Propuneri de weekend: 28 – 30 aprilie 2017

A venit şi weekend-ul prelungit de 1 mai, prilej de bucurie pentru noi toţi, mai ales că vremea s-a anunţat destul de frumoasă. Aşadar, unde putem merge?

Pe 28 aprilie 2017 şi-a deschis porţile primul Festival gastronomic al verii : „Festival du Bonheur – pour les gourmands”, ce are loc în Mamaia Nord, în zona plajei (Camping Enigma), pe o suprafaţă de 15.000 mp. Intrarea este liberă, iar accesul la cumpărarea de preparate delicioase de la cele 60 de food trucks cu mâncare românească sau din bucătăria internaţională. Alte evenimente care se desfăşoară pe Litoral şi în Delta Dunării în acest weekend, puteţi vedea aici.

Prima ediție a Festivalului YAKASHA, care reunește nume reprezentative ale muzicii cu savoare balcanică, se desfăşoară timp de 5 zile (28 aprilie-2 mai 2017), pe scena din Parcul Izvor din Bucureşti, pe care vor susţine recitaluri artişti din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia, Grecia. Intrarea este liberă.

Pe 22 aprilie, sâmbătă, s-a startul evenimentului Zilele Sfântu Gheorghe – ediția a 26-a, plin de evenimente culturale, iar între 28-30 aprilie, în weekendul festivalului, să putem participa la programele în aer liber. Carla׳s Dreams, legendara trupă scoţiană de hard rock Nazareth și Șuie Paparude sunt cei mai așteptați artiști din această ediție a zilelor orașului, în Noua Piaţă Centrală.

Festivalul Grădinilor – este evenimentul din Piaţa Mare din Sibiu unde sunt așteptați producătorii de flori, arbuşti ornamentali, arbori, plante de interior sau exterior pentru a-i cuceri pe grădinarii şi iubitorii de verde. Sibienii care iubesc florile, arbuștii de grădină, vor găsi la Festivalul Grădinilor tot ce au nevoie pentru grădina lor, de la trandafiri, mușcate, până la bulbi, petunii, ghivece cu fructe de primăvară, crăiţe, coada şoricelului, decorațiuni de grădină.

Parada Junilor și Zilele Brașovului 2017, evenimente amânate cu o săptămână se vor desfăşura în acest weekend. Sărbătorile oraşului vor începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de meşteri populari (Piaţa Sfatului), Street-food (str. M. Weiss) şi Târgul de produse hand-made (aleea de la Parcul Titulescu). Vineri este prima zi de concert, în Piaţa Sfatului, spectacolele de deschidere fiind susţinute de elevii de la Şcoala Populară de Artă Tiberiu Brediceanu, cei de la Asociaţia Kid Music şi grupul Folk Românaşul. Sâmbătă vor veni Carla’s Dream, Matteo, Conexiuni şi Trupa Coco, de la ora 19.00. De la ora 20.00, suntem invitaţi la film pentru a viziona “The Great Pretender”, un documentar cu Freddie Mercury, tot în Piaţa Enescu.

Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture