Propuneri de weekend: 3-5 august 2018

In sfârșit un weekend fără ploaie! Cel putin în București e mult soare, ceea ce nu poate decât să insufle optimism și buna voie, numai bine pentru a participa la câteva evenimente care se desfășoară în aer liber.

Strada Armenească prinde din nou viață în perioada 3-5 august 2018 pentru a V-a ediție a Festivalului Strada Armenească. Sub deviza #hay5 în acest an, Festivalul Strada Armenească ne oferă din nou o experiență unică în București. Prima ediție a Festivalului comunității armene din România a avut loc în anul 2013. In cadrul acestuia se desfășoară diverse manifestări culturale și de stradă. Timp de 3 zile vom avea ocazia de a petrece în stil armenesc, Astfel, ne vom putea bucura de numeroase activități, concerte și dansuri, renumitul bazar precum și de și mai faimosul khorovatz (grătar).

Happy Cinema București ne invită la filmul Mamma Mia – o luam de la capat.Acțiunea filmului are loc pe tărâm mirific, Grecia, pe ritmurile melodiilor celor de la formația ABBA. Sophie Sheridan are 20 de ani și locuiește cu mama sa, Donna, fosta componentă a trupei Donna and the Dynamos, pe o mică insulă din Grecia. Ea este pe cale să se căsătorească și are o singură dorință, ca tatăl său să o conducă la altar. Problema este că nu știe cine este, iar mama sa nu vrea să discute despre asta. După ce găsește jurnalul Donnei din anul în care fata s-a născut, invită la nuntă trei bărbați, fiecare dintre ei putând fi tatăl său! Sophie este convinsă că îl va recunoaște, însă, în momentul în care îi vede sosind, nu are nici cea mai mică idee. De aici, o întreagă încurcătură. Așadar, un film cu mult suspans…

Hai și la Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă!

La expoziția „CĂLĂTORIE PE DUNĂRE. REPREZENTĂRI GRAFICE ŞI CARTOGRAFICE DIN SECOLELE XVII – XIX”, organizata de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, care se prelungește până pe 12 august, vom putea admira hărți ale Dunării pe care sunt trasate şi prezentate confruntările dintre puterile europene şi Imperiul Otoman, planuri de luptă, teatre de război, planuri de cetăţi şi oraşe, litografii şi gravuri de secol XIX ale unor zone spectaculoase sau mai puţin accesibile ale traseului Dunării.

Duminica, 5 august în Parcul Mogoșoaia concertează solista de muzica pop rock  R.U.A.

In caiace pe Herăstrău ne putem distra vineri, 3 august, de la ora 19.00. Aceasta este o ieșire recomandată mai ales celor care vor să încerce prima dată cum este să vâslești într-un caiac dar și celor care vor sa se relaxeze după o săptămână la job.

Timp de două zile, intre 4- 5 august, în faţa Catedralei Catolice din Alba Iulia, actori, artişti, cavaleri şi tinere domniţe vor readuce la viaţă prin artă trecutul medieval al Cetăţii prin ateliere deschise publicului, spectacole de magie, jonglerii, muzică, dans, teatru, prezentări de arme şi demonstraţii de luptă. În timpul Zilelor Medievale ale Balgradului se vor desfăşura activităţi artistice tematice pentru cei mici şi pentru cei mari, pentru toţi cei care vor să cunoască sau să recunoască parfumul şi culoarea carnavalului de stradă medieval.

Săptămâna Haferland 2018 cuprinde evenimente care se vor desfășura în Archita, Roades, Saschiz, Homorod, Rupea, Crit, Mesendorf, Cloasterf, Bunesti și Viscri, adică în satele săsești cuprinse între Rupea și Sighișoara. Ediția din 2018 a festivalului are ca tematică centrală meșteșugurile, sub sloganul Festival cu meșteșug, săsesc. Festivalul își propune să îi implice pe turiștii veniți în satele săsești în activități interesante pentru toate vârstele: ateliere de meșteșuguri, activități pentru copii, concerte de jazz și muzică clasică în bisericile fortificate, spectacole de teatru, proiecții de film, plimbări cu bicicleta, căruța sau tractorul, expoziții de artă, muzică și dansuri, brunch-uri cu preparate locale și deja cunoscutul bal săsesc.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture