Propuneri de weekend: 27-28 mai 2017

În acest weekend au loc mai multe festivaluri și târguri și sperăm ca ploaia să se mai îndure de noi, pentru a ne bucura de relaxarea de care avem nevoie la fiecare sfârșit de săptămână.

Astfel, la Oradea, Festivalul Luminii se desfășoară în Parcul 1 Decembrie, sambătă, 27 mai, de la ora 17.00, sub sloganul „Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte!”. Cei care vor trece prin Parcul 1 Decembrie se vor putea opri să vadă un teatru stradal, cum ar fi dans și cântece folk oferite de cercetași. Vor fi și ateliere de origami și facepainting. Cercetașii pregătesc un show de jonglerii cu foc, după momentul inserării.

În București a început Bookfest-Salonul Internațional de Carte, în pavilionul C1 de la Romexpo, la standul A14, desfășurându-se între orele 10:00 – 20:00 (sambătă pană la ora 21:00). Discountul cu care suntem așteptați în această perioadă la Romexpo, este de 20% din prețul de bază al cărtilor disponibile, inclusiv pentru noutăti.

Chiar dacă vremea e ploioasă, în Parcul Mogoșoaia se sărbătorește soarele și vara! Sun’s Day Fest se întoarce pe 28 mai  2017 cu muzică, mâncare bună, băuturi cool și aer curat. Picnicul care va da startul verii va începe la ora 13:00. Nu putem decât să sperăm la o duminică însorită!

 Institutul Geologic al României a anunțat deschiderea expoziției temporare “Grădina Dinozaurilor”. Expoziția tematică cuprinde o serie de replici, în mărime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Lumea dinozaurilor prinde viață în curtea Muzeului Național de Geologie din București, expoziția fiind deschisă publicului pană în data de 17 iunie 2017, de luni pană duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.

Tot în București, adolescenții intră în sala de cinema pentru un SUPER Festival de filme la:  Cinema Elvira Popescu, Motiv, Rezidență BRD Scena9 și Control Club cu proiecții, petreceri și o expoziție de artă făcută de ei. Programul complet pe site-ul Super: http://www.superfestival.ro/ .

În schimb, la Galeriile Kretzulescu din Calea Victoriei nr. 45 (langă Muzeul Național de Artă), suntem invitați la cel mai mare eveniment de artă din România: Art Safari 2017, organizat anual, destinat artei românești și regionale, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul internațional, precum și muzee de artă modernă. Mai multe expoziții au loc până pe 18 iunie 2017, zilnic, între orele 12:00-21:00.

Ozosep, un eveniment gastro-cultural care își asumă misiunea de a promova gusturile gastronomiei secuiești, oferind inclusiv o serie de programe culturale speciale, găzduiește peste 30 de mici producători din județele Harghita și Covasna, la Institutul Maghiar din București.

Timisoara Tango Festival-maraton este cel mai așteptat eveniment din această primăvară. Festivalul ne ofera ocazia unică de a dansa, de a invata, de a admira, de a simti și a trăi adevăratele sentimente ale unui Tanguero, în locurile cele mai uimitoare. Până pe 29 mai, putem sa trai toată pasiunea și ritmul care va sufoca întregul oraș…Programul complet aici.

Dacă la Timișoara avem tango, la Iași avem folk! Festivalul Național „Folk’n’Iasi” se desfășoară în Sala de Spectacole „Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților Iași, în perioada 27-28 mai 2017. În data de 27 mai, concursul va începe la ora 19:00 și va fi urmat de 2 artiști în recital, iar în data de 28 Mai va începe tot la ora 19:00 și va fi urmat de Gala Laureaților și 2 artiști în recital.

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture