Propuneri de weekend: 4-5 februarie 2017

Ce facem în acest weekend? Mergem pe pârtie, ne distrăm, vizităm muzee şi ne bucurăm din plin de ultima luna de iarnă!

Cu ocazia aniversării a 27 de ani de la înființarea sa, Muzeul Național al Țăranului Român din București organizează în acest weekend o serie de ateliere și tururi în depozite proiecții de filme documentare, lansări de carte și concerte ale unor tarafuri cunoscute prin evenimentul Muzeul [In]Vizibil. Șantier de explorări. Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 16.00, are loc o proiecție de filme de arhivă din anii 1990, care ne oferă imagini cu facerea muzeului și primele evenimente publice. Duminică 5 februarie, de la ora 18.00, la Clubul Țăranului, se ascultă Muzicile neștiute ale Transilvaniei. Cântări transilvane cu tarafurile din Căstău și Bicazul Ardelean. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 4 februarie 2017, suntem invitaţi să participăm la o Vânătoare de scrisori şi mistere, la Muzeul Naţional de Artă al României din București. Traseul se va desfăşura în intervalul 10:00-18:00, în Galeria de Artă Europeană. 16 mistere abia aşteaptă să fie descoperite, operele alese fiind din zona de pictură, sculptură, grafică ori textile. Ultima intrare se va face la ora 17:00. Pentru participare se plăteşte biletul de acces în galerie: 8 lei.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București ne invită să exploram expoziție inedită cu exponate vii, dar și cu piese de valoare din colecțiile muzeului, până pe 18 Iunie 2017„Venin – frumuseți de neatins”, descoperind lumea fascinantă a unor specii veninoase din lumea animală, unele dintre ele regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

La Festivalul Pereţilor de Gheaţă Răchiţele 2017 suntem invitaţi să ne bucurăm de ultima luna de iarnă.  În program  sunt incluse escalade pe gheaţă, traseu de schi de tură, plimbări cu sania trasă de cai, muzică live, foc de tabăra şi o tombolă cu 30 de premii. Festivalul se va desfăşura la circa 80 de km de Cluj-Napoca, la Cascada Vălul Miresei, în localitatea Răchiţele din munţii Apuseni. Sâmbătă, 4 februarie 2017, programul este 10.00-21.00 şi duminică între orele 10.00-14.00.

În cadrul Serbărilor Zăpezii, Vârtop 2017, sâmbătă pe 4 februarie 2017 pe Pârtia Piatra Grăitoare, sunt aşteptaţi artişti cunoscuţi de muzică pop pentru a face atmosferă pe pârtie, ziua de duminică fiind dedicată muzicii populare. De asemenea, sunt organizate concursuri de schi şi snowboard (sâmbătă, dis de dimineață, au loc înscrierile pentru concursurile de schi alpin și snowboard, iar seara se va încheia cu tradiționala coborâre cu torțe a profesioniștilor de la Salvamont Salvaspeo Bihor și cu un   foc de artificii). Festivitatea de premiere este prevăzută să aibă loc înaintea concertelor ce vor începe la ora 17:30.

Domeniul schiabil de la Vârtop din Staţiunea Arieşeni din judeţul Alba se află la altitudinea de 1200 m şi este alcătuit din trei părtii: Pârtia Piatra Grăitoare, Pârtia Vârtop 1 şi Pârtia Vârtop 2.

Până în data de 12 Februarie suntem aşteptaţi şi pe Pârtia din Durău la prima ediţie a Serbărilor Zăpezii, un eveniment plin de muzică şi distracţie (între orele 12.00-19.00), de concursuri cu premii (între orele 12.00-17.00, slalom, alergat în saci, dans în clăpari) şi alte surprize chiar pe pârtie. Mini-vacanţa copiilor, ce tocmai a bătut la uşă, este un prilej numai bun pentru copii să participe la activităţi pline de zăpadă: ski, săniuş sau construirea unor oameni de zăpadă.

Iaşi ne invită să participăm la Expoziţia de artă vizuală “Inima” 2017, care este organizată în serele noi ale Grădinii Botanice din Iaşi, până pe 26 februarie 2017, în aceeaşi perioada având acces şi la expoziţia de azalee şi camelii din serele noi ale Grădinii Botanice. În cadrul expoziţiei sunt expuse lucrări executate în diverse tehnici: pictură, fotografie, sculptură, ale artiştilor din Iaşi.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture