Propuneri de weekend: 3-4 iunie 2017

Cât de minunat poate fi un sfârșit de săptămână care vine după alte zile libere și care nu se sfârșește duminică! Atâtea evenimente ca în acest weekend prelungit de Rusalii nu au mai fost demult. De altfel, majoritatea au început încă de Ziua Internațională a Copilului, dar continuă și în aceste zile: Alba Fest, ”La pas pe Calea Victoriei”, Festivalul pentru copii „Kids Fest”, Festivalul Familiei și alte zece evenimente. Unde se desfășoară și amănunte despre toate acestea puteți citi aici.

S-a dat startul și celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj-Napoca în Piața Unirii Open Air, care va tine până pe 11 iunie, si in care ne putem bucura de sute de filme, concerte, expoziții, workshop-uri, dezbateri și lansări. Iată programul complet. Tot la Cluj-Napoca are loc pe 3 iunie Festivalul Luminii, în parcul Cetățuia.

Bikefest 2017 adună în județul Cluj motocicliști din România, la campingul ELDORADO GILĂU. Să vedem aici traseul motorizaților și premiul cel mare pus la bătaie!

A patra ediție a festivalului dedicat practicării sporturilor de aventură “Romanian Adventure Fest 2017”, organizată în Carpații de Curbură, în zona Nehoiu din județul Buzău, are ca scop principal de a arăta turiștilor că o vacanță activă, este mult mai plăcută decât turismul clasic. Cum ne demonstrează organizatorii aflăm dacă participăm și pe site-ul oficial al evenimentului.

Festivalul Internațional de Statui Vivante a început din 30 mai, în acest weekend Teatrul Masca organizând spectacolele în Parcul Crângași (2-3 iunie, ora 18.00) și Parcul Herăstrău-Roata Mare (4-5 iunie, ora 18.00) în București.  Cele 15 spectacole cu statui vivante prezentate în premieră propuse de Teatrul Masca s-au anunțat a fi extrem de incitante.

Dacă la Sibiu are loc un Festival al Familiei, un eveniment similar are loc și în capitală: “Family Fest, 1 Iunie – Rusalii”, în Parcul Lacul Tei. La festival suntem poftiți la un adevărat ospăt culinar, iar copiii se vor putea distra în cel mai mare parc de distracții special amenajat pentru ei, din care nu vor lipsi trenulețele și toboganele gonflabile.

În Timișoara se cântă și se dansează la Revolution Festival chiar la Muzeul Satului Bănătean, care se va transforma într-o platformă a muzicii și a artei. Evenimentul se va desfăsura pe șapte scene și zone, dedicate dansului și muzicii electronice. Iată programul acestui festival inedit.

La Buziaș asistăm la Buziaș FestivArt 2017, un festival de artă cu teatru, dans, muzică și ateliere pentru copii la Casa de Cultură (ateliere de teatru și storytelling, ateliere de artă plastică, ateliere de creație și bune maniere, ateliere de dans, măsti și păpusi). Seara este destinată spectacolelor de teatru, reprezentațiilor de dans și concertelor de muzică rock.

Nazdra’Fair, un eveniment care și-a propus să promoveze arta, tradițiile și meșteșugurile românești, producători locali și naționali, micii meșteri artizani, prin produsele realizate manual de către ei, ne așteaptă la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture