muzeul Tăranului.

Azi, 5 august 2017, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum”, organizează cea de-a doua ediție a Festivalului Gellu Naum (o serie de Lecturi de poezie, sâmbătă 5 august, la Casa Gellu Naum din Comana, începând cu ora 14:00, pentru a marca împlinirea a 102 de ani de la nașterea scriitorului Gellu Naum). Expoziția de bază a MNLR ne ajută să descoperim o vitrină dedicată scriitorului Gellu Naum.

Citește și Casa Comana, un loc de poveste în apropiere de Bucureşti

Și a venit și UNTOLD FESTIVAL, extrem de căutat de toată lumea, iar canicula de afară nu va opri pe nimeni să participe la el! Untold 2017 va avea loc până pe 6 august, iar dacă ați luat bilete, aveți locul asigurat. Anul acesta vor fi 10 scene, cu două mai multe decât anul trecut. Festivalul ce a câștigat incă de la prima ediție trofeul “Best Major European Festival” și cel mai mare festival de muzică din România aduce și anul acesta, la Cluj-Napoca, nume precum Hardwell, Steve Aoki, Martin Garrix, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Armîn van Buuren și sute de alți artiști!

“Ziua Timișoarei” (3 august) va fi marcată în acest an prin zile de concerte de muzică ușoară, blues, jazz, competiții sportive, precum și crosul nocturn al Timișoarei. Sâmbătă, 5 august, de la ora 20:00, timișorenii sunt așteptați în Piaţa Victoriei, unde seria de concerte va continua cu : Phaser, The Weekend Band şi Loredana. Tot atunci Lorenzo Cristian Magic va prezenta un moment inedit.

“Gugulan Rock Festival” aduce pe Stadionul Municipal din Caransebeș, concerte de muzică rock, cu invitați din peisajul acestui gen muzical. Sâmbătă, vor urca pe scenă : Diabolical, Syn Ze Sase Tri, Angerseed, Kultika, Untold Faith, Arachna, Psochogod; iar duminică vor concerta : Seven, Focul Viu, Gav, Warhanger, Mist și Reverse The Moment.

Festivalul Internațional de folclor “Hora din străbuni”, Vaslui, adună dansatori și interpreți din 4 continente și 11 țări (Spania, Peru, Columbia, Serbia, Turcia, Armenia, Georgia, Sierra Leone, Senegal și Republica Moldova), la care se adugă și 21 de ansambluri locale și din țară. Festivalul se va desfășura în cadrul Teatrului de Vară, iar ansamblurile enumerate urmează să ofere reprezentații și la Bârlad, Huși, Negrești, Pădureni pe perioada acestui weekend.

Zilele Municiupiului Miercurea Ciuc ne invită la un eveniment obștesc, o sărbătoare a orașului, în care a fost pregătit un program bogat de activităţi culturale, distractive, sportive. Pe cele trei scene – în Pieţele Libertăţii, Majláth Gusztáv şi în curtea Muzeului din Cetatea Mikó – vor avea loc concerte, expoziţii, filme, târg de meşteşuguri populare, la cort se vor putea degusta vinuri, dar şi pălinca, va fi expoziţie de autovehicule de epocă, un alt cort va fi la dispoziţia copiilor cu activităţi speciale pentru ei, formaţii de dans vor susţine programe de dansuri, va fi şi muzică populară, dar şi dans sportiv, o expoziţie canină îi va satisface pe iubitorii de animale, la teatrul municipal va avea loc MimeBassCover – joc de pantomimă, dar şi spectacol de teatru, Parcul Central va fi împânzit de tarabe cu obiecte artizanale cu vânzare şi tot aici se va desfăşura apreciatul festival al cartofului. 

MusicForKids International Festival 2017 se va desfăşura în acest an până pe 7 august 2017, în Grădina Palas din Iaşi. Anul acesta vor participa concurenţi din 21 de ţări (precum din România, SUA, Marea Britanie, Spania, Italia, Bolivia, Malta, Rusia, Bulgaria, Republica Moldova, Suedia, Elveţia, Germania, Norvegia).

Citește și Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, una dintre cele mai frumoase catedrale din România

Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, va găzdui a XXII-a ediție a ”Târgului meşterilor populari”. Pe toată perioada de desfășurare a evenimentului, vor avea loc spectacole folclorice. În cadrul târgului se pot achiziționa port popular, ceramică, podoabe, împletituri, obiecte din lemn din toate zonele etnografice ale României și gusta produse tradiționale românești. Programul de vizitare este între orele 9.00 – 21.00.

Evenimente pe litoral

În acest weekend, pe 5 şi 6 august, suntem invitati să luam parte la cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Drift, care se va desfăşura la Centrul Comercial VIVO! Constanţa. Accesul este gratuit, iar show-ul pune în scenă 40 de masini.

În Piaţeta Casino din Mamaia continuă evenimentele organizate în cadrul festivalului Mamaia Fairytale, astfel: sâmbătă, 5 august 2017, începând cu ora 20.30 au loc concerte cu Bosquito şi Mandinga, iar duminică, 6 august 2017, începând cu ora 19.30 se desfășoară BALCANICA – un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Sâmbătă, 5 august, începând cu ora 17.00, la Muzeul Marinei Române va avea loc vernisajul expoziţiei de artă plastică: „Orizonturi … marine”. Evenimentul, organizat de Muzeul Marinei Române şi Liga Navală Română-filiala Constanţa este dedicat aniversării a 115 ani de la prima manifestare a Zilei Marinei Române (1902-2017). Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 5-25 august 2017.

Caravana dedicată street food-ului cucerește Mamaia. În perioada 1-10 august, Piațeta Perla Mamaia va fi invadată de cele mai aromate miresme și gusturi pe care le putem încerca din varietatea de preparate disponibile, de la burgeri delicioși, până la clătite uriașe sau înghețată artizanală.

Citește și Hotel Majestic din Jupiter, o experiență plăcută pe litoralul românesc

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture