Propuneri de weekend: 28-29 iunie 2014

În acest weekend avem parte de Serbarile Bistriței Medievale ce reconstituie o epocă poate uitată, aducând spectacole de animație stradală cu cavaleri și domnițe, dar și cu concerte de muzică medievală.

serbarile-bistritei-medievale-2014-i101299Arcași din Transilvania se vor întrece sâmbătă, 28 iunie, în curtea Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, pentru adjudecarea trofeului „Arcasul ținutului Nosnerland”.

Trupa de stegari Artgotiga (Sibiu), Eroii veacurilor apuse (Brașov), formația de dansuri săsești Regenbogen a Forumului German Bistrița, teatrul de păpuși „Alexandru Misiuga”, trupa de copii „Comenius Team” de la Palatul Copiilor Bistrița și baladistul irlandez Pat Oa€™Mahoney vor fi protagoniștii altor spectacole din programul acestei ediții a festivalului medieval. Nu va lipsi nici un Târg al meșteșugarilor.

Afis-Noaptea-Lunga-editia-6-440x622În București ne putem delecta cu Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ajunsa la 6-a ediție, un eveniment maraton al iubitorilor de cinema, ce va avea loc anul acesta pe 28 iunie, la Grădina Botanică din București. Un loc ideal de evadare urbană în care putem urmări scurtmetrajele premiate ale anului până la răsăritul soarelui!

Grădina Botanică se transformă în sală de cinema în aer liber: două ecrane gonflabile, șase ore de filme scurte, muzică și jocuri. Programul evenimentului aduce la un loc premiatele din marile festivaluri de film europene și americane: Oscar, Sundance, Berlin, Rotterdam Internațional Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.

Accesul la eveniment se face de la ora 19:00, urmând că proiecția de filme să înceapă de la ora 21:30. Pregătiți-va confortabil de vizionări pe iarbă și nu uitați pătura de picnic! Prețul unui bilet ajunge la 40 de lei.

wonderday-2014-palatul-mogosoaia-243x350Dacă nu sunteți din București, în acest weekend sunt numeroase manifestări legate de muzică și film și la Cluj Napoca, Oradea, Pașcani, Sibiu, Victoria și Iași.

Bucureșteni, nu uitați că sâmbătă la ora 16.00 vă puteți bucura și de WonderDay pe domeniul Palatului Mogoșoaia, un spectacol într-un cadru de poveste cu decoruri fabuloase și elemente fantastice!

festin-romanesc-de-sf-ul-petru-si-pavel-sector-4-27-29-iunie-i101242Și pentru că duminică sărbătorim Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Parcul Lumea Copiilor din București ne invită la un Festin Românesc, care va avea loc la intrarea în parc. Nu cred că mai este cazul să amintesc ce de bunătăți putem găsi la un astfel de târg!

ceramicaNici Muzeul Țăranului Român nu se lasă mai prejos și ne invită tot la un Târg de Vară cu meșteri și produse tradiționale de Sânpetru. M-am bucurat să aflu că vor veni artizani cu ceramică de Horezu pe care o iubesc atât de mult! Și că să va ademenesc și mai bine, se va pregăti un borș de crap la ceaun cu mămăliguță ca să marcheze sfârșitul postului!

Nu ratați nici Expoziția de Podoabe din metal de la Muzeul Satului Dimitrie Gusti care ne mai încântă cu Festivalul Thailandez.

fest taiSâmbătă şi duminică, între orele 10.00 – 19.00, suntem aşteptaţi să cunoaştem o mică parte din cultura Thailandei prin expoziţii de fotografii ce înfăţişează scene şi peisaje din Thailanda, iar în curtea gospodăriei Stăneşti vom putea afla din secretele artei sculpturii în fructe şi legume, în timp ce la Pavilionul de vară vom putea gusta preparate gastronomice specific thailandeze. Începând cu ora 17.00, la scena Dumitra, suntem invitați la un spectacol de dans traditional thailandez!

Și pentru că pomeneam de ceramică și la Iași va avea loc un târg, respectiv cea de-a XXXII-a ediție a Târgului Național de Ceramică Tradițională.

fata-invitatie-212x300Iar dacă nu ați auzit încă de localitatea Ciumbrud din județul Alba aflați că sâmbătă 28 iunie, între orele 09.00-22.00 se desfășoară în Parcul Rozelor din localitate Ziua Rozelor 2014, o sărbătoare aflată la cea de-a XIII-a ediție.

Programul artistic destul de bogat include o Paradă a Rozelor cu muzică de fanfară, majorete, trăsuri și biciclete, dar și cu un bal și foc de artificii, pe langă concursul în care va fi ales cel mai frumos aranjament de trandafiri!. Iată că nu numai bulgarii sărbătoresc trandafirii!

Aveți timp să vă plictisiți?…

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture