Propuneri de weekend: 30 martie – 1 aprilie 2018

Aprilie începe în forță pentru iubitorii de muzică, iar unul dintre spectacolele la care vă fac invitația de a participa este Bernstein Celebration, difuzat la Happy Cinema București, dedicat unuia dintre cei mai populari compozitori americani, care s-a remarcat prin muzica antrenantă, cu note de jazz. The Royal Ballet – Bernstein Celebration sărbătorește 100 de ani de la nașterea lui Leonard Bernstein, cu un program special creat de coregrafii Wayne McGregor, Liam Scarlett și Christopher Wheeldon.

Inspirat de jazz și modernism, de muzica evreiască tradițională și de musical-urile de pe Broadway – multe din partiturile lui Bernstein sunt foarte potrivite pentru dans. Programul include două premiere mondiale semnate de Wayne McGregor și Christopher Wheeldon. În centrul programului se află și lucrarea lui Liam Scarlett, The Age of Anxiety, realizată în 2014 pe Second Symphony a lui Bernstein. Atât simfonia cât și baletul sunt inspirate de poemul modernist al lui W.H. Auden. Spectacolul este programat pentru 1 aprilie, ora 16:00.

Tot în București va avea loc Târgul „Tradiții și Flori de Sărbători”, cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din București, în perioada 30 martie – 9 aprilie 2018, în Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău). Tradiții și Flori de Sărbători” își propune să valorifice arta tradițională și să readucă în atenția publicului valorile autentice românești.

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic. Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” aduce soarele weekendul acesta prin Târgul Tradițional de Florii, în cadrul căruia ne putem bucura de produse tradiționale românești, aduse de meșteri renumiți din toată țara: ii, icoane, ceramică, flori, produse din gastronomia tradițională și altele.

La Târgul de Florii de la Muzeul Național al Țăranului Român participă încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari care duc mai departe tradiția meșteșugului lor. De vineri până duminică de la orele 10 dimineața până la 6 seara, vom avea prilejul să-i întâlnim și să târguim o mulțime de lucruri frumoase. Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele vor putea fi tocmite și cumpărate la Târgul de Florii. De-ale gurii găsim: cozonaci și plăcinte, fel și fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

Citește și Ouă încondeiate, ouă de poveste…

Până în data de 16 aprilie 2018, vizitatorii Castelului Bran, vor putea admira un interior țărănesc din satul Măieruș, costume populare săsești și românești și fotografii vechi, înrămate, expuse în forma lor originală, în cadrul evenimentului Paște tradițional la Castelul Bran. Scopul este acela de a aduce în prim plan aspecte ale vieţii tradiţionale dintr-un sat situat în zona Ţării Bârsei. Războiul de țesut, diversele țesături, masa tradițională de Paște fac parte din colecția domnului Constantin Aitean, autorul monografiei comunei Măieruș.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture