Propuneri de weekend: 3-4 august 2013

Și în acest sfârșit de săptămână avem ce face și dacă am avea timp sau mai bine zis dacă ne-am putea clona, am avea o multitudine de ocazii pentru a petrece câteva clipe de calitate.

Atra Valea Doftanei atelier fotografie (2)Astfel, dacă ajungeți pe Valea Doftanei, aveți ocazia să participați la ziua Lacului Paltinu, care începe azi la ora 16.00, pe platoul din zona “Popas”, Iris, Vali Craciunescu și Blues Sound Chicago încântând publicul prezent, dar și câteva ansambluri folclorice. Valea Doftanei este o alternativă la Valea Prahovei, așa că nu mai stați pe gânduri și urcați-vă în mașină! Și dacă ajungeți, treceți neapărat pe la Pensiunea Atra, pentru o prăjitură delicioasă și o imagine de vis a lacului Paltinu!

Pentru bucureșteni există mai multe posibilități, și anume:

Handmade-Lemonade– Târg de artă și produse lucrate manual – Handmade & Lemonade – The Yard Fair. Târgul se desfășoară la Priori Tea, unde vor fi expuse spre vânzare creațiile handmade ale unor tineri artiști și artizani români și va fi acompaniat de muzică și mâncare excelentă! De altfel, în această locație se desfășoară mereu câte un eveniment interesant, prin urmare este un loc pe care trebuie să îl vizitați din când în când pentru a petrece momente cu adevărat frumoase!

afis_stradal_centru_vechi-iulie6– Un Târg de Carte, Arte și Tradiții va avea loc îm Bucureștiul Vechi, lângă Hanul lui Manuc. Vor fi artizani, colecționari, anticari și vom avea posibilitatea de a cumpăra produse tradiționale românești, de la produse cioplite pe lemn, icoane pictate pe sticlă și până la diferite decorațiuni pentru casă și grădină.

Vestea bună este că acest târg este deschis până la data de 18 august, de marți până sâmbătă, între orele 10.00-23.00, astfel că avem timp suficient să ne clătim ochii și să cumpărăm tot felul de lucruri utile sau de decor.

Afis-Targ-Fashion-Festival– Un Fashion Festivalvom avea tot în centrul vechi, în locația La Historia. Dacă vreți să cumpărați bijuterii handmade, haine vintage, creme bio şi să vedeţi prezentări de modă, ori să participaţi la ședințe de make-up sau hair-styling, aici este locul potrivit.

Așa că plimbările noastre prin centrul Bucureștiului vor fi interesante, relaxante și ne vor face să ne întoarcem acasă cu câteva obiecte pe care nu le găsim decât la astfel de manifestări.

1006038_224458364368277_69221090_nFestivalul Strada Armenească ne promite câteva spectacole de dans tradițional, concerte cu muzicムarmeneascăƒ, workshopuri, expoziții cu fotografii ce ilustrează viața armenilor, dar și vizionăƒri de filme. Un eveniment unic în peisajul bucureștean, la care putem participa în curtea interioarムa Bisericii Armenești.

Vor exista și standuri de carte, produse handmade, ateliere de dans tradițional armenesc, jocuri și diferite activități pentru copii, precum urmărirea unor piese de teatru și vom gusta din bucătăria armenească, inclusiv cafea și coniac armenesc! Intrarea este liberă!

afis-jpg-rezolutie-web-2

Cu bastonul prin București, este o propunere de traseu cultural inițiată de Asociația Românムpentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN, care ne propune o plimbare prin București, alături de ghizi cu joben și baston! Poveștile pe care le vom auzi despre grădinile și teatrele de vară, primari ai capitalei și, în general, despre istoria și socieatatea orașului, ne vor transpune într-un București de altădată.

Proiectul €œ”Cu bastonul prin Bucuresti” se desfășoară până pe data de 8 septembrie, în fiecare sâmbătムși duminică, sâmbăta de la ora 11.00 și duminică de la ora 18.00, punctul de plecare fiind Cercul Militar Național. Turul este gratuit!

556309_300836056728172_704167665_nDacă va aflați în Bran, nu ratați Festivalul medieval Turnirul Cetăților unde vom avea parte de un turnir cu cai, duel al cavalerior, muzică medievală și o piață medievală de produse.

Haideți să nu stăm în casă în așa zile frumoase și însorite! Avem o serie de posibilități de a ne bucura de un sfârșit de saptmană care să ne relaxeze și să ne încarce bateriile pentru săptămâna viitoare!

Un weekend frumos să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture