Propuneri de weekend: 27-28 octombrie 2018

In sfârșit, avem parte de un final de octombrie frumos și însorit, perfect pentru a ieși în natură și a participa la evenimentele care au loc în acest weekend. In același timp, vă sugerez câteva expoziții frumoase, care vă vor umple sufletul de bucurie.

La Muzeul National al Țăranului Roman din București veți putea admira o expoziție de icoana pe sticla care prezintă o mare parte din colecția de peste 500 de icoane pe sticlă transilvănene, aparținând avocatului Gheorghe Mușat și soției sale, profesoara universitară Carmen Mușat. Vor putea fi admirate lucrări reprezentative pentru toate centrele artistice cunoscute și toți iconarii râvniți de colecționari și de muzeele de profil, precum Ioan Pop de la Făgăraș, Savu Moga din Arpașu de Sus, Matei Țâmforea din Cârțișoara, Nicolae Cațavei, Simion Poienaru din Laz sau Nicolae Oancea din Vale. Colecția Mușat, o geografie spirituală a icoanei pe sticlă transilvănene va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 28 octombrie 2018 între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.

Tot la Muzeul National al Țăranului Roman din București se desfășoară ateliere de creativitate: desen, pictură pe diverse suporturi, cusături, colaj, țesături fel de fel, povești – povești jucate, interpretate, ilustrate, animate, modelaj în ceară sau lut, hârtie manuală. Participarea la ateliere se face numai pe baza de înscriere și conform cu categoria de vârstă indicată în descrierea atelierului. Prețul: 15 lei/participant. Iată și detalii. 

La Clubul Țăranului din București suntem așteptați la Jazz modern la Adrian Naidin Quartet, sâmbătă de la ora 21.00. La Cinemateca Eforie  din București avem Săptămâna filmului rus.

La Happy Cinema București are loc duminică un spectacol live de teatru interactiv și cu păpuși recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani: Traista fermecata a vrăjitoarei (orele 11.00-12.00). Într-o Împărăție îndepărtată, Împăratul și Împărăteasa au pornit cu oaste împotriva tuturor Vrăjitoarelor din ținut, pentru a le alunga. O singură vrăjitoare reușește să scape și pentru a se răzbuna, printr-o vrajă închide Soarele în traista fermecată și pornește o ploaie pentru totdeauna în ținutul Împăratului…Cei mici sunt invitați să li se alăture Zânei Albe și Soldatului împărăției, pentru a alunga vrăjitoarea și odată cu ea, ploaia ce a pus stăpânire pe ținut dar, nu în ultimul rând de a-l salva pe Prinț!

In Parcul Titan din București se desfășoară Festivalul Toamnei (zona Glob), unde vom găsi şi comercianţi de produse tradiţionale şi artizanat. Pofticioșii au ocazia de a gusta produse tradiționale românești: cârnați, pastramă, zacuscă, tochitură și brânzeturi ori plăcinte moldovenești. Si, bineînțeles, mult must și vin!

Duminică, 28 octombrie 2018, va avea loc “Tombola dovlecilor fermecați”, unde suntem așteptați cu premii inedite la Poteca Dovlecilor Fermecați (intre orele 10.00-19.00). Anul acesta se va oferi câte o machetă tractor John Deere pentru fiecare dintre 10 participanți norocoși. Extragerea se va face la ora 17:00, în Parcul Mogoșoaia, câștigătorii fiind anunțați pe loc.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează mai multe evenimente dedicate sărbătoririi Sfântului Dumitru. Prăznuirea Sfântului Dumitru marchează ultima şi cea mai însemnată sărbătoare a toamnei. Vor avea loc: lansări de carte, vernisarea unei expoziţii de fotografie, recitaluri ale ansamblurilor folclorice, tarafurilor şi soliştilor de muzică populară românească, spectacole de dansuri şi cântece din folclorul minorităţilor etnice şi evident, nelipsitul târg cu produse tradiţionale româneşti. Nu vor lipsi produsele din gastronomia tradiţională – cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produse bio – miere, fructe şi legume, zacuscă si dulceţuri de sezon.

Sărbătoarea Breslei 2018 va avea loc la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Expoziția va evoca contribuția artiștilor în plan cultural, într-o notă personală specifică fiecăruia. Expoziția va fi deschisă pană pe 15 noiembrie 2018, de miercuri pană duminică, între orele 10.00 – 18.00.

La Constanţa se organizează sâmbătă, 27 octombrie 2018, începând cu ora 11.00, Festivalul de Artă Culinară Turcească, ediţia a XIII-a. Loc de desfășurare: Terasa Colonadelor.

Nume importante ale muzicii populare româneşti se vor întâlni, duminică, 28 octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia la Concertul extraordinar de romanţe „Romanţa ne uneşte”. Evenimentul va începe la ora 18.00, iar programul va fi bogat în romanţe interpretate de artişti consacraţi. Acesta reprezintă şi gala naţională a Festivalului Naţional de Interpretare a Romanţei „In memoriam Valer Ponoran” şi va reuni interpreţi care au fost laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de Aur”.

Locul unde istoria întâlnește prezentul…asa se poate spune despre Târgul de Antichități și Handmade ”Toate-s vechi si noua-s toate” care se desfășoară în acest weekend în Alba Iulia.Tablouri, piese de mobilier, decorațiuni, bijuterii, toate acestea vor putea fi admirate și cumpărate în cadrul târgului, în Mall Alba.

Duminică, 28 octombrie 2018, de la ora 17.00, în Sala Operei din Brașov, la începutul vacanței pentru copiii din ciclul preșcolar și primar, va avea loc un musical foarte îndrăgit: „Frumoasa din Pădurea Adormită”, pe muzică de Marius Țeicu și scenariul scris de Silvia Kerim, după basmul lui Charles Perrault. Spectacolul este dedicat atât copiilor, cât și părinților și bunicilor. Preț bilete: 20 lei. Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture