Propuneri de weekend: 26-27 aprilie 2014

Weekend-ul acesta este bogat în evenimente, soarele ne zâmbește, așa că hai la drum!

zilele-brasovului-300x199La Brașov va avea loc Parada Junilor în duminica Tomii, un spectacol ce îmbină elemente de mit, ceremonie și magie. Această paradă are loc în cadrul unui eveniment mai amplu, respectiv Zilele Brașovului, care a început încă de joi cu un târg de flori, bunătăți și meșteșugari în Piața Sfatului și în parcul Nicolae Titulescu. După ora 17.00 are loc un concert de muzică populară. Voi fi prezentă la eveniment, așa că vă țin la curent!

afis-festival-211x300 (1)În Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia), s-a dat startul evenimentelor care deschid sezonul turistic în acest an din oraș, prin concerte și spectacole la ”Zilele Cetăƒții” și ”Festivalul Roman Apulum”. Latura de Est a Cetăƒții Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul vor constitui scena perfectムpentru o desfăƒsurare de forțe impresionantăƒ: de la târguri de sclavi, lupte de gladiatori și răƒzboaie daco-romane până la schimbarea găƒrzii, încercând să recreeze atmosferă unicムa vremurilor în care s-au întâmplat.

Tot în județul Alba, duminică, ne așteaptă Sângeorzul de la Cetea, într-o primă ediție care ne introduce în tradițiile de Sângeorz cu ritualul acestuia ca divinitate, cultul cavalerului trac și al cavalerilor danubieni în mitologie. În același timp vom afla semnificația Sf. Gheorghe în creștinism, ce este paștele cailor, mit sau realitate, dar și obiceiuri și tradiții de imbranzitul oilor și începutul anului nou pastoral, începând cu ora 15.00 la Pensiunea Casa Ecologică din Cetea. La Aiud, avem un Festival Internațional de umor! 🙂

calator de meserie. iv  editionÎn București suntem așteptați la un Târg cu meșteșugari și produse tradiționale la Muzeul Țăranului Român, un Târg Internațional de Vinuri la Romexpo (și în Praga are loc un târg de vinuri și delicatese, dacă vă nimeriți acolo merită să mergeți), la un eveniment ce ne povestește Impresii din Iordania și ne face o invitație de a vizita această țară fabuloasă la o nouă ediție Călător de Meserie (sâmbătă la ora 17.00 la Cafe Bistro) și o expoziție de pictură la Muzeul Național Cotroceni, ce cuprinde 50 de colecții de artă (expoziția poate fi vizitată până pe 20 mai, de marți până duminică, între orele 9.30-17.30.

invitatie-cca-27-bucuresti-zarazaDuminică la ora 20.00, la Cercul Militar Național, pe Calea Victoriei, vor fi dansuri, chiote și mare tămbălau în cadrul unui eveniment stradal intitulat Zaraza, unde vom asculta muzică românească de pe vremea când Bucureștiul purta cu mândrie numele de Micul Paris!

Mai puteți sta în casă?… La bulivard, birjar!!

Monica Anghelovici

Specialist în turism şi blogger de travel, îmi place să călătoresc şi să povestesc despre locurile şi atracţiile turistice vizitate de mine pentru a ajuta şi alţi călători în planificarea vacanţelor, dar şi să fiu la curent cu cele mai noi tendinţe din turism, participând la cele mai noi evenimente din industria de travel.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hide picture