Propuneri de weekend: 26-27 decembrie 2015

A venit şi ultimul weekend din acest an! Cu bune, cu rele, anul 2015 se apropie de final, oferindu-ne speranţa unuia nou poate mai frumos, mai interesant, mai îmbelşugat.

Indiferent cum a fost 2015, un lucru e cert: a fost extrem de bogat în evenimente de weekend şi, dacă ştim cum să petrecem aceste zile de final de săptămână, ne putem relaxa şi bucura de ele.

În acest weekend, majoritatea dintre noi ne odihnim după mesele copioase de Crăciun, iar alţii ne pregătim cu viu interes de o mini vacanţă de Anul Nou. Eu zic că e loc să strecurăm o mică plimbare, să ne clătim ochii pe la vreo expoziţie, un film sau orice altceva ne poate scoate din casă, să ne mai răcorim puţin.

arta decorativaLa Galeria SENSO din Bucureşti (Bd. Unirii nr. 15), avem ocazia de a admira expoziţia colectivă de Artă Decorativă. Expoziţia poate fi vizitată până pe 29 ianuarie 2016, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă şi duminică între orele 12.00 -18.00.

Tot în capitală, până pe 3 ianuarie 2016 suntem aşteptaţi la Festivalul Herăstrău on Ice, la intrarea Charles de Gaulle. Aici găsim de toate: ceramică pictată, icoane, jucării, artizanat, podoabe pentru bradul de Crăciun, dulceţuri, plăcinte, cozonac şi poale-n brâu, vin, bere şi ţuică fiartă şi vom putea degusta inclusiv mâncare tradiţională: sarmale boiereşti, berbecuţ şi viţel la proţap.

festivalul-herastrau-on-ice-i119643Lângă căsuţele împodobite cu cetină şi luminiţe, se va regăsi şi un patinoar de 1500 mp, dar şi un carusel ultramodern, trenuleţ electric pentru copii şi saltele de jumping. Tot aici se va afla şi Căsuţa lui Moş Crăciun.
Pe durata târgului, în fiecare weekend, pe scena amplasată în parc, vor urca formaţii de muzică populară, coruri de colindători, ansambluri populare din diferite zone ale ţării. Tot aici se va organiza în premieră Revelionul.

expozitie-temporara-de-reptile-vii-i120708Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Bucureşti ne invită să vizităm Expoziţia temporară de reptile vii „Cu sânge rece” (până pe 1 mai 2016). Taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşă africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare sau şarpele regal, sunt doar o parte dintre speciile care pot fi admirate în această expoziţie. Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10.00 – 18.00 iar sâmbăta şi duminica între 10.00 – 19.00.

sibiu-winter-challenge-i120643A treia ediție a evenimentului Sibiu Winter Challenge are loc sâmbătă, 26 decembrie 2015, între orele 10.00 și 17.00 la pârtia Arena Platoș din stațiunea Păltiniș. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt invitați să ia parte în cea de-a doua zi de Crăciun la o adevărată “mini-olimpiadă de iarnă”, în cadrul căreia vor putea participa gratuit la diverse activități in zona de săniuş, zonele de schi & snowboard monitor, zona de hockey pe zăpadă.

prahova-classic-nights-i120366La Castelul Cantacuzino din Bușteni suntem așteptati pentru a savura două seri minunate la concertele de Crăciun, pe 26 și 27 decembrie cu Stele ale Operei Rusești și grupul “Violoncellissimo” (ora 19:00), cu ocazia evenimentului Prahova Classic Nights.

Un weekend minunat şi un An Nou cu multe bucurii! Nu uitaţi de obiceiurile şi superstiţiile din noaptea dintre ani! La mulţi ani!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

1 Response

  1. 2 January, 2016

    […] acest weekend sunt şi ultimele zile ale Festivalul Herăstrău on Ice din […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture