Propuneri de weekend 27-29 septembrie 2013

În sfârşit au venit şi cele mai frumoase zile din săptămână şi nu numai atât! Dintre evenimentele din acest weekend, două sunt aşteptate cu mult aplomb.
sinaia foreverUn festival drag mie, ce îmi aduce multe amintiri plăcute în prim plan și la care am participat la foarte multe ediții este Sinaia Forever.

Festivalul din acest an, Via Sinaia Forever, a ajuns deja la ediția a XIX-a, ediție în care vor cânta Antonia, Andra, Vama, Holograf, Smiley, Bere Gratis, dar și Paula Seling.

Pe bulevardul Carol I vor fi parade, expoziţii, jocuri interactive, meşteşugari, dar şi bucate şi produse tradiţionale româneşti.

Dacă nu ați participat la un astfel de festival până acum, nici nu vă puteți imagina ce atmosferă incendiară este în Parcul Ghica din centrul Orașului! Toată Sinaia vuiește de muzică și voie bună!

ravasitul-oilor--1024x454Festivalul Brânzei și Pastramei – Răvășitul Oilor ce va avea loc în Bran, pe platoul Reginei,  și care reprezintă cea mai mare sărbătoare ce se desfășoară în zona Branului, va bucura localnicii și turiștii cu tot felul de preparate specifice, inclusiv bulz, simbolizând sfârșitul anului pastoral. Nelipsit va fi și mustul, ca să meargă cu pastrama de oaie, nu-i așa?…Că orice festival rural care se respectă, vor există meșteri populari ce își vor prezenta obiectele lucrate manual chiar de către ei, va fi și muzică și dans, așa că nu mai trebuie să stăm pe gânduri!

În București, în Parcul Național, are loc Târgul de Pâine, așa că parcul va fi împânzit de mirosul pâinii aburinde făcute pe vatră chiar în parc. Mai mult decât atât, vor exista și alte produse de panificație, precum cozonacii, plăcintele și turtele. Muzica populara va răsuna în boxe, iar pe scenă va urca și Maria Ciobanu. Atelierele de meșteșuguri și diferite expoziții cu viața satului vor întregi acest târg, care își va deschide porțile în intervalul orar 10.00-18.00.

matasari

Tot în Bucureşti, vom avea parte de Festivalul Urban “Femei pe Mătăsari”, unde timp de trei zile, vor fi multe activităţi, inclusiv modă, dans, spectacole de teatru şi o scena pe care vor urca mulţi artişti.

Vineri se dechide cu un fashion show începând cu ora 20.00, după cum ne-au informat organizatorii, iar sâmbată şi duminică pot fi achizitionate haine şi accesorii hand-made, suveniruri, delicatese bio şi alte obiecte la bazarul dedicat evenimentului.

Cu așa propuneri captivante, nu știi cum să te împarți, dar dacă te gândești bine, poți să ajungi la fiecare în parte!

Weekend frumos să aveți!

hdr_2013

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

2 Responses

  1. Cel mai mult ma ademeneste cel din Bran! Dar fiindca nu stiam de acest festival am fost weekendul trecut 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture