Propuneri de weekend: 30 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017. Unde petrecem Revelionul?

Mai avem câteva zile şi păşim într-un nu an… Cum a fost 2016, ce am realizat, cu ce ne mândrim sau poate ce ne-a supărat, ştim fiecare în parte şi, indiferent cum a fost, sperăm ca 2017 să fie cum nu a mai fost altul… Cel puţin aşa îmi doresc eu! Adică un an nemaipomenit de frumos! Dar, până ajungem să aprindem câteva artificii de bun venit pentru noul an, haideţi să vedem dacă printre pregătirile deosebite şi mesele copioase mai putem să ieşim undeva şi în acest weekend, deşi mulţi dintre noi suntem deja prin lume…

Citeşte şi Cum se sărbătoreşte Revelionul pe mapamond: tradiţii şi obiceiuri

În acest weekend sunt ultimele zile pentu unele Târguri de Crăciun şi dacă vrem să mai simțitm atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă, am putea să facem o plimbare lejeră la unul dintre ele, cum ar fi la Târgul de Crăciun din Cetatea Oradei, unde este amplasat un spaţiu în aer liber pentru un patinoar şi un carusel pentru copii, dar şi o scenă pentru concerte, 31 decembrie fiind ultima zi de vizitare.

fb-cover-768x284Bucureştenilor le recomand Târgul Copilăriei – Festivalul Iernii: Oraşul lui Moş Crăciun din Parcul IOR din Bucureşti, deschis până pe 8 ianuarie 2017, unde vom ajunge şi noi. Împodobit de sărbătoare, decorat şi amenajat cu 16 căsuţe de lemn, parcul Alexandru I. Cuza (pe Aleea principală) ne aşteaptă pentru a lua parte la diferitele activităţi creative şi recreative. De asemenea, Târgul de Crăciun din Bucureşti mai poate fi vizitat doar pe 30 decembrie. Amănunte despre alte târguri de iarnă care mai sunt deschise în acest weekend, puteţi afla de aici.

afis-concert-traditional-anul-nou-sala-palatului-decembrie-2016Tot în Bucureşti, în data de 30 decembrie 2016 va avea loc la Sala Palatului Concertul Tradiţional de Anul Nou, începând cu ora 19:00. Alături de dirijorul Jin Wang, Orchestra Simfonică Bucureşti ne invită să luăm parte la o seară de neuitat în care vom avea prilejul să ascultăm în exclusivitate muzică clasică de cea mai bună calitate. Programul include o selecţie specială de piese celebre din muzica clasică.

afis-concert-de-anul-nou-sibiu-decembrie-2016Şi la Sibiu are loc o nouă ediție a Concertului de Anul Nou, pe data de 31 decembrie 2016 şi pe data de 1 ianuarie 2017, la Filarmonica de Stat – Sala Thalia, începând cu ora 18:00. Invitata specială a serii este Christiana Uikiza, care va cânta alături de Sibiu Big Band şi Rareş Popsa (chitară). În Piaţa Mare din Sibiu se sărbătoreşte şi Revelionul 2017.

Citeşte şi Sibiu, un oraș al recordurilor

afis-revelion-bucuresti-2017-george-enescu-1Noaptea dintre ani poate fi petrecută în Bucureşti în Piaţa George Enescu, unde se sărbătoreşte Revelionul 2017: Selfie de Bucureşti. Petrecerea anului ne strânge în faţa scenei din Piaţa George Enescu şi ne oferă cel mai frumos portret al oraşului. Echipele „Selfie de Bucureşti” ne aşteaptă în mai multe puncte din oraş şi ne vor ajuta să ne facem un selfie cu prietenii sau familia. Fotografiile vor fi încărcate pe pagina evenimentului, iar în noaptea dintre ani vor fi proiectate pe ecranele gigant din Piaţa George Enescu. Super-show-ul va începe la ora 17.00.

afis-revelion-2017-bucuresti-sectorul3Clădirile istorice din zona – Biblioteca Central Universitară şi Palatul Regal -, vor face parte din scenografia show-ului, fiind îmbrăcate în ”veşminte” de gală datorită a 400 de lumini inteligente! Momentul culminant de la miezul nopţii va fi marcat de un foc de artificii, pe durata a 11 minute, creat cu ajutorul a circa 4 tone de materiale pirotehnice.

Şi dacă ne gândim că poate fi aglomerată Piaţa George Enescu, avem ocazia de a participa la “O noapte de 10” – Revelion 2017 în Parcul Titan, unde Primăria Sectorului 3 continuă tradiția Revelioanelor tematice. Momentele de legătură dintre artiști vor fi realizate de Gabi Bălașa Percussion Group. Spectacolul va avea loc în Parcul Titan, de la ora 19.30, și va fi completat cu impresionante jocuri de lumini și focuri de artificii.

afis-revelion-2017-constanta-piata-ovidiuVoltaj, Cargo și Anda Adam vor deschide noul an la Constanța. Marea petrecere dintre ani are loc în Piața Ovidiu, fiind organizat de Asociația Descoperă Constanța și cu sprijinul financiar al Primăriei Constanța. Revelionul 2017 începe pe 31 decembrie, la ora 18.00, iar marii artiști vor urca pe scenă la ora 22.00. Organizatorii au pregătit, la miezul nopții, un foc de artificii special care durează 10 minute.

Primăria Alba Iulia ne invită la sfârşitul acestui an, să petrecem Revelionul 2017 împreună, în Piaţa Cetăţii. La ora 0.00 va începe un show pirotehnic pe o coloană sonoră adecvată momentului festiv.

Citeşte şi Obiceiuri şi superstiţii de Anul Nou

La concertului de Revelion ce va avea loc în faţa Palatului Culturii din Iaşi, va performa trupa Alphaville. Prezentat de Dana Săvuică şi Andrei Nourescu, concertul din faţa Palatului va aduce în faţa noastră nume importante din muzica românească. Nu lipseşte focul de artificii de la miezul nopţii. Accesul la concertele organizate de Revelion 2017 în faţa Palatului Culturii din Iaşi este liber.

Citeşte şi Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, una dintre cele mai frumoase catedrale din România

paltinisPe 31 decembrie, dacă suntem la munte pe Valea Prahovei, vom putea sărbători trecerea în noul an pe Pârtia Clăbucet, fiind invitaţi la „Winter Lights”, un eveniment cu muzică şi un spectacol de artificii impresionant, de la ora 23.00.

Şi pe pârtie la Arena Platoş Păltiniş se sărbătoreşte Revelionul 2017, unde suntem aşteptaţi la schi gratis între orele 22:00 – 24:00. Va fi şi o coborâre cu torţe pe schiuri şi snowboard executate de instructorii de la Şcoala de Schi.

program-datiniBraşovenii sunt aşteptaţi în Piaţa Sfatului în ultima zi a anului, pentru a sărbători trecerea în 2017 printr-o petrecere în aer liber organizată de Primăria Municipiului Braşov. Spectacolul va începe la ora 23.00, iar înainte de miezul nopţii va fi un show de lasere. Trecerea dintre ani va fi marcată de un foc de artificii. Atmosfera de sărbătoare la petrecerea de Revelion din Piaţa Sfatului va fi întreţinută de DJ Project, Anna Lesko şi Trupa Coco.

Casa Culturii „Ion Creangă” Tîrgu Neamt ne invită în perioada 31.12.2016 – 02.01.2017 la Festivalul Obiceiurilor şi Tradiţiilor de Anul Nou, editia a V-a. În cadrul acestui eveniment are loc o paradă a măştilor şi a formaţiilor de urători. În data de 2 ianuarie, festivalul se desfăşoară în Piaţa Adormirea Maicii Domnului.

Va doresc un weekend minunat, iar anul ce vine să fie cel mai frumos din viaţa voastră! La mulţi ani!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture