Propuneri de weekend: 29-30 martie 2014

Se pare că de acum încolo vom avea numai weekend-uri însorite, primăvara intrandu-și pe deplin în drepturi!

O plimbare prin cel mai frumos parc din oraș, câteva clipe petrecute într-o grădină botanică ori câteva ore într-un muzeu pentru a ne astâmpăra setea de cultură sunt ingredientele perfecte pentru a petrece un frumos sfârșit de săptămână!

Hai să vedem ce putem face astăzi și maine:

d2bae72ca7bb3794aa39a1ed5f513f13Având în vedere că a fost Ziua Națională a Greciei, Muzeul Satului Dimitrie Gusti și Clubul de dans tradițional grecesc „Oi a€“ Rizes” din Psachna ne invită duminică la ora 15.00 la Spectacolul de dans tradițional grecesc „Roots”. Prin acest spectacol se dorește promovarea tradițiilor grecești și cum Grecia este destinația favorită de vară a românilor am putea să mergem pentru a ne bucura mai devreme de atmosfera plină de culoare și veselie a acestui popor.

Piața țărănească de la Muzeul Țăranului Român ne așteaptă în aceste zile cu obiecte din ceramicムde Horezu și Corund, piele sau mobilier pictat cu multă îndemânare. O întoarcere în timp printre antichităƒti, dar și o ispitムpentru noi toți deoarece vor fi și producăƒtori de cârnati și afumăƒturi tradiționale, cozonac și plăcinte și să nu uităm baclavaua și cafeaua turcească! Existムși produse de post, ca zacuscăƒ, fasole sau magiunul de Topoloveni. Piață este deschisムîntre orele 10.00-18.00. Cam așa arată un astfel de târg.

ede7ff35c143058fc83a05d081abb1b6_view.1Un târg de antichități are loc și în Timișoara și un alt târg de tradiții se desfășoară la Cluj, în clădirea Casino, fiind cel mai mare de acest gen din Transilvania.

O expoziție organizată cu ocazia Sărbătorilor Pascale a început încă din 25 martie în București, care dorește a fi un omagiu adus artei tradiționale, vizitatorii putându-se delecta cu o colecție de ouă încondeiate, icoane și obiecte din lemn. Expoziția Suflet și Culoare poate fi vizitată la sediul Creart, din Stradă Lahovari, nr. 7, între orele 10:00 – 18:00, intrarea fiind liberăƒ.

740967l-202x0-w-968d0e71Interesant mi se pare Târgul pentru o Viață Sănătoasă de la Muzeul Municipiului București unde vom găsi și aici produse tradiționale românești dar și delicioasele produse de patiserie de post, făcute de măicuțele de la Mănăstirea Ciorogarla. Evident, vor fi și decorațiuni de Paște: lumânări sub formă de ou, coșulețe cu ouă, iepurași. Și dacă tot am ajuns aici, putem vizita Palatul Șuțu, respectiv clădirea care găzduiește acest muzeu, unde vom afla amănunte despre istoriei capitalei.

Tot în acest weekend au loc câteva târguri de turism la Brașov, Iași, Satu Mare și Oradea, unde putem alege sejururi la prețuri reduse, dar și unde ne putem face idei de petrecere a unei vacanțe, iar Sighișoara ne invită la Festivalul Internațional de Blues, un festival ajuns la a 9-a ediție.

Eu zic că avem ce face! Zile frumoase să aveți!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture