Propuneri de weekend: 27-29 noiembrie 2015

Ştiu că e frig şi e urat afară şi nu îţi vine să ieşi nicăieri şi culmea e că am umblat în zilele astea ploioase mai mult decât în cele însorite…Dar chiar dacă vremea e aşa, mă încălzeşte gândul sărbătorilor de iarnă care par mai frumoase decât altele. Farmecul Crăciunului întrece, de departe, orice alte sărbători. O magie pluteşte în aer şi parcă şi noi devenim mai buni, mai frumoşi şi mai calzi, în ciuda temperaturii scăzute…

Sibiu (36)Şi ca să fim în spiritul Crăciunului, vă anunţ că s-a deschis Piaţa de Crăciun din Sibiu, încă de săptămâna trecută. Timp de o lună, sibienii și turiștii pot găsi în cele 70 de căsuțe amenajate, fel de fel de produse specifice, iar copiii pot participa la atelierele tematice desfășurate chiar în Atelierul lui Moș Crăciun.

piata-de-craciun-Bucuresti-16Şi în Bucureşti începe ediţia 2015 a Bucharest Christmas Market, oferind o serie de spectacole şi concerte specifice sărbătorilor. Moş Crăciun va sosi în Piaţa Universităţii, iar copiii îşi pot lasa scrisorile cu dorinţe şi gânduri bune în cutia poştală din casa acestuia.

Timp de o luna, între 27 noiembrie – 27 decembrie (orele 11:00 – 22:00), suntem invitaţi să vizităm cele 60 de căsuţe, ce ne oferă o gama variată de produse culinare şi meşteşugăreşti. Peste 10.000 de beculeţe vor împodobi arcadele Târgului de Crăciun, iar bradul va avea nu mai puţin de 15 metri înălţime, fiind iluminat de 20.000 de beculeţe.

rock-in-parc-2016-preselectia-i118518Tot în Bucureşti are loc Spectacolul  – concurs “Rock în parc”, ce va aduce pe scena Arenelor Romane, 13 trupe rock care se vor prezenta în faţa juriului şi publicului. Concursul începe la ora 16. Intrarea este liberă.

soseaBucureştenii mai pot ajunge şi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, ce organizează până pe 13 decembrie 2015, ateliere educative pentru cei mici, sub genericul Sărbători în sat…la Şosea!

targul-de-craciun-din-oradea-i119565Copii vor învaţa să facă sorcove, decoraţiuni de pom, felicitări de Crăciun şi de Anul Nou şi să orneze turtă dulce sub îndrumarea meşterilor populari. Atelierele se vor  desfăşura sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00.

Târguri de Crăciun mai sunt deschise şi în multe Mall-uri din ţară, cum ar fi la Oradea Plaza ori Liberty Center din Bucureşti.

târgdesfântulandrei(1)Piața Țărănească și Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT organizează în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2015, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, Târgul de Sfântul Andrei (între orele 10.00 și 18.00), intrarea fiind liberă, concomitent cu Târgul din Basarabia, prilejuit de Ziua Națională a României, în cadrul căruia vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, precum şi obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

cinepolskaIn acest weekend continuă şi Zilele Filosofiei, “Cetatea Ideală”, în Timişoara,  eveniment ce are loc în mai multe locaţii din oraş. Amănunte aici. Tot la Timişoara se desfăşoară Zilele Filmului Maghiar, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, iar în București Zilele Filmului Polonez “CinePOLSKA”, în fiecare weekend, până pe 6 decembrie, la cinematograful Elvira Popescu, de la ora 20.00.

ziua bucovineiDe tradiţii avem parte şi de Ziua Bucovinei, ce va fi sărbătorită la Suceava, pe 28 noiembrie, cu spectacole de muzică populară şi cu o paradă a portului popular. Evenimentele vor începe la ora 10:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, unde va avea loc şi parada portului popular din regiunea Cernăuţi, intitulată „Straiele din Bucovina”.

concert-jose-carreras-la-cluj-i116794De un spectacol magnific, însă, avem parte cu tenorul José Carreras, ce va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, pe 29 noiembrie. Concertul se va numi “The Very Best Of José Carreras”.

In concertul de la Cluj-Napoca, Jose Carreras va fi acompaniat de soprana Nataliya Kovalova și de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania, acest spectacol fiind ultimul din România al artistului.

Serbarile-Galati-events-310X445pxl-310x445Serbările Galațiului 2015 îi încânta pe gălățeni până pe 1 decembrie cu un spectacol foarte complex (la Galați Shopping City). în același timp are loc inclusiv Târgul Meșterilor Populari, organizat de Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”.

Demonstrații de meșteșuguri, prezentări de produse tradiționale și degustări, muzică de fanfară şi populară, toate sunt ingredientele unui eveniment reușit. Serile sunt alocate muzicii pop, fiind așteptate trupele Provincialii, Pasărea Colibri și Bere Gratis.

Un  weekend minunat să avem!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture