Propuneri de weekend: 26-27 iulie 2014

După o săptămână petrecută în Italia, în regiunea Veneto, m-am întors în România cu aceeași dorință de a porni hai-hui prin țară. Pe unde am putea să mergem în acest weekend pentru a ne încărca bateriile?

afis sighisoaraPrima oprire: Sighișoara. Cel mai cunoscut festival din România și-a deschis porțile încă de ieri. Festivalul Sighișoara Medievală ne așteaptă la cea de-a XXII-a ediție cu concerte, spectacole, dansuri medievale, concursuri, prezentări de arme, parade, turniruri, ateliere și animație medievală pentru copii și alte surprize chiar în Cetate. Un program complet puteți vizualiza aici. Piața Cetății, Piața Turnului cu Ceas și Piața Boema sunt locurile de desfășurare a Festivalului.

zilele-cetatii-zalau-2014-i102020Zalău își serbează Zilele Cetății 2014, manifestare ce va culmina sâmbătă cu un show de lasere, iar duminică seară cu un foc de artificii.

Pe lângă meșterii populari ce vor încânta publicul cu obiecte de artizanat, orașul va fi inundat de muzică prin invitații speciali  Iris, Bere Gratis, Dj Project și Ana Lesko, ce vor cânta pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

padina-fest-2014-i97046Pentru a intra într-o atmosferă de vacanță și relaxare puteți ajunge în lunca Padinii din Munții Bucegi la Padina Fest, un festival bogat în reprezentații de teatru în aer liber, activități și competiții sportive.

Alte festivaluri, dar de muzică pentru copii și tineri, se desfășoară la Bran, respectiv Festivalul “Bran Music Fest” 2014 (pe platoul „Inima reginei Maria” din vecinătatea celebrului castel Bran) și la Galați, Festivalul Ceata lui Pițigoi (la Grădina „Leonard”). Un Festival al Berii ne așteaptă în Piața Cetății din Alba Iulia, iar unul al Tocăniței, în comuna timișeană Dumbrăvița.

razboiniciȘi dacă vreți să intrați în Dialog cu războinicii împăratului Qin, nu trebuie decât să ajungeți la Muzeul Țăranului Român din București, unde s-a deschis această expoziție itinerantă formată din 27 de soldați viteji, sculpturi create de câte un artist din fiecare țară europeană participantă, inclusiv din România.

Expoziția este deschisă până pe 31 august 2014 și are loc  la Sala Tancred Bănățeanu a muzeului.

Zile frumoase să aveți!

 

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture