Propuneri de weekend: 27-28 ianuarie 2018

Iată-ne la sfârşitul lunii ianuarie mai optimişti, pentru că în numai o lună ne vom bucura de primăvara mult aşteptată, cel puţin aşa sper! Şi cum sunt convinsă că am mai uitat de ea cu evenimentele interesante care au loc în fiecare weekend, haideţi să vedem pe unde putem merge şi în acest sfârşit de săptămână.

Brașov: Festivalul W.A. Mozart 2018, sâmbătă, 27 ianuarie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, debutează cu cea de-a patra ediţie, cu spectacolul „Bun găsit, domnule Mozart!”, chiar în ziua aniversării a 252 de ani de la nașterea compozitorului austriac. Biletele costă 10 şi 20 de lei.Evenimentul se se va întinde pe toată luna februarie.

Citește și Muzeul Mozart din Viena

Băile Tușnad”. Între 28-29 ianuarie 2018, la Băile Tușnad se desfășoară cea de-a 5-a ediție a Competiției de sprint cu atelaje canine „Cupa Băile Tușnad”. Aceasta se desfășoară pe un traseu amenajat cu start-ul și finish-ul amplasate în vecinătatea pârtiei de schi din Băile Tușnad,  o pârtie cu nivel mediu de dificultate și lungime de 500 de metri.

Domeniul Schiabil Şureanu. Serbările Zăpezii, sâmbătă și duminică, 27-28 ianuarie. Evenimentul include diverse concursuri, un foc de tabără.

Timișoara, Târgul de Antichităţi, IULIUS MALL. In cadrul târgului se vor putea admira și achiziționa: bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, filatelie, porţelanuri, tablouri, statuete, mobilier, oglinzi, etc. La târg vor fi prezenți unii dintre anticari din zona de vest, nord-vest și sud-vest.

Agnita, judeţul Sibiu, Valea Hârtibaciului. Duminică, 28 ianuarie 2018, are loc “Fuga Lolelor”, o sărbătoare tradiţional săsească, care se va desfăşura între orele 09.30-23.00, fiind urmată de Balul Lolelor (ora 20.00). Legenda spune că lolele au apărut de pe vremea când turcii năvăleau ţinutul Agnitei, alungând foametea şi bolile. Lolele sunt îmbrăcate în costumul lor specific cu cămaşă şi pantaloni din fâşii textile de culoare neagră cusute pe un material alb, având mască pe faţă. Denumirea de ”lole” vine de la verbul german “lallen” – a se bâlbâi, referindu-se la greutatea vorbirii de sub mască.

La Agnita se poate vizita și Muzeul de Istorie „Valea Hârtibaciului”  (str. 1 Decembrie, nr. 29), care va fi deschis pentru vizitare cu ocazia acestui eveniment. Fuga lolelor este organizată de Breasla Lolelor în fiecare ultima duminică din luna ianuarie.

București: 

  • Festivalul „Caragiale și Comedii la Dalles”, duminică, 28.01.2018, ora 11.00, la Universitatea Populara Ioan I Dalles, spectacol cu păpuși pentru copii: „CRĂIASA ZĂPEZII”.
  • Recital de pian. Muzeul Colecțiilor de Artă, sâmbătă, 27 ianuarie 2018, între 15:00 – 18:00. Se vor interpreta lucrări de Bach, Beethoven, Prokofiev, Ceaikovski, Schumann, Rahmaninov și Liszt. Intrarea este liberă.
  • Florența și Galeria Uffizi 3D, Happy Cinema București, 27 Ianuarie la 18:00, duminică, 28 ianuarie, ora 16:00, o călătorie multidimensională, multi-senzorială în Renașterea italiană prin cele mai frumoase și reprezentative lucrări de artă ale perioadei.

Citește și Grădinile Boboli din Florenţa

Un weekend minunat!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture