Propuneri de weekend: 26-27 mai 2018

În  sfârșit, a sosit o altă mini-vacanță, cea de Rusalii! Chiar dacă mulți dintre noi am preferat sa mergem câteva zile la mare sau la munte, alții avem ocazia de a participa la evenimentele de weekend care se desfășoară în diferite orașe din țară.

Food Truck Festival-The Big One, cea mai mare adunare de foodtrucks din România, îi așteaptă pe gurmanzi la Romexo, in București, pe Aleea Centrală cu burgeri & hot-dogs, sandvișuri, pulled pork, tacos & burritos, paste, grills & barbeques și multe bunătăți.

Thai Festival, un festival dedicat culturii thailandeze, se va desfășura la București la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. Evenimentul este organizat de Ambasada Regatului Thailandei la București.

În parcul Herăstrău din București are loc F.U.N. Fest 2018. În program: Chill ouț music, cinema în aer liber, food truck-uri, tir, jocuri de gazon și altele. Intrarea este liberă.

Sâmbătă, inhtre orele 17.30 – 22.00, în Parcul Regele Mihai (Herăstrău Roata Mare) din București, Teatrul Masca ne invită la o nouă ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante. În cadrul acestuia vor fi prezenți artiști și companii din Portugalia, Macedonia, Ucraina, Spania, Germania, Anglia, Olanda și România. Festivalul din acest an se constituie într-un real eveniment cultural-educativ. În program: expoziții foto, expoziții de costume de Living statues, proiecții video, demonstrații de machiaj.

Cercetașii din București ne oferă prilejul de a participa la Festivalul Luminii și de a regăsi bucuria lucrurilor mărunte și minunatele clipe petrecute alături de cei dragi. Sâmbătă, 26 mai, începând cu ora 17:00, suntem așteptați la cea de-a 10-a ediție a Festivalului Luminii. Intrarea este liberă.

Tot în capitală, rămâne deschisă Expoziția „Comorile Egiptului Antic”, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări, unde a strâns peste un milion de vizitatori. Până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă zilnic în incinta Bibliotecii Naţionale a României. Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, ne vor ajuta să înțelegem etapele de dezvoltare ale civilizației Egiptului Antic.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parter şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

La Festivalul Comediei Românești, festCO – ediția a XVI-a avem ocazia de a participa la numeroase filme, pe alese. Programul poate fi văzut aici.

Până pe 31 august, la Museikon, în Alba Iulia, are loc un atelier de lucru și expoziția ”Icoane vechi – icoane noi – iconari romani”. Museikon, dorește să contribuie la seria de evenimente menite să pună în lumină contribuția românilor la cultura universală. Sambătă, 26 mai, la ora 13.00, va avea loc vernisajul expoziției cu lucrările realizate, care va putea fi vizitată pană în data 31 august 2018. Ulterior acestei date icoanele expuse vor putea fi achiziționate.

Acest weekend oferă ieșenilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber în compania avioanelor și a artei moderne la Festivalul de Artă și Zbor Hangariada 2018. Vor avea loc evenimente diverse pe Aerodromul „Alexandru Matei” din Iași: zboruri cu avionul sau parașuta, airshow-uri, petreceri, spectacole de muzică sau teatru, ateliere artistice sau Hangaru’ Tech. Accesul este gratuit la toate evenimentele incluse în program.

Un weekend minunat!

povestidecalatorie

Blog de travel si evenimente din industria de turism.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture