Propuneri de weekend: 3-4 octombrie 2015

După ce ne-am bucurat în weekend-ul trecut de sarmale și răcituri, în acest weekend a venit rândul cârnaților să fie vedetele unui festival.

bercaAstfel, la Berca, în județul Buzău, se desfășoară Festivalul Cârnaților de Pleșcoi. Demonstrațiile de gătit în aer liber sunt completate de muzică haiducească, dar și populară. În cadrul acestuia, se pot cumpăra cârnați și alte produse de Buzău ale producătorilor din Berca, Pleșcoi și împrejurimi, brânză, dulciuri, vin, panificație, pastramă. Festivalul este completat de o expoziție de caricatură în aer liber și de o expoziție de epigrame.

festivalul-de-bun-must-si-pastrama-dupa-gust-i117321 (1)Festivalul de Bun Must…si Pastramă după Gust ne întampină în Parcul Național din București. Mustul proaspăt produs chiar sub ochii trecătorilor este acompaniat de un adevărat festin culinar cu purceluși la proțap și papricaș de pui la cazan..

targ-cu-mesteri-si-produse-traditionale-i117502În acest weekend are loc și Târgul cu meșteri și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Aici puteți găsi: zacuscă, murături, dulcețuri, siropuri naturale, miere, vin și palincă, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldovenești, plăcinte poale-n brâu, turtă dulce și prăjituri de casă. Expozanții aduc la târg și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică și din sticlă pictate, vitralii, măști populare, țesături și podoabe tradiționale. Intrarea la târg este liberă. Program: zilnic între orele 10.00 – 18.00.

bountyBounty Fair îi așteaptă pe cei mici și mari la ateliere haioase, de pictură pe lut, de pictură pe față și pe tricouri, pe ceramică și ateliere de olărit, la Casa Universitarilor din București.

În București continuă și Zilele Recoltei din Parcul Lumea Copiilor, iar în Sibiu Opera Festival 2015 (ce are loc în mai multe locaţii din oraş: Casa de Cultură a Sindicatelor, Sala Thalia, Sala Festivă a Bbliotecii Astra, Biserica Evanghelică Sf. Ioan). 

Toamna-Muzicala-ClujeanaLa Cluj a început cel mai longeviv festival de muzică clasică din România, Toamna Muzicala Clujeană. Invitaţii festivalului, veniţi din România şi din străinătate, concertează în mai multe locaţii din Cluj: sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic, Academia de Muzică Gh. Dima, Biserica Piaristă şi locaţii neconvenţionale precum Fabrica de Pensule.

festivalul-interna-ional-marile-serate-muzicale-edi-ia-a-v-a-i117425Centrul Cultural Reduta Brașov ne invită la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră ”Marile Serate Muzicale” (ora 19.00), la care participă muzicieni consacraţi, solişti de nivel european şi mondial. Evenimentul se adresează iubitorilor de muzică clasică și reunește creații celebre ale literaturii muzicale universale aparținând compozitorilor J.S. Bach, N. Paganini, G. Bottesini, F. Chopin, R. Schumann, G. Rossini, A. Ponchielli, F. Borne, A. Piazzolla, G. Faure, M. Ravel, J. Brahms, A. Rubinstein, D. Şostakovici, A. Adnan Saygun, M. Glinka, C. Debussy.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture