Propuneri de weekend: 26-28 februarie 2016

Chiar dacă a trecut Dragobetele, asta nu ne împiedică să fim romantici şi în weekendul acesta, manifestările care au loc fiind unele mai dulci ca altele.

Târguri de mărţişor şi alte evenimente de weekend

miereAstfel, la Câmpina (Casa Tineretului), se desfăşoară cea de-a XI-a ediţie a Târgului Mierii, ce îşi aşteaptă vizitatorii cu produse din miere, dar şi cu concursuri inedite, precum „Cel mai mare mâncător de miere”, ”Cel mai dulce cuplu Târgul Mierii 2016”, ”Concurs  de prăjituri sincere cu miere”, ”Cel mai bun degustător de miere”, unde participanţii sunt provocaţi să identifice 10-12 sortimente de miere, dar şi cu un concurs de fotografie cu tema “Omul, albinele şi mierea”.

ARpicultura-AradTârgul Mierii Câmpina, care este cea mai importantă manifestare de profil din ţară, va culmina sâmbătă, ora 18.30, cu Balul stuparilor ….şi al stupăriţelor! Iată şi programul complet aici.

Şi arădenii se pot putea delecta cu produse apicole la o nouă ediţie a evenimentului A(R)picultura Arad 2016, târg apicol organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Albine (în incinta Expo Arad). Programul de vizitare al târgului este: sâmbătă: 10.00 – 18.00, duminică: 9.00 – 16.00.

clDulce precum mierea şi cu miere este şi Sărbătoarea Clatitelor de la Prejmer. Fasching Prejmer are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00 şi ne poartă printr-o caravană a clatitelor cu concursuri delicioase, caravană acompaniată de fanfară, carnaval şi bal mascat! În cadrul acestei sărbători va concerta Horia Brenciu & HB Orchestra.

Festivalul se desfăşoară în 2 locaţii în aer liber – centrul Prejmerului şi în Sala Cetate Prejmer.

tarrg turismCu o ediţie timpurie în acest an, Târgul de Turism îi aşteaptă la Pavilionul Romexpo din Bucureşti pe cei hotărâţi să îşi aleagă vacanţele din timp (între 25 şi 28 februarie 2016 în Pavilioanele C1 – C6 ). Agenţiile de turism ne întâmpină cu ofertele de early-booking, last minute, pachetele turistice estivale, propunerile de city-break, dar şi pachetele family sau senior.

La ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României sunt prezente companii din 15 ţări: Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria.

targul-de-nun-i-ghidul-miresei-26-28-februarie-2016-cupola-rome-i120897Tot la Romexpo, în Cupolă, are loc Târgul Ghidul Miresei, cel mai mare târg de nunţi din România. Organizatorii ne oferă şi şansa de a câştigă zeci de premii, de la accesorii, pachete foto-video, cursuri de dans, şedinţe de make-up, până la rochii de mireasă sau chiar luna de miere.

e7b1da38cfd67bf47f0801130d103b4aMuzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită până pe 6 martie (în weekend-uri), la proiectul educativ „Micii meşteri mari”, dedicat copiilor şi elevilor, pentru petrecerea timpului liber în mod creativ, în ambianţa muzeului.

În cadrul atelierelor de creaţie, ce se vor desfăşura în clădirea Arhondaric din Şos. Kiseleff nr. 28, începând cu ora 10.00, copiii pot confecţiona felicitări, mărţişoare, decoraţiuni şi obiecte specifice începutului de primăvară, Mărţişor şi Ziua Femeii.

targul-martisorului-la-muzeul-national-al-taranului-roman-i122674Muzeul Naţional al Ţăranului Român ne aşteaptă până pe 1 martie 2016 la Târgul Mărţişorului cu obiecte handmade pline de expresivitate şi imaginație, dar şi cu o ofertă gastronomică de invidiat (orarul târgului: 10:00 – 18:00, în curtea interioară a MNTR, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea).

colaj3-680x427Fundaţia Calea Victoriei ne invită sâmbătă, 27 februarie, între 11:00-19:00, la Târgul de Primăvară, pentru a ne bucura de creaţii realizate de designeri şi artişti talentaţi şi de cadouri destinate zilelor de 1 şi 8 Martie (str. Popa Soare nr. 40 etaj 1). La târg putem găsi Vouchere Cadou valorice sau pentru anumite cursuri ale fundaţiei, iar cursurile din programul lunii martie vor avea 15% reducere în ziua târgului.

targul-mar-i-orului-26-28-feb-2016-i121757Şi Centrul Cultural Reduta din Braşov ne invită la Târgul Mărţişorului, între orele 11:00-20:00, pentru a agăţa în pomii înfloriţi fire alb-roşu şi de fiecare câte un gând bun pentru mame, bunici şi iubite. Târgul promite doar produse româneşti lucrate cu drag şi suflet.

Se pare că povestea mărţişorului supravieţuieşte până în zilele noastre, de la un simplu fir răsucit în alb şi roşu până la mărţişorul realizat în diferite forme sau chiar  virtual.

mineral-expo-cluj-un-martisor-altfel-din-cuart-si-rubin-i122433Mărţişoare speciale…din cuarţ şi rubine găsim la Salonul de minerale şi bijuterii Mineral Expo de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca (Piaţa Unirii nr. 30, în intervalul orar 10:00-18:00).

O întâlnire a cărţii şi mărţişorului, la început de primăvară, are loc şi la ediţia cu numărul 15 a Târgului GAUDEAMUS Craiova, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, organizată de Radio România. Accesul este liber.

logo-d-ale-porculuiSâmbătă, 27 februarie 2016, în parcarea ERA Shopping Park Oradea, putem participa la a doua ediţie a concursului de preparare tradiţională a porcului (între comunele din judeţul Bihor) „D’ALE PORCULUI”, un festival pentru bihoreni şi nu numai. Cârnaţi, caltaboşi şi jumări stropite cu pălincă şi vin fiert, acompaniate de jocuri bihoreneşti, este ceea ce găsim la un astfel de festival. Adică mâncare, băutură şi voie bună…

Cu astfel de evenimente nu putem decât să avem un weekend plin de răsfăţ şi savoare 🙂 .

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture